Счупи се на едната снегоходка пантата от едната страна отгоре и лъсна металната ос. Та я превързахме с един компресионен ремък няколко пъти и отгоре с няколко пласта лейкопласт. Като нова стана.
Та - внимателно с клекО.
Момичета, ич не се тревожете за качеството на снегоходката, те са си съвсем наред. Проблема е в този дето ги носи)))) оти там къде се е счупила и танк не трябва да минава....
Вто Мар 15, 2011 8:00 pm
excalibur
За тази събота ми се ще да да кацнем с половинката на Ситняковския лифт към 8.30 сутринта и да пробваме маршрута. Трудно ли е през Трионите за дама с малко страх от тесни участъци по високото? После мисля да се приберем през Мусала с другия лифт. И може ли да смогнем за един ден да се класираме за лифта ако минем през върховете по билото след хижа Чакър войвода?
Благодаря!!!
Вто Юли 05, 2011 11:49 pm
igurbev
excalibur написа:
И може ли да смогнем за един ден да се класираме за лифта ако минем през върховете по билото след хижа Чакър войвода?
Какво имаш предвид под "върховете по билото след хижа Чакър войвода"? Има вариант да се тръгне от горната станция на Ситняковския лифт към Шатър, като някъде преди последния пътеката се съединява с тази от Чакър Воевода. В този участък (от ситняковския нагоре) пътеката е доста обрасла и неприятна за ходене. Шатър е ограден с клек.
Иначе минаването на Трионите при хубаво време не изисква смелост. А преходът спокойно се прави за един ден.
Сря Юли 06, 2011 12:07 am
excalibur
igurbev написа:
excalibur написа:
И може ли да смогнем за един ден да се класираме за лифта ако минем през върховете по билото след хижа Чакър войвода?
Какво имаш предвид под "върховете по билото след хижа Чакър войвода"? Има вариант да се тръгне от горната станция на Ситняковския лифт към Шатър, като някъде преди последния пътеката се съединява с тази от Чакър Воевода. В този участък (от ситняковския нагоре) пътеката е доста обрасла и неприятна за ходене. Шатър е ограден с клек.
Иначе минаването на Трионите при хубаво време не изисква смелост. А преходът спокойно се прави за един ден.
Ами никога не съм бил от тази страна на Мусала Ако е възможно Алеко, Иречек, Малка Мусала и презТрионите на Мусала да се качим. Поне така си го представям от видяното във форума. Но все пак не искам да правим големи глупости, каквито обикновено се получават като ме съпроводи половинката в Рила .
Сря Юли 06, 2011 7:00 am
Antoon
Ами зависи колко е "малко" страхът от височините, възможно е и да има проблем.
Също така Алеко е от другата страна на Мусала. Защо не се качите с кабинката и да минете през Алеко до Мусала. Ако дамата няма проблеми в последния участък, продължавате през Трионите, Малка Мусала, Иричек, Дено и покрай Шатър слизате на ситняковския лифт. Пътеката е проходима и през клека.
Това при две условия - че няма сняг още някъде по билото и, че лифтовете работят.
Успех!
Сря Юли 06, 2011 11:03 am
excalibur
Ами в сайта на Боровец дават работно време за лято 2011 на двата лифта. Уж ги има от 8. 30 до 18. 20 или нещо такова...С единия лифт нагоре с другия надолу. Има ли значение за маршрута, който обмислям в каква последователност ще ползваме лифтовете? А дамата съм я качвал на Орловец, Петлите и не е чак толкова втрещена от високото. Ако има някаква пътека през Трионите и сие без да се налага катерене на скали ще се справи.
Сря Юли 06, 2011 12:04 pm
Antoon
Значи ще мине, кабинката качва на 2300м., а седалката на 1700
Сря Юли 06, 2011 1:09 pm
excalibur
Antoon написа:
Значи ще мине, кабинката качва на 2300м., а седалката на 1700
Е сега разбрах, за да ми е слизането в повече Т.е. да си тръгна по магистралата нагоре, т.е. леко надолу след кабинковия над пистите Ястребец и Маркуджици и покрай строежите и хижата нагоре до Леденото езеро. И оттам първо да качим Алеко и т.н. Накрая със Ситняковския лифт...
Сря Юли 06, 2011 1:27 pm
Visoko
Траверс вр.Ястребец- вр.Алеко - вр.Мусала
Като, че ли още малко трябва да се уточни. От кабинката тръгваш по самото било Маркуджиците, покрай горните станциите на влековете и преминаваш последователно през вр. Алеко, Безименен и достигаш вр.Мусала. Езера, хижи, заслони - всичко ти остава вляво долу, а ти се движиш по билото още от самата горна станция на лифта. Не минаваш по магистралата.
От върха следва другата част - Трионите до вр. Малка Мусала и т.н.
Сря Юли 06, 2011 4:58 pm
excalibur
Re: Траверс вр.Ястребец- вр.Алеко - вр.Мусала
Visoko написа:
Като, че ли още малко трябва да се уточни. От кабинката тръгваш по самото било Маркуджиците, покрай горните станциите на влековете и преминаваш последователно през вр. Алеко, Безименен и достигаш вр.Мусала. Езера, хижи, заслони - всичко ти остава вляво долу, а ти се движиш по билото още от самата горна станция на лифта. Не минаваш по магистралата.
От върха следва другата част - Трионите до вр. Малка Мусала и т.н.
Е има ли някаква маркировка в този район? Или да следваме мечката, която също обича да се мота около Мусала ? И като време ако се ходи нормално, без много зор по така описания маршрут ще се включим ли в Ситняковския лифт около 18ч. на горната станция?
Ескалибур - като ти чета питанията и си мисля, че не поглеждаш дори карта?
В района маркировка има - червена. Но по маршрута, който искаш да направиш има само от седловината м/у Дено и Шатър надолу към Боровец.
Инак Антон добре ти го е написал - пробвайте билно от Ястребец - Маркуджици - Алеко - Мусала. На Алеко има едно скално ръбче, дето ако на него жена ти се запъне - откажи се от Трионите и си слезнете от Мусала по магистралата до хижата. После хванете зелената маркировка пътеката подсичаща Дено и отидете към Ситняково. По маркирана пътека. Шатър може да го качите, но няма пътека до него и от него надолу. От върха много ясно се виждат едни каменни сипеи, по които можете да слезете до маркираната пътака - посоката е запад от върха.
Дори да закъснеете - не се притеснявай - от Чакъра до Боровец е час слизане. Лифта, та лифта
Хижа Чакър Войвода също е наблизо.
Ама Трионите са си скаляк - да знаеш - за тебе съм сигурен, че нямаш проблеми, ама с жената.
Апропо - има един участък в началото - малко след Мусала, дето стигаш до отвесна скала, която не можеш да изкачиш - спускаш се преди нея в дясно /на юг/ покрай нея десетина метра и откатерваш едни 1.50. По целия маршрут има доловима козя пътечка - като се вглеждаш - следи се.
Разгледай ми снимките в Пикасата - теоретично и визуално да се запознаеш с идеята ти за ходене.
Аре успех.
risto_turisto написа:
Ескалибур - като ти чета питанията и си мисля, че не поглеждаш дори карта?
В района маркировка има - червена. Но по маршрута, който искаш да направиш има само от седловината м/у Дено и Шатър надолу към Боровец.
Инак Антон добре ти го е написал - пробвайте билно от Ястребец - Маркуджици - Алеко - Мусала. На Алеко има едно скално ръбче, дето ако на него жена ти се запъне - откажи се от Трионите и си слезнете от Мусала по магистралата до хижата. После хванете зелената маркировка пътеката подсичаща Дено и отидете към Ситняково. По маркирана пътека. Шатър може да го качите, но няма пътека до него и от него надолу. От върха много ясно се виждат едни каменни сипеи, по които можете да слезете до маркираната пътака - посоката е запад от върха.
Дори да закъснеете - не се притеснявай - от Чакъра до Боровец е час слизане. Лифта, та лифта
Хижа Чакър Войвода също е наблизо.
Ама Трионите са си скаляк - да знаеш - за тебе съм сигурен, че нямаш проблеми, ама с жената.
Апропо - има един участък в началото - малко след Мусала, дето стигаш до отвесна скала, която не можеш да изкачиш - спускаш се преди нея в дясно /на юг/ покрай нея десетина метра и откатерваш едни 1.50. По целия маршрут има доловима козя пътечка - като се вглеждаш - следи се.
Разгледай ми снимките в Пикасата - теоретично и визуално да се запознаеш с идеята ти за ходене.
Аре успех.
Абе картата е в колата, а цял ден гледам документи други. Всъщност гледах интерактивна карта на Искър тур, ама...А жените за билното станаха две Но казват, че са тренирани по фитнеси, кардио- пътеки и т. н...Ама ще го нападаме па каквото сабя покаже
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4Следваща
Страница 2 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети