Аз такова синее не видях,а и не бях чувал до сега.
Ако въобще има такова нещо, може да е някакъв оптически ефект,свързан с моментната структура на снега.
Сря Фев 29, 2012 11:18 am
Gamina
Аз си го обяснявам с наличието на въздух в снежната покривка, но може и да бъркам.
Иначе синеене съм виждала както при пресен пърхав сняг, така и сега като са няколко слоя един над друг.
Ако има някой по-вещ, би ли разяснил, че ми стана интересно
Качвал съм няколко пъти през зимата Мусала и Полежан без снегоходки и котки през зимата.
Последно миналата година качвах Мусала без котки и снегоходки (а бяха в раницата), но беше на Ивановден.
През тази зима падна много сняг, но едва ли това е единствената причина да не се пробвам отново, по скоро си намирам оправдания.
Не трябва, обаче, да се подценява опасността от лавини.
Спомням си, че преди няколко години, няколко дни след като бяхме минали на два пъти по лятната пътека от
Ястребец до х. Мусала лавина погуби хижаря в участък от тази пътека. По-добре да не виждаме лавини на живо!
Да, Пирин и Рила са много красиви през зимата, но умната!
Чет Мар 01, 2012 4:45 pm
Весела Ягодова
Free Mountains Association
Вчера
Рязко се повишава лавинната опасност в Пирин планина - силен вятър, нов сняг и заледена основа. Формират се големи снежни дъски. Спонтанни откъсвания дори на склонове с наклон 30-35 градуса
Home » Висока лавинна опасност!
Публикувано от mp2 на 1 March, 2012 - 10:27 | Новини 01.03.2012 г.
Лавинната опасност в планините е много висока! Продължаващите вече няколко дни снеговалежи придружени със силен североизточен вятър навяха големи количества сняг по високите части на планините! На много места (припечни склонове, по-малка надоморска височина (под 1800 м н.в.) основата е фирнована и дори заледена!
http://befsa.com/?q=node/view/16727
Чет Мар 01, 2012 6:58 pm
tzezko
BateBorko написа:
Качвал съм няколко пъти през зимата Мусала и Полежан без снегоходки и котки
Ти не си Бате Борко, а Бате Бойко
Пон Мар 05, 2012 4:29 pm
jeffpitters
Пламене , по-късно ще си позволя да го препиша това за по-лесно четене
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети