ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Колко е цената на лифта до хижа Рилски езера?
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Колко е цената на лифта до хижа Рилски езера?
Автор Съобщение
lz1gjd

Мнение Отговорете с цитат
Снимките са от Събота - явно трябва да се свери апаратчето - през делничните дни предполагам картинката е коренно различна.
Пон Авг 20, 2012 12:53 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

lz1gjd, надявам се няма да имаш против, ако покажа снимките във ФБ. /ако имаш - кажи, ще ги махна/
Пон Авг 20, 2012 1:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
lz1gjd

Няма никакъв проблем ... нека се види за какво става на въпрос. Следващия път ако зависи от мен ще се ходи пеш.
Пон Авг 20, 2012 2:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Malama

Местожителство: София

Кошмар! Shocked Такива опашки имаше по соц-време на Симеоновския лифт за Витоша! Не мислех, че някога пак ще видя такова нещо! И аз бих го копнала във фейса. Exclamation
Пон Авг 20, 2012 4:31 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mihaela10

Местожителство: Пловдив

Мнение Re: Благодаря, Михаела! Отговорете с цитат
Сотиров написа:
Картата не е моя и точно затова я проклинам! Познавам двете крайни точки - и кръглия бар долу, и станцията горе. Но непрекъсната туристическа пътека с червена маркировка няма нито на картата, нито ние я уцелихме ! Ще я търсим отново през септември. Много е гадно, когато пътеката пресича по-голям път и няма знак. Понякога продължението на пътеката е на десетина метра, но човек като не го забележи, отпрашва по пътя и... уйде коньо в ряката! Cool

Ето, тук на картата. която аз имам, има пътека с червена маркировка. Вижда се, че там от където тя се слива с пътеката от Паничище, маркировката става червена и жълта:

На 06. 08.,което беше ден понеделник, навалицата за Лифта беше същата, каквато се вижда на снимките, показани горе! Навалица имаше и на хижа Рилски езера. А, да не говоря за навалицата на следващия ден, по пътеката от "Бъбрека" към Раздела. За първи път ми се случва, по планинска пътека да вървя в колона от хора! Избягвам да снимам нещата, които ме дразнят из планините, но може би, на тази снимка се усеща нещо от абсурдното "шествие":

Не можах да изтърпя и убедих моите спътници, от "Окото" да хванем пътеката към Отовица и така избягахме от тълпите!
Според мен, едва ли до края на август положението ще се промени! Наистина, ако можете, изчакайте септември!

Пон Авг 20, 2012 8:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Сотиров

Мнение Пак да уточним Отговорете с цитат
Михаела, благодаря за картата! Виждаш ли колко се различава от новата? Червената пътека отдолу нагоре изобщо не минава под лифта, а само се допира до него. После има малко шосе (червено-жълто-синята маркировка) и отново нагоре през гората по червено-жълтата. Проблемът е на слизане - няма ясни знаци и все забиваме по някакви шосета. Ще внимаваме тази година!
Вто Авг 21, 2012 11:25 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Antoon

Сотиров, за слизане и при наличие на малко повече време, защо не пробвате зелената маркировка за х.Ловна покрай р.Джерман. За целта тръгвате от х. Рилски езера в обратна посока към х.Седемте езера, после вляво слизате в долината на реката, там с ляв завой се присъединявате към пътеката от х.Седемте езера и така до Ловна през клек, а след това гора, после от Ловна пак през гората по червената маркировка до черното шосе за Бързанска поляна (х.Вада). Накрая трябва да се повърви малко и по това шосе към лифта, където има шанс за среща с МПС, но не е толкова страшно. Вариантът е заобиколен, не определено ще бъде по-спокоен. Аз лично не бих отишъл в района сега. Защо не ги заведеш от ЦПШ на Йончево езеро, после Кобилино бранище (ще минете и през Поповокапските езера), х. Мечит и пак ЦПШ?
Вто Авг 21, 2012 12:02 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Сотиров

Мнение Пак ша слазями! Отговорете с цитат
О, богове! Небето за разтвори и получих височайшето разрешение за 6-дневно нощуване Very Happy в палатка, с четирите деца и дядо им вътре! Вторник - на път! Предпочетох Седемте езера пред Мальовица, защото най-малкият, Максим няма още две и половина. Вероятно би се изкачил до върха, но само ако спим на Втора тераса. А дотам нещо не се виждам с огромния багаж. Децата си носят своето, но и общото, дето го влача аз, вече взе много да ми тежи. Догодина все ще се пресиля до Първа тераса, а оттам Максим ще се качи до върха - ще е порасъл, колкото бяха и братята му първия път. От лифта до старата хижа "Седемте езера" е почти по равно, ще изнеса багажа как да е, пък нагоре разходки - според зависи.

Антоне, благодаря за напътствията! Отново благодаря и на Милена за картата. Ще говоря по нея. А моята карта на "Искар-тур" я подарявам, без да поемам отговорност! Cool

От хижа "Седемте езера" сме слизали три пъти. Първия път беше най-приятно, нищо, че местността се нарича "Душевадката": покрай Долното езеро до хижа "Вада", където ни чакаха. Следващите два пъти обаче трябваше да слизаме до станцията на лифта, където беше колата. Единия път минахме точно откъдето ти казваш - по жълто-зелената маркировка между двете хижи, но излязохме на шосето и тогава стана кошмарно. Може да сме минали по късата жълта отсечка, не знам, но така или иначе драпахме по целия жълто-син участък и после надолу пак по шосе (не е червеното на картата). Втория път беше по жълто-червената маркировка вляво от лифта, но след шосето не сме хванали пътеката, която трябва, и отново се измъчихме по шосета. Сега, ако те разбирам правилно, ти ме съветваш да стигнем до самата хижа "Ловна" ли? На картата зелената пътека не води точно до нея, но допускам, че има някаква пътечка покрай реката. А както гледам, зелената преминава в червена, която излиза на шосето за "Пионерска", без да се отклонява до "Ловна". Нещо такова ли имаш пред вид? Извинявам се, ако досаждам, но последните километри са най-съсипващи!
Нед Авг 26, 2012 8:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.