Автор |
Съобщение |
kibik
|
|
|
|
|
|
ще ни води наш познат планински водач |
тогава, защо занимавате Форумъ с глупости и гатанки??
|
|
|
Пон Яну 13, 2014 10:16 pm |
|
|
meco puh
Регистриран на: 18 Яну 2011 Мнения: 1865 Местожителство: обл.Разград |
|
|
Пон Яну 13, 2014 10:21 pm |
|
|
izgaria6tata
|
|
|
За правилният - по електрозахранването.
|
|
|
Пон Яну 13, 2014 10:37 pm |
|
|
izgaria6tata
|
|
|
Просто пишех през телефон и много бързо ми се смени езикът, достатъчно добре съм се научила да пиша и това, което ми е известно за пътеката го споделих, казах и че не съм минавала маршрута за това не мога да бъда конкретна. Качвала съм се само от гр. Карлово- х. Васил Левски.
|
|
|
|
|
|
ще ни води наш познат планински водач |
тогава, защо занимавате Форумъ с глупости и гатанки?? |
Учи се да пише ! |
|
|
|
Пон Яну 13, 2014 10:49 pm |
|
|
bugcho
|
|
|
|
Иво бъркаш.. точно през Равнец.... котки ми трябваха... навсякъде беше фирнирован снега.... Пикел определено не трябва, но котки задължтелно....
Сега вече не знам топлото време дали не е разтопило снега... но когато ходих аз преди няколко дни.... котки задължително!!!
|
|
|
Вто Яну 14, 2014 11:12 am |
|
|
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Събота и неделя бяхме по маршрут:калоферски манастир-Чафадарица-Хайдута-Равнец-Гивгиле борун-х.Левски,снега е на петна и тук там по-големи участъци.Достатъчно твърд е за да не се потъва,котки разбира се носехме,но никаде не се наложи да ги ползваме.Това обаче не означава,че не трябва да се носят.
|
|
|
Вто Яну 14, 2014 12:45 pm |
|
|
vojd
|
|
|
|
Инфо от вчера 14.01. по класическата зимна от север - х.Плевен- Млечия чал - Жълтец(Саръкая) : Общо взето от всичко по малко има : сняг има да, над около 1600-1700 м. почва , доста фирнован на границата с леда даже, така че котки задълже особено по стръмните участъци.Има и нормален почтен кишав сняг, на повечето места снега е 10-15 см макс. Има и доста голи петна, където вятъра е духал и е пекло слънцето явно( За себе си открих,че нямам проблем да цъкам по тревата с котки - как не ми е хрумвало преди ). Лед - много рядко на малки ивички.
Горе на билото си е чиста тревичка с някоя пряспа за разнообразие(изключвам Ботев).
Това всичкото с уговорката,че ако вземе да валне някой дъжд тия дни горе, ще стане съвсем пързалка.
Щях да щракна някоя снимка, ама такъв вятър духаше, че не ми се спираше изобщо
С две думи, носете котки, както правилно отбелязаха колегите, никога не знаеш на какво ще се натъкнеш,особено от север.Тук ден със ден а и час със час не си приличат, имал съм случай в един ден да се качвам на 100% зима и да слизам на кална ранна пролет. Особено с тая шантава зима в момента. Толкова от мен
|
|
|
Сря Яну 15, 2014 12:26 pm |
|
|
JWalker
Регистриран на: 21 Авг 2007 Мнения: 282 Местожителство: Ботевград |
|
|
|
|
|
Инфо от вчера 14.01. по класическата зимна от север - х.Плевен- Млечия чал - Жълтец(Саръкая) : Общо взето от всичко по малко има : сняг има да, над около 1600-1700 м. почва , доста фирнован на границата с леда даже, така че котки задълже особено по стръмните участъци.Има и нормален почтен кишав сняг, на повечето места снега е 10-15 см макс. Има и доста голи петна, където вятъра е духал и е пекло слънцето явно( За себе си открих,че нямам проблем да цъкам по тревата с котки - как не ми е хрумвало преди ). Лед - много рядко на малки ивички.
Горе на билото си е чиста тревичка с някоя пряспа за разнообразие(изключвам Ботев).
Това всичкото с уговорката,че ако вземе да валне някой дъжд тия дни горе, ще стане съвсем пързалка.
Щях да щракна някоя снимка, ама такъв вятър духаше, че не ми се спираше изобщо
С две думи, носете котки, както правилно отбелязаха колегите, никога не знаеш на какво ще се натъкнеш,особено от север.Тук ден със ден а и час със час не си приличат, имал съм случай в един ден да се качвам на 100% зима и да слизам на кална ранна пролет. Особено с тая шантава зима в момента. Толкова от мен |
Това безснежие сега със фирновани участъци дали не подготвя лавинна зима след катио падне сняг?
_________________ Щастие за всички даром и никой да не бъде пренебрегнат!
Редрик Шухарт
http://www.redmine.org |
|
|
Сря Яну 15, 2014 9:08 pm |
|
|
vojd
|
|
|
|