stefan_iliev38 написа:
Пето: За маркировката между х. "Еделвайс", х-л "Звездица" и м. Конярника - очакваме Меги да каже дали е подновена и в какво състояние е.
Шесто: Успех!
Седмо: Благодаря! Меги ще каже, вероятно още тази неделя , ако не се загуби.
Мисля, че питах според предназначението на форума, но вероятно и правилата на българския език са предмет на обсъждане тук /няма лошо /.
Всъщност бързах да получа отговор, а в толкова почивни дни е нормално планинарите да са в планината.
PS. Така добре ли са интервалите?
И вие не сте безгрешен, колега, що се касае до краткия и пълен член/ по-горните ви постове /, но няма да издребняваме, нали?
Сря Сеп 11, 2013 11:38 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
Осмо: Благодаря за забележката, наистина съм пропуснал един пълен определителен член по невнимание. Признавам си грешките и се порицавам за тях. Писането по неграмотен и неправилен начин във форумите (често с глупавото оправдание, че се бърза и че форумът не е официален документ) не е "издребняване", а много сериозен проблем, на който всеки би трябвало да обърне внимание.
Още един път - успех!
Сря Сеп 11, 2013 1:55 pm
amdimitrov
Меги, не се впечатлявай и не ги взимай присърце тия хора... Умници, които си уплътняват времето с раздаване на забележки и акъл има много... и във форума и в рейса и в планината - навсякъде са, а дали ще ги забележиш си зависи изцяло от теб
По темата нямам какво да кажа, но така като гледам не съм единствен
Сря Сеп 11, 2013 2:22 pm
Mariana1000
Че защо човек да не забелязва тези, които му дават акъл? Аз пък обичам такива хора, особено ако го правят безплатно
Много мразя да допускам някоя грешка и то повече от един път, а другите да си мълчат, да не ми казват и после пак да се излагам. На това му казвам мечешка услуга.
Иначе ще поглеждам в раздела за Витоша за коментара на Меги за пътеките от Еделвайс до Черни връх. Нещо тази година не сме се виждали с Витоша, но нали старата любов ръжда не хваща, та ще ми е интересно
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!...
Сря Сеп 11, 2013 6:05 pm
Меги
Докладвам, както обещах , въпреки че, минавайки по пътеките, сама на себе си се усмихвах на питането си тук.
Мариана, и пътеките, и маркировката са като слънце хубави и ясни. А хората -в страхотно настроение, особено с приближаването на върха / надали е случайно / .
За туристи, неминавали по въпросния маршрут, ще споделя, пък дано да е от полза : преходът е осъществим с добро темпо и малко почивки /аз направих 2 за по 10-15 минути / . При мен беше : Княжево -Зл.мостове - 40 мин., Зл.мостове - х. Еделвайс - около час, почивчица / гъбена чорбичка + крем карамел / , х. Еделвайс-през х. Звездица - Конярника - Черни връх - 1 час и 15 мин./ тази отсечка много ми хареса , почти не срещнах хора,може би защото тръгнах рано. Съжалих малко, че повече бързах, по-малко гледах, но не знаех точно колко ще ми отнеме като време /, на Черни връх минимална почивчица / много народ в заслона, ветровито навън, а се изкатерих по тениска/, Черни връх- Голи връх- 1 час/тук вече си беше митинг от народ и не толкова приятно / , Голи връх - Бай Кръстьо /пътеката под лифта /- около час и там вече взех лифт, защото тръгнах с нови обувки и усещах известни болки, а не бях взела лейкопласт. Разполагах с маратонки в раницата, но с тях трябваше да избирам между риск от изкълчване по стръмната пътечка/ на качване определено е по-приятна / и лифта .Избрах второто.
Хубава седмица на всички!
_________________ "Life's a journey not a destination"
Пон Сеп 16, 2013 11:50 am
Mariana1000
Меги, хубав преход си направила
А снимки имаш ли?
Пон Сеп 16, 2013 4:21 pm
Алекс.Йо
х.Еделвайс-Черни Връх.-1.15 часа?
Както казват някои от форума,това е към "спортни прояви"
Пон Сеп 16, 2013 11:38 pm
Mariana1000
Ами тя Княжево - Златните го е взела за 40 минути...
Бърза е
Вто Сеп 17, 2013 10:49 am
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3379 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел"
ИСКАМЕ СНИМКИ! :)
Алексйо написа:
х.Еделвайс-Черни Връх.-1.15 часа?
Както казват някои от форума,това е към "спортни прояви"
Без снимков материал за доказателство и отчитане посоката и силата на вятъра - не се признава!
Молба: Ако може, разбира се, да се даде малко по-подробно описание на маркировката от х. "Еделвайс" до м. Конярника - лентова, стълбова, табели, местоположение, състояние, проблемни участъци и прочие. Благодаря предварително!
П. П. И да не вземе сега някой погрешно да изтълкува искането ми за снимки като съмнение, че Меги е осъществила прехода!
П. П. П. Ще взема и аз най-накрая да си сложа аватар в този форум
Вто Сеп 17, 2013 11:12 am
Меги
В участъка х. Еделвайс- Черни връх "форсирах", защото една възрастна планинарка на Еделвайс ми каза, че до Черни връх е 3 часа, а имах час, в който трябваше да се върна в София.
Но съм допуснала грешка, за което се извинявам - 40 минути ми отне до Бялата вода, после може би толкова и до Златните мостове.
Мариана, не ми се получава качването на снимките в този форум нещо..
Stefan_iliev38, лошото е, че и посоката на вятъра не отчетох , но имаше такъв, за разлика от предишната неделя, когато голи до кръста туристи си правеха слънчеви бани.
Относно маркировката- от х.Еделвайс до Конярника в горичката- жълта по дърветата / това лентова ли ще рече? /, на достатъчно често и червено-бяла по камъняците. Дали е нова не мога да кажа / по-скоро не /, но е достатъчно добра, щом мен ориентира. Табели също има-от Еделвайс и на х.Звездица. От Конярника - по съоръженията на стария влек. Коловата маркировка от Кумата ми остана вдясно, а не както друг път съм ходила строго по нея / оттам е доста по-мучурливо, дори юли като се качвах беше на места, има високи хвойни и по-трудно се ходи. По изчерпателна не мога да бъда.)
_________________ "Life's a journey not a destination"
Сря Сеп 18, 2013 9:05 am
Константин Георгиев
Здавейте !
Как мога да стигна от Княжево до Златните мостове? Не съм минавал от там, а явно обществения транспорт няма да го бъде... и съответно къде от Княжево (нека говорим като спирки на градския транспорт ).
Съб Сеп 21, 2013 8:01 pm
alexander86
Хващаш трамвай номер 5 от съдебната палата и слизаш на последната му спирка. От там има маркирана пътека, май беше с жълт цвят. Другият вариант е с маршрутка от Руски паметник.
Съб Сеп 21, 2013 8:13 pm
Константин Георгиев
Благодаря, пътеката ще бъде
Съб Сеп 21, 2013 8:14 pm
taurus
Идеи за лек маршрут (до 2-2.5ч) с цел излет/пикник (без добри обувки) - тази събота?
Изходна точка - Хладилника (98, 64...), 107, трам 5, 63
Евентуално Дървеница
бонус:
Кои пътеки, местности през уикенда са най-населени от туристи? Идеята ни е максимално да ги избегнем.
Ако има и вариант с малко слизане...
Благодаря
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Последната промяна е направена от taurus на Съб Юли 26, 2014 10:22 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Юли 24, 2014 10:19 pm
Gamina
железница - синята стрела. Ще има хора, но не колкото на други места. Изкачване е, но плавно. Като време - 2 - 2.5ч.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети