ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
с. Тъжа - х. Русалка - х. Триглав - с. Тъжа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
с. Тъжа - х. Русалка - х. Триглав - с. Тъжа
Автор Съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

Мнение Отговорете с цитат
Не знам видяли ли сме се с вас-и ние с Емо(Emil)бяхме там същия викенд -проява под наслов"бащи и дъщери"Smile
и на мен ми остана една блуза на хижата ама се разбрахме с хижарката да си ме чака там-до следващото ни вижданеSmile

Сря Окт 08, 2014 8:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Plamen К

Местожителство: Казанлък

fena73 написа:
Не знам видяли ли сме се с вас-и ние с Емо(Emil)бяхме там същия викенд -проява под наслов "бащи и дъщери"Smile

"Сигурно е имало степен на секретност това мероприятие. Можеше да направим опит да добавим жива сила и коктейли "Триглавски Молотов " ... Smile
Сря Окт 08, 2014 9:43 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanasovbg

fena73, видяхме се, дори стояхме на една маса. Бях със сестра ми и зет ми. Попяхме и до малките часове Smile
Пет Окт 10, 2014 1:24 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fena73

Местожителство: Ст.Загора

atanasovbg написа:
fena73, видяхме се, дори стояхме на една маса. Бях със сестра ми и зет ми. Попяхме и до малките часове Smile

Айде @tzezko да раздава значките ,че гледаш ли кви недоразумения стават-трима съфорумци на ена маса и не се познават... Не, не, не!
Пет Окт 10, 2014 8:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
atanasovbg

Другия път като се срещнем някъде ще се познаем. Аз теб поне. Не знам ти дали се сети за нас Smile
Пет Окт 10, 2014 8:57 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Мнение По Гергьовден Отговорете с цитат
За празника решихме да направим едно ходене по Триглав с изкачване на Голям Кадемлия.

Споменах че му се каня от доста време и все не успявам, ама този път се получи.
Да уважим и се запознаем и с новите стопани на х. Триглав - Антон и Радо.

Пътуваме по малките часове до Карлово с влак, после на обратно до Тъжа.
На изходна позиция гарата около 6.20ч. Поемаме към селото. Изгрева по пътя.
За около половин час сме излезли от север. Спомените са пресни все още.

Хващаме пряката пътека сечаща завоите на пътя. Времето приятно пролетно.
Времето за закуска набелязано. С добър ход към 8.30 вече сме на х. Русалка, където го правим.
Разбираме че имат проблем с потомството " маламути", двама липсват. Поемаме ангажимент.
Единия открит и прибран в поста при бариерата. Бе на пътя, ама другия то нямаше никакъв.
Към 10 след час от х. Русалка сме на х. Триглав. Запознаване. Почивка. Уведомяване за половиния ангажимент.

Преди 11ч. поемаме към целта Върха. По по леката пътека уж. Да оставим размножаването на животните.
С доста пъшкане по баира към 13.45 сме горе. Има Ура. Следва обяд. Трябва да се почете действието.
За някой това е малко, поемат и към Малкия. Изкачен и той, ама мъглата пак влиза във владения.
Има призрачни фигури и скелети разни. Следва фото сесия покрай постройките и на обратно.
Хигиената на заслона, зависи от нас! Пазете го! Оставен е залостен, ама вътре е, като след запой.
Малко под върха времето се стабилизира. Наслаждаваме се на гледки и е лежерно, кефим се.

Преди 17 сме на хижата. Изненада, другия липсващ е открит и прибран. " Хайдутин" , " Турист" или " Георги" ...
Едномесечния " маламут" успешно е стигнал до х.Тъжа, от където пак на собствен ход приятел го прибира.
Притеснените стопани от Русалка уведомени. Мисията е успешно приключила. Двамата са прибрани по-късно.
Следва приятна вечер с нови познати и приятели. Прекарана подобаващо. Има и емоционални " фенове".

За 6 Празника импровизиране. Освещаването на бойните знамена на Кадемлийско и Бабско пръскало.
До кадемлийското стигаме за 40 мин., бавим се 20 и за 30 се връщаме. Сбогуване с домакините.
За 15-20 мин. до Бабското. Качане и слизане после към час. Излизане под поста от юг и над х. Русалка.
По не маркираната пътека към Паунов и Иванчов камък. Изравнителя и ВЕЦ Тъжа. По Граница на ЦБ.
По асфалта до селото. Почивка по центъра. Към 15.30 сме на изходната от вчера, гарата. Край.

Надявам се да има и снимки, то във фейсбук ги има вече.
Съб Май 16, 2015 8:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
rumi_xristova

Ето линк за снимките:

https://plus.google.com/photos/110679579988618328743/albums/6145838488044535233?authkey=CJGcx6vx7LfuggE
Съб Май 16, 2015 9:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Мнение Re: По Гергьовден Отговорете с цитат
todor__x написа:
.......
По не маркираната пътека към Паунов и Иванчов камък. Изравнителя и ВЕЦ Тъжа. По Граница на ЦБ.
По асфалта до селото. Почивка по центъра. Към 15.30 сме на изходната от вчера, гарата. Край.

Каква ти граница. Нарушители. Дръжте ги Razz
Съб Май 16, 2015 11:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Планинец

Местожителство: Пловдив

Мнение Re: По Гергьовден Отговорете с цитат
todor__x написа:
За празника решихме да направим едно ходене по Триглав с изкачване на Голям Кадемлия.

Преди 11ч. поемаме към целта Върха. По по леката пътека уж.

Да попитам от къде тръгва тази по-лека пътека, маркирана ли е, тъй като не съм минавал оттам - има ли опасност от объркване?
Предполагам, че от северната страна (от билото, където е пътеката КЕ до вр.Голям Кадемлия ) е сняг и не е за минаване - така ли е?
Нед Май 17, 2015 11:59 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Маршрута по който се достига до х. Триглав и по който минахме е от юг.
Към хижата пристигаш от запад. Върха ти остава на североизток.
Вариантите от там са два.
По по- трудния се тръгва в ляво и на север от хижата и нагоре по реброто на североизток.
Отказахме се от него, за да не смущаваме размножителния период на дивите кози.
Другия за който казвам по-лекия.
Тръгва се, като си застанал срещу хижата на юг. Пътеката се качва на югоизток.
По нея се отива към Бабското пръскало. Достигаш до гребена на реброто от юг.
Там има каменна пирамида със дървена табела и надпис със стрелка на север, указваща пътеката за изкачването на Голям Кадемлия.
Реално за мен пътеката си личи, но друг може и дори да не я забележи. Може да се каже официална маркировка няма.
За ориентир са каменните пирамиди някъде разрушени от животни или снега и тук-там има по някоя черта със синьо по камъните.
Та ориентацията може да е лесна за някой, а за друг да е трудно, зависи от опита който има.
Тук-там, на 3 или 4 по-високи места има и не съвсем високи дървени колчета към 80 см. за ориентация.

Снега до горе бе на петна. Качихме се без да го газим. Вероятно се е стопил повече до сега.

За подход от север не мога да кажа как е сега. От там не сме се качвали.
От предишни ходения и преценявайки видяното, предполагам няма да е проблем.
До Малкия Кадемлия са пилони на зимната, а от там при хубаво време за 15-20 мин. си на Големия.
При мъгла и дъжд не знам опита ви за да отговоря може или не, субективно е.
Пон Май 18, 2015 9:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Планинец

Благодаря за много изчерпателната информация! Аз ще се пробвам след 24-ти май, когато е хубаво времето. Ходил съм до Бабското пръскало, имам представа за дървените колове, смятам, че при хубаво време ще се справя!
Пон Май 18, 2015 10:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bugcho

Аз ще се качвам да спя на Кадемлията началото на Юни... точно по пътеката от Бабското пръскало.. но се двумя от къе да се спусна.... че не искам да е по същия път.. Единия вариант е през х. Соколона в с. Габарево... другия е да пробвам някоя друга пътека към х. Русалка Smile
Вто Май 19, 2015 5:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

bugcho написа:
Аз ще се качвам да спя на Кадемлията началото на Юни... точно по пътеката от Бабското пръскало.. но се двумя от къе да се спусна.... че не искам да е по същия път.. Единия вариант е през х. Соколона в с. Габарево... другия е да пробвам някоя друга пътека към х. Русалка Smile

През Пауна и си на Русалка. Има я на картата, макар и немаркирана
Вто Май 19, 2015 9:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Планинец

Понеже ми се върти в главата еднодневно кръгче до Голям Кадемлия, искам да попитам може ли да стигне лека кола до х.Русалка (инфо към момента ако може)? Та да знам дали да правя планове...
Пет Юли 22, 2016 11:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Мнение Дай газ нагоре! Отговорете с цитат
Планинец написа:
Понеже ми се върти в главата еднодневно кръгче до Голям Кадемлия, искам да попитам може ли да стигне лека кола до х.Русалка (инфо към момента ако може)? Та да знам дали да правя планове...

Зависи колко е лека, та да може да бъде пренасяна от време на време. Very Happy

Най- трудното е още в ниското преди гората, но ако е сухо, има възможност за заобикаляне на проблемните места. После даваш газ и малко преди Русалка караш плътно в ляво обкрачвайки един ров. Опитът ми е от февруари с Опел Корса Ц, но имай предвид, че мнението ми не е меродавно, тъй като съм почетен член на клуба "Враг на автомобила". Питай хижаря, той е готин.
Пет Юли 22, 2016 12:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.