Автор |
Съобщение |
mislesht
|
|
|
Спомням си, че първия път(2006г) и аз издържах, а беше само едно семейство освен мен в хижата. Прави сметка.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Пон Окт 12, 2009 11:25 am |
|
|
ggattov
|
|
|
не знам вие ги издържате защото сте били малко пъти...
аз понеже съм израснал там ... и още от 95-96 година си спомням някой вечени сръбски "хитове" който аз лично НЕНАВИЖДАМ без който не минаваше празник на балкана (за съжаление в последните години ходя по навик на празника...голя простотия е вече) и ако идеш по всяко верме на годината, все някой от някоя часна вила ще ги слуша и ще се чува нявсякъде....
|
|
|
Пон Окт 12, 2009 12:28 pm |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Mp3 плейърче с класиките на бат Леми .
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Пон Окт 12, 2009 5:03 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
|
Актуален телефонен номер на х.Копрен да му се намира на някой?
|
|
|
Сря Юни 06, 2018 7:33 pm |
|
|
fena73
Регистриран на: 16 Окт 2011 Мнения: 1930 Местожителство: Ст.Загора |
|
|
Сря Юни 06, 2018 9:08 pm |
|
|
Svetlio70
|
|
|
Много ти благодаря!
Светнах се по твоя и последния коментар за какво става въпрос.Отписах я вече
|
|
|
Сря Юни 06, 2018 10:04 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
0878 266 265 -домакина на Профилакториум-Копрен (бивш профилакториум, сега е почивна база на шивашко предприятие)
До "профилакториума" е къща за гости Даяница, до която е Ваканционно селище Копрен.
Под Профилакториума е Вила Сталин -работи постоянно, собственика е винаги там
0878 678 667 -хижа Копрен, Иван (не е къща за гости)
|
|
|
Чет Юни 07, 2018 8:43 am |
|
|
Svetlio70
|
|
|
|
|
0878 266 265 -домакина на Профилакториум-Копрен (бивш профилакториум, сега е почивна база на шивашко предприятие)
До "профилакториума" е къща за гости Даяница, до която е Ваканционно селище Копрен.
Под Профилакториума е Вила Сталин -работи постоянно, собственика е винаги там
0878 678 667 -хижа Копрен, Иван (не е къща за гости) |
Ценен коментар!
Благодаря!
|
|
|
Чет Юни 07, 2018 11:25 pm |
|
|
t.hristov
|
|
|
|
Бяхме 2 дни на х.Копрен - времето беше с нас и ни позволи да разгледаме водопадите по двете екопътеки.
Района не е толкова посещаван от редови туристи.
Има множество нападали дървета и по двете екопътеки, необходимо е повече време за достигане до водопадите. Хубаво е да се разчистят нападалите дървета и да се оправят повредените дървените мостчета.
Районът под вр.Копрен е живописен, има доста чар. Могат да се карат планински велосипеди по множеството черни пътища.
За спане вариантите освен хижата са: -палатка, кемпер, вила Сталин, ваканционно селище с бунгалца и др.
|
|
|
Нед Юли 15, 2018 8:59 pm |
|
|
Svetlix
|
|
|
Вчера със съпругата ми се разходихме от х. Копрен до вр. Копрен и обратно.
Самата хижа беше заключена. Ако искате да нощувате - вила Сталин е точно под профилакториума и предлага добри условия. Собствениците са винаги там. В случай, че не ви вдигнат телефона веднага - винаги връщат обаждане. Не приемат гости с домашни любимци.
Пътеката от хижа Копрен до върха има известни особености. Пътеката започва от големия паркинг пред хижата. Няма табелка … Следвате черно-бялата маркировка. Малко след водопад Ланжин скок пътеката се разделя. На ляво е за вр. Копрен, а в дясно към м. Збек и обратно към х. Копрен. Пътеката към вр. Копрен продължава по стръмен склон в гората. Ако е валяло скоро е доста хлъзгаво. След час и половина от началната точка се стига до една голяма поляна. Тук маркировката се губи. Трябва да прекосите поляната в посока малката борова гора точно насреща. Там по камъните ще намерите отново червено-бялата маркировка. От време на време се губи, но ако не изпускате върха от поглед - не можете да се объркате. След боровата горичка излизате на открито и тръгвате право нагоре. Има маркировка, но пътеката е трудно различима. Минавате покрай руините на стар военен заслон. От тук до горе ви остават около 5-10 мин ходене. От върха се откриват страхотни гледки.
На връщане като стигнете голямата поляна отново ще загубите маркировката и няма да знаете къде точно да влезете в гората. Най-лесно ще ви бъде да се движите близо до най-долната точка на гората и с поглед да търсите 2 брези, които са много близо една до друга. По тях има червена маркировка. Виждат се лесно, не можете да се объркате.
На нас качването ни отне 3 часа и половина, а слизането 3 часа. Налейте си вода от чешмата на хижата. Нагоре няма чешми и маршрутът е безводен. За целия ден не срещнахме нито 1 турист.
Успех на всички!
|
|
|
Пон Юли 29, 2019 10:24 am |
|
|
ilievvli
|
|
|
Преди няколко години червено/бялата марка от Ланжин скок към върха си личеше много ясно. Излизайки от гората насреща се вижда една скала (https://www.kade.si/#ghyb=17/2543601.53/5358865.25/0), която е основния ориентир накъде тръгва пътеката през поляните. Нагоре беше ясно изразена пътека, в горната част с много серпентини и всевъзможни шорткътове между тях. Руините са на стар пограничен пост.
|
|
|
Пон Юли 29, 2019 6:00 pm |
|
|
Svetlix
|
|
|
Още се вижда ясно. Скалата е ориентира, но между гората и скалата няма марка. И по самата скала първоначално няма нищо. После се появява
|
|
|
Пон Юли 29, 2019 6:57 pm |
|
|
Планинец
|
|
|
Миналата година като ходих, се чудих къде е пътеката, но като стигнах скалата, всичко бе наред. От скалата имаше много ясна пътека през гората, която не можеше да се обърка. Сега не знам как е...
_________________ Добрата преценка се дължи на опита, а той - на лошата преценка. |
|
|
Вто Юли 30, 2019 5:47 pm |
|
|
|