Всички БГ Мейндъли в Ред рок са Secondo grado или нещо от сорта на италияно. Махаш стелката и отдолу има печат с този надпис.
Заинтригувах се и проверих. Изрично, защото аз винаги, когато си купувам обувки, махам оригиналната стелка и пробвам с ортопедичните си, и не бях забелязал такова нещо при покупката. Та сега погледнах пак. Внимателно и щателно. Резултат:
Такова нещо няма по нито един от двата притежавани от нас чифта
Нито по стелката, нито по долната страна на стелката, нито по подметката под стелката, нито по ... където и да е на обувката.
Нито "секондо", нито "терцио", нито каквото и да е "градо" е указано.
Цитат:
Върнах им ги веднага и си взех Бестард от Стената, там нещата нямат грешка.
Няколко чифта го имаха надписа, както и нямаха етикети... Нищо против магазина, много неща съм взел от там. Колкото до Стената ДА винаги са били точни.
_________________ "...Some people have systemathic approach on nothing..."
Вто Май 13, 2014 7:12 pm
slavei
Re: Обиколка на Витоша 2014г. Съвет за избор на обувки.
novobraneca написа:
Здравейте,
скоро се записах за 100 километровата обиколка на Витоша през м.Юни и, съвсем естествено, идва въпросът с необходимата екипировка. Бих ви помолил да ми помогнете с изборът ми на подходящи обувки. Предполагам, че имате представа какъв е теренът по маршрута- много разнообразен! За да ви насоча във вашите предложения ще спомена, че съм ценител на качествените обувки, макар и да не ходя много често по планините- държа да са с мембрана GORE-TEX и подходяща подметка (Vibram). Носил съм Meindl, Raichel и др., но сякаш най-доволен останах от Lowa Kody GTX Mid.
Идеята ми е да не си взимам маратонки само за обиколката, а по-високи, но все пак леки обувки, които ще мога да ползвам и в туристически походи в планината. Сумата, която съм заделил за това удоволствие е 300лв.
Благодаря предварително и до скоро!
Удобна изпитана маратонка. (Не е задължително да е маркова.)
Хубаво е и да се тича. Само с ходене се подбиват много краката и е по-трудно.
Това го казвам от личен опит натрупан с над 10 участия в 100 и 200 км.
ПП
В интернет сигурно е пълно със снимки от Обиколката на Витоша и можеш просто да погледнеш с какво участват хората.
Нед Май 18, 2014 6:13 pm
novobraneca
Регистриран на: 11 Май 2014 Мнения: 32 Местожителство: София, Плевен, Априлци
благодаря за съвета, slavei! Гледах и клипове в нета, масата от хора са с удобни маратонки, та сигурно и аз ще се пусна само по...маратонки!
Явно прекалено насериозно я приемам тази...разходка в парка...от 100км. Приятна вечер и до скоро!
Интересен е този маратон.
Не трябва да го приемаш на сериозно дотолкова, доколкото това не е преход, за който трябва да носиш инвентар като за такъв. Напълно погрешен е подходът за специални обувки.
Не трябва да са изобщо специални а само и единствено УДОБНИ.
И то да знаеш, че са такива доста преди да тръгнеш.
Според мен е много голяма грешка да влизаш в тази месомелачка с нов чепик!
А е месомелачка за голяма част от участниците.
Миналата година след финала се бях зарекъл, че повече доброволно в това няма да се вкарам.
Тази година - пак ама защото съм любопитен за резултата след промените в регламента.
Абе намирам си оправдание за участието
Пон Май 19, 2014 9:00 am
novobraneca
Колеги, май времето ще ни изиграе шега...за Събота и Неделя прогнозата е доста мокра, с наличие на електрически искров разряд в атмосферата! Май няма да е много за сандали!
Сря Юни 11, 2014 9:27 pm
Rincewind
novobraneca написа:
Колеги, май времето ще ни изиграе шега...за Събота и Неделя прогнозата е доста мокра, с наличие на електрически искров разряд в атмосферата! Май няма да е много за сандали!
Ти що не слушаш да си пердашиш с Лова-та, да те пита човек?
Здравейте,
да се похваля, взех си Meindl Toronto за обиколката!Дано да успея да ги разтъпча достатъчно и да няма изненади по трасето! Направи ми впечатление, че под стелката и отстрани на вътрешната кожа има печати- 2ро римско, а под него пише нещо от сорта на SCILLTA, не се четат буквите. За този знак за второ качество ли ставаше въпрос в горните коментари?
Приятна вечер и до скоро!
Пет Юни 13, 2014 2:02 am
Rincewind
Ако ще ги "поразтъпкваш" точно на 100-те на Витоша, приготви се за много страдания или ранно отказване, или пък и двете.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети