Ами къде да се крият разни птици, змии и т.н.? Нали се опитваме по всякакъв начин да ги изгоним от естественния им дом. Къде да се размножат?
А какво ще видим в планината, ако ги няма птиците, змиите, козите, та дори и мечките?
Клека няма да расте в Софийско поле, а горе, към Черни връх, там му е естественото място.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Съб Окт 05, 2013 10:50 am
dido
Re: Засаждане на клек на Витоша
Sineva написа:
Gamina написа:
Вчера го мернах из ФБ... личното ми мнение е, че това е пълна дивотия... аман от това изчадие!
Цитат:
Целта: Възстановяване естественото находище на клекове в горната част на Витоша планина.
С благословията на парка, имало 800 фиданки, които от 6 години чакали да бъдат засадени.
Моята позиция е ясна /клекът трябва да умре в адски мъки/, но ми е интересна вашата.
Както и ако някой има идея за чий им е да го възстановяват това находище?
Също ми бе казано да се поинтересувам от историческото значение на клека на Витоша, преди да обмислям биологическото... някой да има идея що за безценно историческо значение има клека по Витоша?
Видео от събитието на 3 ноември 2012 г. - указания за засаждане на клек:
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети