|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
dorzo
|
|
|
|
А бихте ли казали при спускане с ниска обувка пръстите ще се набиват за разлика от високите?
|
|
|
Нед Юни 24, 2012 8:41 am |
|
 |
Emil
|
|
|
Сотиров, обувките ти изглеждат много добри. Кожа с мембрана е много добра комбинация, макар че аз съм с друг тип зимни.
Относно високи или ниски обувки е по-добре лятото, бих искал да кажа при мен какво се получава.
От както се помня лятото ходя с половинки обувки (тип маратионка). Едно време си бяха живи маратонки, след това станаха планински.
Като обуя високи обувки, без бачение от модела и марката, след 1-2 часа ходене получавам болки в ахилесовите сухожилия.
Оказа се че е от конструкцията на краката ми.
Добре че нямам никакви проблеми със здравината на глезените и досега ни един път не съм ги навехвал. Даже ще си призная, че много рядко ги вързвам(стягам), само за определени терени и климатични условия. Обикновенно връзките са ми набутани отстрани с цел да са по-разтворени и да ми е по-хладно. Луда работа знам, но това е ситуацията.
Минуса на ниските през лятото е само ако трябва да газиш по-дълбока вода.
Иначе след няколко часа дъжд, ако не си с подходящите гети и панталони и високи и ниски плувват във вода.
dorzo,
Според мен се набиват еднакво, макар че с високи ходя предимно зимата и не съм сигурен, че със всички е така.
|
|
|
Нед Юни 24, 2012 5:47 pm |
 |
 |
geagleiam
Регистриран на: 04 Юли 2011 Мнения: 216 Местожителство: С. Дагоново |
|
|
|
 |
 |
А бихте ли казали при спускане с ниска обувка пръстите ще се набиват за разлика от високите? |
Това зависи от качеството на обувките повече, отколкото дали са високи или ниски - с обикновени обувки и ботуши пръстите ми винаги са се набивали. И от туристически обувки има не малко оплаквания.
Към изброеното от Сотиров искам да добавя и, че при дъжд високите обувки по-добре "скриват" краката. Аз, въпреки това, за топлия полусезон предпочитам ниските - краката по-лесно дишат и им е по-удобно.
_________________ http://wiki.bgmountains.org/%D0%9D%D0%B0%D1%87%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0
Последната промяна е направена от geagleiam на Вто Юни 26, 2012 8:37 am; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пон Юни 25, 2012 10:26 am |
|
 |
mislesht
|
|
|
 |
 |
А бихте ли казали при спускане с ниска обувка пръстите ще се набиват за разлика от високите? |
Ако при слизане ти опират пръстите отпред ще се подбият. Друга причина няма.
Единственото основание за избор на ниски обувки(открит глезен) е, ако човек ходи някъде през лятото и между другото има намерение да се поразтъпче по някой близък баир(примерно на екскурзия в чужбина), с такива обувки ще минимизира багажа. Пък и щом ходенето ще е между другото...
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пон Юни 25, 2012 12:15 pm |
 |
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|