ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Урдина река и малко Друшлявица ;)
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Урдина река и малко Друшлявица ;)
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
Той той, Додов е ново име, с което за съжаление затриват тоя топоним преди 50-на години ...

Пон Окт 04, 2010 7:10 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Друм

Ех този Урдин циркус! Не може да му се насити човек. Аз също си имам любимо езеро там. То е особено красиво, тъй-като в заобикалящите го склонове има пластичност и багри. Това много добре личеше след преминалия студен фронт в онзи красив понеделник...

Пон Окт 04, 2010 8:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Malama

Местожителство: София

Да, видимостта тогава беше удивителна - как иначе, след като в 6 сутринта се изля проливен дъжд. Smile Другият път ще обиколя специално това езеро. То май е най-голямото, нали?
Пон Окт 04, 2010 9:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Друм

Май не е то най-голямо. Четох някъде, че площта на ез. Паницата е най-голяма.
Пон Окт 04, 2010 10:03 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Сотиров

Мнение Фотомайсторство Отговорете с цитат
Друме, снимките са невероятни! Тая мекота стопли душата ми. И не личи да са "фотошопнати". Браво!
Пон Окт 04, 2010 11:38 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Друм

А, цветовете са такива, каквито бяха. Не си падам и не ми се занимава с обработки, така че снимките не съм ги пипал. Просто онзи ден си беше магичен и доста от кадрите, които направих излязоха сполучливи. Wink
Пон Окт 04, 2010 11:54 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Malama

Да, точно такива бяха цветовете. Имаш някаква златисто-медена светлина и на човек направо не му се тръгваше от мястото. Exclamation Cool
Вто Окт 05, 2010 12:21 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
James

Това място е приказно, а снимките са изключителни. Прииска ми се да отида и да го видя.
Вто Окт 05, 2010 3:35 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
catch_22

Магнетично място! Shocked
Съб Окт 23, 2010 8:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
alexvan

Местожителство: България

Какво е времето за минавне от ЦПШ до Урдини езера?
Пет Авг 31, 2012 9:59 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

1. През Яворова поляна по долината на Урдина река да речем, че е между 3-4ч. Ако не си минавал от там задължително мини, много е приятно.
2. През пътеката покрай Ушите не знам точно колко е, но сигурно е същото. Ако не си минавал от там преди има вероятност от замотване. Very Happy
3. Ако тръгнеш нагоре по терасите можеш да минеш прз Мальовица и от там да слезеш към езерата, пак е към 3-4 часа. Горе имаш панорамна гледка до Мальовица.
4. От Яворова поляна можеш да качиш и Зелени рид и отгоре да влезеш на Рибното езеро и да въртиш по посока обратна на часовниковата стрелка и да се върнеш по някой от горните маршрути. Въпрос на вкус. Very Happy
Пет Авг 31, 2012 10:15 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Malama

alexvan написа:
Какво е времето за минавне от ЦПШ до Урдини езера?

Малко късно видях въпроса. Моето темпо не е от най-бързите. От комплекс Мальовица до първата овчарска къщичка е към 3:30 часа, като 45 минути от тях са до Яворова поляна. После до най-долното езеро, Паницата, е още около час, всичко към 4:30 часа. И от там нататък започва обикаляне и снимане. Very Happy
Пон Сеп 03, 2012 11:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
alexvan

Местожителство: България

Мда - горе-долу за това време ги минахме.
Вто Сеп 04, 2012 9:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sineva

Мнение Re: Урдина река и малко Друшлявица ;) Отговорете с цитат
Malama написа:

Изумителен миг... Благодаря за споделеното, Malama!
Сря Сеп 05, 2012 12:23 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
faith

Първо искам и аз да обележа - чудни снимки!!!
За мой голям срам, едва миналата година разбрах за тези езера, и то след като качих Мальовица. Днес много импровизирано взехме решеие утре да ги посетим, но не разполагам с много време за проучване на маршрута. Някои от въпросите ми намериха отговор в послените постове, но ще помоля за малко конкретизиране Smile Тръгваме утре рано с колата до ЦПШ, мислим 9 часа да сме там. Имаме средно темпо, надявам се дългият ден да е на наша страна Smile
Питането ми е - когато стигнем колибките - накъде? Прочетох в нета, че няма маркировка, съответно- има ли ясни пътечки до езерата, в една посока ли са и бихме ли могли лесно да се ориентираме до тях? Не разполагам с карта и не мога да се ориентирам ясно за разположението им по снимките.

Ще съм много благодарна за бързи отзиви Laughing
Съб Юни 22, 2013 6:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.