С усмивка ги слагам всеки ден.
Дъжд сняг, кал пек и студ.
Не съм усещал камъните като се замисля никога.
Хипер доволен!
Пет Яну 06, 2012 10:45 pm
satzata
Аз мога да кажа, че Lowa Banff е прилично твърда обувка и според мен не е много за лятото. Взех си ги преди седмица-две и съм ходил три пъти с тях в сняг. Доста добре се представят, особено след импрегнация. Малко им се хлъзга подметката. Доста ми хареса това, че и отвън и отвътре са направени изцяло от кожа. Много са удобни за сняг, но не са типично зимни (нямат улеи за котараци). Също са леко тежички. Още нещо - като ги взимах от Депото ми казаха, че това бил последният чифт от този модел. Подобни и малко по-леки и меки са Lowa Ranger пак оттам, но не са намалени и цената е към 360 кинта.
Аз мога да кажа, че Lowa Banff е прилично твърда обувка и според мен не е много за лятото. Взех си ги преди седмица-две и съм ходил три пъти с тях в сняг. Доста добре се представят, особено след импрегнация. Малко им се хлъзга подметката. Доста ми хареса това, че и отвън и отвътре са направени изцяло от кожа. Много са удобни за сняг, но не са типично зимни (нямат улеи за котараци). Също са леко тежички. Още нещо - като ги взимах от Депото ми казаха, че това бил последният чифт от този модел. Подобни и малко по-леки и меки са Lowa Ranger пак оттам, но не са намалени и цената е към 360 кинта.
Днеска реших да видя какво се предлага при нас в дълбоката провинция ... е избор много няма, но имаше едно на вид добро предложение.
http://www.crispi.it/en/backpacking-nevada_gtx_brown.php
Твърдичка подметка, но не брутално твърда. Няма закачалки за котки, но пък си има цял гумен борд.
От вътре в горната си част са с кожа после е плат. Цената беше обаче 340лв. май.
Нед Яну 29, 2012 2:14 am
satzata
Ако си склонен да дадеш тези пари, едва ли ще сбъркаш. Това е доста сериозна трисезонна обувка. Криспи имат и още един почти идентичен модел - http://www.crispiusa.com/gran-paradiso-gtx-abss-dtl.html , но цената му в България е над 350лв.
Нед Яну 29, 2012 10:21 am
emilio_mp
Обувките са добри, особено подметката (ако е от вида BG3).
Не разчитай от Макалу, търси внос от чужбина. Ако не си забелязал Макалу са вечно в чакане на внос през последните 4-5 години (чакаме внос = в момента нямаме пари за да поръчаме голяма партида, като намерим пари тогава ...)
_________________ Бутам след осмата бира
Нед Фев 05, 2012 6:37 pm
emilio_mp
Ами към BG 3 съм се ориентирал ,но не знам дали няма много да запотява краката . Относно доставките на Макалу изглежда са пословични ,винаги предстои зареждане та май-май няма да ги чакам .
Нед Фев 05, 2012 9:56 pm
ferdi_mruvkata
emilio_mp написа:
Ами към BG 3 съм се ориентирал ,но не знам дали няма много да запотява краката . Относно доставките на Макалу изглежда са пословични ,винаги предстои зареждане та май-май няма да ги чакам .
баш в летните месеци юли - август си поспарват малко.
_________________ Not All Who Wander Are Lost
Нед Фев 05, 2012 10:16 pm
dido
emilio_mp написа:
Спарването като цяло не иде от подметката (гумата долу), а от конструкцията горе - кожа, изолации и т.н.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети