ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Връх Злия Зъб - питане
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Връх Злия Зъб - питане
Автор Съобщение
Yassen

Местожителство: София

Мнение Re: маршрут Отговорете с цитат
svetlyoek написа:
иначе траверса до мальовица не е проблемен нали?

Very Happy, това е шега, нали?

Ако не е:

1. Зимата траверсът е кошмар - дълъг и труден. Изисква съществена алпийска техника, екипировка и опит. Общо взето за обикновени туристи и планинари като нас е опит за самоубийство.

2. Лятото може да се мине от хора с добри нерви и известни умения. Въжето е препоръчително, както и някой, който знае какво прави.

Поздрави!
Нед Юли 15, 2012 12:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Сотиров

Мнение Личен опит Отговорете с цитат
...

Последната промяна е направена от Сотиров на Пет Авг 17, 2012 6:25 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Нед Юли 15, 2012 11:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
баир–будала

Мнение Отговорете с цитат
Shocked Малииии Дойчин Василев................... Rolling Eyes

Пон Юли 16, 2012 3:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

Сотиров, ти да нямаш нещо проблем със самия себе си? В друга една тема, за Пирин, пак за някакви камъняци дето изглежда много ти се ще да минеш, ама нещо май не си наясно, пак по тоя начин си подходил и пак си вкарал Дойчин в някаква роля, ни в клин ни в ръкав. Има две положения - искаш, проучваш и отиваш или си стоиш долу и си траеш. Такива раздувки, като твоите, по хижите съм чувал много, ама все на на хора дето много им се иска, ама не им стиска. ...Искам да кажа, че по тоя начин сам се излагаш, човеко. Иначе ти желая и не двете места да идеш и да ги преминеш защото си струва. Успехи в начинанието.
Пон Юли 16, 2012 4:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Мнение Re Отговорете с цитат
г-н Владоф е много прав. Качването без инвентар е трудно, но постижимо със здрави нерви и крайници. Слизането пак така съм го правил преди доста години, спомням си че се навивах може би четвърт час преди да се спусна, честно казано на изток /дясно /просто не гледах, щото и право долу в основата да тупнеш, сигурността за най малко сериозна контузия е много голяма.Една приятелка ме окуражаваше от долу,даже мисля на прословутата плоча,ме посъветва къде да сложа едното ходило,така че не ходете сам.Колкото до подхода до южната стена и траверса към Малйовица, те са по силите на здрави физически хора без страх от височината и С дълбоки грайфери на обущата..Не ви трябват глупавите джпиеси,ръбът те води, без отклонения,моля,особенно в ляво /юг/.По каменопадните кулоари между Петлите или този преди Безименния връх може да се слезе директно на север при лошо време, но са по хубави за катерене и слизане със ски зимата.Носете течности.
Сря Авг 15, 2012 9:06 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Сотиров

Мнение Благодаря за вниманието Отговорете с цитат
Цитат:
Качването без инвентар е трудно, но постижимо със здрави нерви и крайници.

Съжалявам, че едва сега забелязах вниманието, с което съм бил удостоен от г-н Владоффф, за което му благодаря. Следвайки неговите упътвания ние открихме и обиколната пътека пъкрай Джамджиевия ръб. Моето скромно споделено изживяване под Злия зъб не се различава от неговото компетентно мнение. Нали и аз това казвам, че изкачването е постижимо, но със здрави нерви, каквито моите над пропасти за съжаление не са. Проблеми със себе си нямам, г-н Владоффф, благодаря на Бога. Проблеми с точността на изказа също. Ако някой ми обръща думите наопаки, да се провери за комплекси. Добронамерено споменатият шанс да бъда на няколко екскурзии с великолепния учител и другар Дойчин Василев е изтълкуван по най-идиотски начин. По-лесно е да си изтрия разказа, отколкото да обяснявам смисъла му на хора с изкривена комуникация. Хайде, живи и здрави по скалите!
Пет Авг 17, 2012 6:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Emil

Местожителство: Sofia

За който не го е виждал зъба и се чуди какво е това. Very Happy

Сниман от изток.

Най-лекият маршрут за качване е малко зад ръба от ляво (южният) 2а (стъпаловидно катерене) НЕ Е препоръчително без осигуровка и човек, който разбира какво прави.

Ето двама, които знаят какво правят. Това е източната стена на върха.

Горният край на източната стена. Няколко стотин метра надолу са алпинистите от горната снимка. Very Happy След около 1-2 часа бяха вече горе.

Ще видя дали колегата е снимал от другата страна и ще кача още снимки.

Последната промяна е направена от Emil на Пон Сеп 24, 2012 8:34 am; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Сеп 24, 2012 1:56 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
bozdugan

Мнение ре Отговорете с цитат
Снимките са обърнати-това е източната стена над Белия улей,вдясно от нея е Северният склон ,който гледяа към БАК,още по вдясно се вижда улея между Зъба и Орловец. Първата снимка е от подсичащия траверс към Страшното езеро.,малко след премката между Зъба и Ловница,вляво се вижда началото на ръба към Двуглав,които отделя Дяволския улей от Дяволските игли.
Пон Сеп 24, 2012 8:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil

Грешката с изток и запад е моя Very Happy
Много ми се е спяло явно. Сега ще променя посоките. Very Happy
Мерси
Пон Сеп 24, 2012 8:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Emil

Ето и снимка на южната страна, снимана малко от към запад. Изглежда доста благо от тази позиция, но от близо си е опасно да се правят опити за качване. Всъщност лесно ще се качи човек, но по-трудно ще слезе. Very Happy
Тази година на много по-безопасно място на Каменица, човек падна от 30-на метра, но тук падането може да е от доста повече.

Пон Сеп 24, 2012 11:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
bozdugan

Мнение ре Отговорете с цитат
Да ,това е вече добра снимка за кандидат катерачите. Наистина слизането е значително по изнервящо от качването ,както съм и писал по горе, но това важи за почти всички по сериозни турове.
Къде точно е паднал човекът на Каменица??? От към езерото или отзад по стръмния тревисто каменист склон с чортените?? Мился че там са само 2 по трудните места,едното под Малка Каменица/Смирненски/,другото в началото на същинския ръб преди върха??
Пон Сеп 24, 2012 11:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Emil

По-скоро около Малка Каменица на път за голямата. Не знам какво е станало точно, макар че беше един ден преди да мина от там, но из нета имаше доста хубави снимки от акцията с хеликоптера. Мисля че е било от към езерата, доколокото видях от снимките.
Официална кратка информация тук:
http://www.pss.bg/forum/viewtopic.php?t=11964
Пон Сеп 24, 2012 12:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.