Като редовен участник в тази проява бих заявил, че и тази година всичко беше на нужното ниво. За съжаление по разни най-разнообразни причини не успях да акостирам на Ехо, а само до 60-тия км на Беклемето, но това не може да ми развали настроението. Това не е нито поход, нито състезание, като тръгнеш, първите часове се проклинаш, че си тръгнал /пак/, след това става още по-тегаво/на Грамадата/, и въпреки това, на следващата година вече си забравил какво дърво си ял и пак си на Мазалат... Две поредни години го правя без никаква предварителна тренировка и подготовка и първите 50 км си на аха да колабираш. После явно организмът разбира, че няма да бъде оставен на мира, мобилизира се и така стигам на Ехо в по-добро състояние, отколкото на тръгване. За догодина, живот и здраве,
вече ще е с подготовка и целта ще бъде Ехо преди залез слънце. Веднъж вече съм успявал, ще гледам вече и време да гоня.... Поздрави на всички участвали.
Сря Авг 05, 2020 11:45 am
ray
Влади, чудесен коментар. Благодаря ти. Аз пък никога не съм участвал в тази проява, и като такъв бих заявил (щото фейкбуката по-горе ме разсея ), че това е единствената подобна проява, на която симпатизирам и следя с интерес. Очевидно успя да се създаде някаква традиция, общност, дух и цялото тва нещо да заживее свой живот. Тука най-важното сякаш е това, че това е общностно начинание и преживяване, в което винаги наоколо има едни добронамерени други, които правят възможно да дадеш най-доброто от себе си, което е много трудно да го изкараш наяве, ако си сам.
Всъщност не знам дали изобщо има други подобни прояви – разните бегълци по Е-тата и разните ултри и подобни щуротии са съвсем друго, и според мен, щото съм тъпанар, вредно нещо. Те, а не участниците в тях – моля, да се прави това разграничение.
Другото в коментара ти няма да го коментирам, но съм сигурен, че мнозина могат да припознаят себе си... Аз на лъчо, на този заек, винаги му повтарям да не се насира и отказва само щото на първата хижа нямало от неговата бира, ама ...
Сря Авг 05, 2020 1:39 pm
DimSimeonov
Голяма полемика се разрази. Надявам се, ако се засечем някъде, ще пийнем по бира, а няма да ме замеряте с камъни.
Пускам го и във ФБ. Най-напред в групата на събитието, а след малко време и в другите планинарски групи.
По-горе уважаваният съфорумец и колега по кибиклък, кибик, в отговор до рей всъщност е бил написал "Организаторът е един!", което аз поради някокодневния си алкохолен маратон прочетох като "отговорът е ясен" и съответно на това написах своя отговор. Ако не го бях дори цитирал в отговора си бих сметнал, че го е променил после, без това да се отрази, както обикновено става, в коментара му. Макар да стоя все още зад написаното, дължа извинение, за тази своя заблуда. И смятам, че това е ясен сигнал, че трябва да понамаля участието си. Впрочем, кибик, много добре зная, че е един и дори кой е той. Както и какво и как върши. И точно щото е такъв, какъвто е, не очаквай от мен да му пея вените адоремус - не мисля, че ще му е от полза. А бе ти пиши по-често във форума, а за другото ще се разберем някак.
DimSimeonov, всъщност полемика май няма, но дори и да има за нещо, то бирите ще са поне две, придружени от всичко останало, както си му е реда, за да бъде полемиката на високо трапезно и експертно ниво. Сам виждаш, че си признавам грешките и не държа да съм прав непременно, даже никак. Истината е, че винаги се радвам като пишеш нещо - щото деиствително казваш нещо повече от километри и времена, неща, които са ми добре известни - и си търся приятна компания за лаф.
Сря Авг 05, 2020 3:59 pm
Tito
Адмирации (поредни) за Станислав за това, което е организирал. Убеден съм, че мероприятието си е заслужавало. Съжалявам, че е решил да страни от форума, но уважавам неговото решение.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети