Регистриран на: 17 Юни 2012 Мнения: 685 Местожителство: Димитровград
Тази пътека, която минава през вр. Отовица, Кабул и т.н. не е маркирана, или поне я няма на картите. Иначе има ей такива марки до Кабул. От там към х. Отовица не мога да кажа, защото не съм ходил. Моят преход беше от Зелени преслап до х. И. Вазов, а вр. Кабул го минахме леко от изток притеглени от невероятните гледки към Мальовишкото било. Пътеката за х. Отовица би трябвало да се пада на запад от Кабул и да се спуска по едно ребро като р. Отовица трябва да ви се пада от ляво.
А за другата пътека, която слиза към кв. Бистрица нищо не мога да кажа, не съм ходил натам.
Чет Юни 13, 2013 4:57 pm
fireman75
има пътеки и към х.отовица и към село бистрица но маркировката отсъства на много места особено при влизането в гората и може да се отклониш от което следва лутане по трупчииски пътища.по добре да слезеш към манастира
Чет Юни 13, 2013 5:13 pm
GeorgiP11
добре ще ви послушам и ще сляза от Вазов към Манастира, не е нужно да рискувам прекалено много ако не знам района
Гледайки картата си имам един въпрос за слизането от хижа Иван Вазов до Рилският Манастир. Виждам 2 маршрута:
- първият по червената маркировка- от хижа Вазов надолу към Баучер, където ми се струва че се прави някакво отклонение към манастира гледайки картата си
- вторият е от хижата до Раздела; от Раздела до Додов връх и Малък Мермер и от там надолу към манастира по синя маркировка по Дългият рид
май не успях да обесня много добре пътеките, но предполагам разбирате какво имам предвид. Въпросът ми е кой път ми препоръчвате за слизане от Вазов до Манастира ?
Ако смятате да обядвате там си носете храна , че то си е обикновен планински заслон , а не хижа с персонал. Чудно място с прекрасна гледка и възможност за супер релакс !
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети