Играчи разни!
О-о-о, сериозна заявка...!😀
Пет Яну 11, 2019 10:06 am
Tito
Само да кажа, че нямам собственост на въпросните снимки, а само играя медия. А под панта аз разбирам шарнир за окачване на врата/прозорец. Друга интерпретация нямам. А чуя ли пък думата ски инстиктивно отговарям "Пази се борче, иде скиорче!"
Само да кажа, че нямам собственост на въпросните снимки, а само играя медия. А под панта аз разбирам шарнир за окачване на врата/прозорец. Друга интерпретация нямам.
Оооо това е култово ще останеш завинаги в аналите на форума
purko написа:
....... Проверих с гугъла и вече разбрах, че пантаджия ще рече безделник, нехранимайко ... ама това за пантата не го разбирам още.
Още по добро ... Пантаджия е точно безделник, който не ходи на работа и кръстосва само кръчми и баири
Пет Яну 11, 2019 11:29 am
tzezko
Ето къ` стават нещата!
Настоящата, а и други теми ме подсетиха, че би било хубаво да съставим "Един речникна форУмната терминология". Ще отида в една друга тема с продължение......
Пет Яну 11, 2019 11:54 am
EXIIIT
Айде почна се..........
Предлагам Жужка да е завеждащ раздела "форумен речник "- тя е най-добра.
Пет Яну 11, 2019 12:29 pm
Dimov
17-02-2019 Съвършените условия!
Тръгнах късно - след 10.30. Знаех, че не ми трябва ранно ставане, нямаше голяма денивеция, която да ме очаква, нито други върхове, които да съм набелязал допълнително за деня. Целта беше само да стигна до връх Средец - номер 13 в планината, единственият връх, от който съм се връщал неуспешно (дори 2 пъти), без след това да съм го изчаквал на поправка.
Тръгнах от х-л Морени. Времето беше настина съвършено. Вятърът беше от лек полъх до слаб, много слънчево и температури от 0 до -2 градуса. Не знам защо бях останал със заблудата, че на Алеко може да се вземат снегоходки под наем. Изгледаха ме с почуда в ски гардероба, но не се отказах. Снимах доста, но все пак избрах 18 снимки, които да споделя.
Това може би е върха с най-много снимки на харда ми - Малък Резен:
Петдесетина метра след серпентината на Капакливец, излязох от пътя вдясно и поех към Средец. Признавам, че имах малко притеснения, най-вече от затъване или пропадане някъде. За щастие обаче, дори без снегоходни, се затъваше едва няколко сантиметра. А на определени места фирнът беше толкова твърд, че дори не оставаха следи от обувките.
Неописуемо красиво, безкрайно бяло поле се ширна пред мене. Скоро видях следа от моторна шейна, която описваше един S към върха. Стори ми се разумно да я последвам, макар да съм против моторните шейни в планината.
Вече по склона на върха, смятах, че няма къде да затъна, но точно там пропаднах до коляно и с двата крака 2-3 пъти. Умишлено подходих не директно към върха, а отдясно (северно) на билото:
Отново поглед към Черната скала, както и билото на Стара планина, на което личат връх Ком, вероятно и връх Миджур. Нека допълни, който ги разпознава със сигурност.
Важно е да се отбележи, че след мене не е останало нищо в резервата Торфено бранище, освен стъпки в снега (Всъщност това трябва да е задължително навсякъде в планината).
Ще си позволя и малко банални препоръки за този връх: Снегодките са задължителни (както и Момчил отбеляза); определено по-добре да не се ходи самостоятелно извън пътеки, тръгвайте само при добри условия, иначе може да стане опасно.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2
Страница 2 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети