Автор |
Съобщение |
mislesht
|
|
|
Така е, то и за това скъпите имат DC/DC конвертер, наличието му се познава със сигурност по това, че се захранват с 2 батерии АА, примерно. Но не е задължително. По-ниското номинално напрежение на акумулаторите в сравнение с алкалните батерии се компенсира до някъде от по-ниското вътрешно съпротивление на източника, особено при никел-кадмиевите!
|
|
|
Пон Яну 28, 2008 12:24 pm |
|
|
asenr
|
|
|
|
|
абе тия часове не им вярвайте прекалено много, издържат доста - да, но последните 20-30 ако не и повече процента ще свети колкото за Бог да прости ... |
Хихихи... И аз имам същите наблюдения.
_________________ Може да съм прасе, ама ми отива... |
|
|
Пон Яну 28, 2008 10:01 pm |
|
|
larana
|
|
Сря Апр 02, 2008 3:44 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Чет Дек 04, 2008 11:44 am |
|
|
tenebrum
|
|
|
Някой ако може да каже ,трябва ми осветление за палатка ,вечер примерно като се стъмни да си пускам някаква лампа която оба4е да е по издържлива.Знам 4е има такива с акумолаторни батерии дето се зареждат.Даже съм виждал и такива със свещ отвътре ,но не мога да намеря магазин от каде да си купя.
_________________ Общуването с величието на природата-това е за мен туризмът! |
|
|
Сря Яну 14, 2009 8:47 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Челник не ти ли върши работа?
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Сря Яну 14, 2009 8:52 pm |
|
|
tenebrum
|
|
|
Трябва ми нещо да свети в палатката -лампа.Имам челник ,просто да не седя на тъмно вечерта.Само свещ не искам защото мога да си запаля палатката.
|
|
Сря Яну 14, 2009 8:58 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4318 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Трябва ми нещо да свети в палатката -лампа.Имам челник ,просто да не седя на тъмно вечерта.Само свещ не искам защото мога да си запаля палатката. |
Дидо не е от вчера по палатки - закачаш челника в центъра отгоре на палатката и готово. Моята си има специална мрежичка и връзка за тая работа.
И аз като тебе търсех ламБа - сега си се оправям с челника - едно кило по-малко тежест не е като да не е от значение.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Сря Яну 14, 2009 9:12 pm |
|
|
tenebrum
|
|
|
Да като се замисля прав си .Благодаря ,не се бях замислял за това.Просто ще трябва да взема повече батерии.Няма смисъл от лампа която ще ми тежи .Не се бях сетил.
|
|
Сря Яну 14, 2009 9:15 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
Ако решиш да ръсиш пари за Petzl - не си вземай Tikka моделите с плъзгач дето е копчето за включване. Направено е много некадърно, допират се две обикновени пластини - след време се получава нагар там и светлината почва да премигва. |
Потвърждавам... моя вече се размига
|
|
|
Сря Яну 14, 2009 9:31 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
За съжаление оправията е доста засукана като се размига - изкъртва/изрязва се плъзгача и се присажда обикновено микроключе. Тегава работа е, но в такъв вид челника ми работи от доста време насам ...
|
|
Сря Яну 14, 2009 9:47 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
|
|
За съжаление оправията е доста засукана като се размига - изкъртва/изрязва се плъзгача и се присажда обикновено микроключе. Тегава работа е, но в такъв вид челника ми работи от доста време насам ... |
Щом има решение - няма страшно
|
|
|
Сря Яну 14, 2009 11:27 pm |
|
|
kibik
|
|
|
|
|
|
|
|
Ако решиш да ръсиш пари за Petzl - не си вземай Tikka моделите с плъзгач дето е копчето за включване. Направено е много некадърно, допират се две обикновени пластини - след време се получава нагар там и светлината почва да премигва. |
Потвърждавам... моя вече се размига |
Моят също мига.
Знам и за друг(гаранционен), който е върнат на продавача за смяна заради това мигане, но още не е доставен обратно при купувача.
|
|
|
Чет Яну 15, 2009 11:54 am |
|
|
dido
|
|
|
|
Според мен такъв с плъзгач (от най-евтините модели), винаги ще мига заради калпавото проектиране. Ако е с бутон няма да го има тоя проблем. Т.е. решението е да се замени за по-скъп модел с бутонче.
|
|
Чет Яну 15, 2009 12:12 pm |
|
|
kibik
|
|
|
|
Може и така да е, но не смятам че челник на приблизителна цена 50лв, без почти никакви екстри за евтин.
Лошото в случая е, че май има оакване в производството или технологията, за което в крайна сметка плаща потребителя.
Това са просто факти
|
|
|
Чет Яну 15, 2009 12:49 pm |
|
|
|