Добре де, раздуй в детайли историята - всяка такава знаеш е поучителна.
Ами според водача(П.Проданов-води и групи по екскурзионни към федерацията) бай Иван не се е обадил на тях(ръководството) а само е казал на хора от групата...Още преди това е имал неадекватно поведение,искал е да му викат хеликоптер и т.н.
След като са видели че не е с групата (според мен основната грешка) е че не са подали сигнал веднага а чак след 2 дена-когато се свързали с близките му и се оказало че не се е прибрал!
Съгласен съм с Дидо че са подценили маршрута и състава на групата е бил много разнороден...
Чет Юни 21, 2012 9:19 am
JimBoj
Разбира се основната роля на водача (командира) е цялата група, но когото някой от групата е имал неадекватно поведение едва ли това е повод да го отлъчим?
Дали в този случай не е по - добре да има двама трима по здрави от групата, които персонално да се ангажират с най – слабия и неадекватния..... е може от всички 20 да не имало нито едни който да е бил стабилен.... знам ли?
Поведението в криза е нещо за което никой не e готов, а адекватните реакции в такава ситуация са много важни
Последната промяна е направена от JimBoj на Чет Юни 21, 2012 2:47 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Юни 21, 2012 11:35 am
Emil
Пряв си JimBoj.
На мен ми се налагало да оставям тримата най-яки мъже в групата да вървят с една девойка, на която кръвното и бадеше и и тръгваше да припада. Това стана на 5-6-я час проливен дъжд в Родопите. Вървяхме от х.Върховръх към х.Чудните Мостове. Идеята беше, че ако припадне единия да носи раницата и а другите двама нея. Аз дръпнах напред с групата бързо до х.Персенк и се върнах с хижаря и джипа му да ги пресрещнем докъдето можем.
Затова такива случаи трябва да се споделят, за да може всеки да взаимства опитност от другите.
Както се казва, простия не се учи от грешки, умния се учи от грешките си а мъдерият от грешките на другите.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети