Извинявай че малко ти разбутвам темата. Понеже сега ще ходя на ком емине, дай малко акъл, ако искаш. Нещо което ти е направило на теб впечатление, което да имам предвид. Може ако искаш да го напишеш и там в темата за ком-емине на колегата генов.
Ами аз точно какви съвети да давам не знам. Внимавай с водата в участъците Върбишки-Ришки, последния ден (Козичино-Емона) мини по варианта през ловните полета (като стигнеш на Поморийския проход, тръгваш надясно), защото само там има вода - на бившия ресторант Горска фея. Звъни на по-непосещаваните хижи предварително, най-вече заради храната, да не останеш гладен някъде. Не си предвиждай нощука на заслона на Хазим, че съселите ще те побъркат, по-добре на навеса до Петоструйната чешма, ако ще се спи в района.
Ако разделяш Кашана-Ехо на две, препоръчвам нощувка на Бенковски. На Бузлуджа ако спиш, иди на старата хижа - по-малката със зеления покрив. Някъде около Кръстец ако планираш нощувка, може ако искаш да се поглезиш да си хванеш влак до Трявна и на другата сутрин да се върнеш на Кръстец с влак - има такъв, пристигащ към 7 сутринта. На Върбишки ако спиш - вземи си нещо за басейн, че има
Не знам, така без конкретика, това се сетих набързо
Ами мерси, това за водата е важно, басейна и трявна също е готино
Сря Сеп 01, 2021 10:25 pm
herb
Аа и забравих да кажа, не знам дали го имаш този файл, но в него е систематизирана голяма част от информацията, нужна за преминаването по маршрута. Аз ползвах само него при първото ми преминаване.
http://mikesli.free.bg/KE/KE-2020.pdf
Ако харчиш повече вода, както вече е препоръчано, от голяма полза може да се окаже картата с водите, която Ивайло Киров е направил. Аз навигирам с оруксмапс, изтегляш gpx файла, даваш му да се отвори с орукс и точките се показват върху картата на bgmountains.
https://www.facebook.com/groups/1824588117655479/permalink/2417944804986471/
Чет Сеп 02, 2021 12:09 am
kaloyanv
herb написа:
Аа и забравих да кажа, не знам дали го имаш този файл, но в него е систематизирана голяма част от информацията, нужна за преминаването по маршрута. Аз ползвах само него при първото ми преминаване.
http://mikesli.free.bg/KE/KE-2020.pdf
Ако харчиш повече вода, както вече е препоръчано, от голяма полза може да се окаже картата с водите, която Ивайло Киров е направил. Аз навигирам с оруксмапс, изтегляш gpx файла, даваш му да се отвори с орукс и точките се показват върху картата на bgmountains.
https://www.facebook.com/groups/1824588117655479/permalink/2417944804986471/
Да, попаднах на този пдф, информацията там за чешмите ок ли е към момента според теб? Иначе графично е много добре представено в pdf-a аз обичам такъв тип визуализация на данните. Обратното, даже съм доста икономичен откъм вода, то го дават и да е сравнително хладно след тези жеги които бяха. Дори тези дни на ботев вечер температурата ще пада под 0-та.
Чет Сеп 02, 2021 8:32 am
herb
Ами чешмите са си там, но няма гаранция, че текат. При моите преминавания наблюденията ми са, че над 90% от отбелязаните в pdf-a си текат, но септември не съм минавал и не знам дали няма да е по-сухо.
Чет Сеп 02, 2021 6:51 pm
aleksrobert
Благодаря за прекрасните съвети. Нов съм в тези среди и имам въпрос - на пръв поглед изглежда, че Oruxmaps се заплаща, за да се изтегли. Може ли след това да се ползва на няколко устройства или е конкретно само за телефона на който си го изтеглил първо и заплатил?
Относно Pathfinder base layer socks предполагам става въпрос за тези?:
... на пръв поглед изглежда, че Oruxmaps се заплаща, за да се изтегли. Може ли след това да се ползва на няколко устройства или е конкретно само за телефона на който си го изтеглил първо и заплатил?
OruxMaps се сваля от официалният си сайт напълно безплатно - https://www.oruxmaps.com/cs/en/more/downloads - защото: „it has been removed from Google Play because it violates the payments policy“.
Съб Сеп 11, 2021 8:16 pm
Любомир Илиев
От официалния сайт може да се свали много стара версия OruxMaps 7.4.23, а най-новата версия 8.5.1 се сваля от тук (иска регистрация).
Съб Сеп 11, 2021 10:22 pm
d_genov
aleksrobert написа:
Относно Pathfinder base layer socks предполагам става въпрос за тези?:
Точно това са, но тези от линка са стария модел, който май вече навсякъде е изчерпан. Новият се води "Stretch", има го на няколко места Тъй като имам от двата модела, не бих казал, че има някаква съществена разлика. Единствено първите са универсален размер, а новите са оразмерени.
aleksrobert написа:
Приемахте ли магнезий след натоварванията или нямаше нужда?
Да, някои дни пихме по една половинка (250 мг). Но повече залагахме на биричката вечер. Иначе в дните с по-сериозно обезводняване вземахме и Хидратин Алфа за възстановяване на електролитния баланс и изгубените соли в организма.
aleksrobert написа:
Със сигурност има някъде списък с тел. номера на всички хижи - нещо не мога да го намеря. Бихте ли го изпратили?
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети