Тодоре, не искам да те обидя, но пътека с жълта маркировка не мога да намеря, при условие, че това е селото ми и поне веднъж месечно се лутам из района. Маркировката която си описал като жълта, аз уж минавам от там и я виждам като червена (червено бяло червено) и е много стара и същата продължава до Гарванов камък. Интересува ме ако знаеш дали има път или пътека от Гарванов камък до с. Дорково, който може да се измине с колело, а също така лесно мога ли да се ориентирам от Милеви скали до Юндола през х. Кладова с колело без GPS. Благодаря ти!
Съб Апр 26, 2014 10:39 pm
Todor
Най-лесно ще се убедиш в жълтата маркировка, ако от ловния заслон тръгнеш 20 метра по камионния път надолу и завиеш по първото възможно отклонение на ляво и още на първото дърво ще видиш жълта /бяло жълто бяло/ маркировка. Пътеката минава буквално под заслона. Има маркировка и върху бетона на единия каптаж. Имам трак на пътеката.
От Гарванов камък до Дорково е лесно, но трябва да вкараш велосипеда през оградата. Аз съм говорил с работниците отстопанството и те казват, че пеш може, но не знам за велосипед.
За другия маршрут - замотано е само на връх Арапчал, защото има сечище. Там е пътека. Навсякъде другаде е път. Мисля, че върха ноже да се обиколи по път, но не съм вървял.
Поздрави.
Благодаря ти! В най-скоро време ще се опитам да премина маршрута от Ветрен дол до Дорково и от Варвара през Милеви скали до Юндола. Чакам само времето да се оправи. А за пътеките - говорим за една и съща пътека, но тъй като маршрута ми е много познат и много много не се заглеждам и може да съм изпуснал някоя жълта марка, но пак твърдя че основната е червено бяло червено, която е много стара и много трудно забележима и води чак до Гарванов камък. Много скоро ще го покажа със снимки.[/img]
Нед Апр 27, 2014 9:07 pm
Todor
Значи.... от заслона нагоре е червена /бяло червено бяло/. Само че тя идва от към Паталеница. Покрай лобното място на Детелина Минчева. Жълтата свършва при заслона. И двете са много стари. Поне на 10-15 години. Червената е показана в картата на БГМ, а жълтата - не. Точно от портала при оградата до Гарванов камък тръгва и зелената маркировка през Ярешка поляна към Паталеница. И нея я има в БГМ.
От Варвара до Милеви скали е доста, доста качване с почти никаква възможност за каране. Милеви скали са на около 1500 м.н.в. а Варвара около 300 м.н.в. От там вече е лесно по пътя - леко надолу - леко нагоре ... до Кладова. Предполагам, че пътя , който обикаля Арабчал пак е същия приятен, но пътеката през върха е доста стръмна и "измита" т.ч. пак ще има носене. Не бих препоръчал да се минава с велосипед през върха.
За Дорково.... Качваш се до Гарванов камък и от там през оградата. Има чудесен билен път, който отива до луксозната постройка - Ловна хижа предполагам. Тя е вече на асфалтов път /някой му викат "белия път"/ Той идва от Дорково и отива до Везир тепе. От Везир тепе до св. Константин има камионен път и от там до "Дъното" и от там пак може да се отиде до Дорково.
Ще се радвам да се срещнем по пътеките
Благодаря ти за съветите. До Милеви скали ще се кача по пътя от с. Семчиново пък натам каквото дойде. И аз ще се радвам да се срещнем, а може и да сме се срещали, не съм сигурен. Бях в теснолинейката с байка и на гара Цепина слезна мъж и две жени и обясняваше че пътеката минава ей там горе при онова дърво.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети