ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Църна могила
Иди на страница Предишна  1, 2

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
Църна могила
Автор Съобщение
dilaro2

Мнение Отговорете с цитат
Не съм гледал клип.. видях само една групичка дето беше ходила във подножието на Кончето. Спрях да пуша наскоро и реших да го отбележа подобаващо като събера пътеки по които не съм минавал във общ марштут и измислих това:
https://prikachi.net/images/2024/10/08/123.jpg

Джамджиев + спускане на Кутело към църна могила(идвал съм до тук по лифта), после да се прехвърля на билото откъм Академика( има отбелязано кръстче на орукса и съм стигал почти до него,но нямам представа какво е всъщност), после да пресека палашица някъде покрай оръдията(тук съм летял на хеликоптер при монтажа им), и нататък по хоризонтала и да се върна към Джамджиев.
Сега само чакам подходящо време, надявам се тази събота или неделя, иска ми се да успея да мина и църна могила отново но ако е много проблемно това спускане може би ще го съкратя директно през равния чал..
Вто Окт 08, 2024 10:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Охооо значи той целия преход ти е тежък, по неприятен терен. Според мен най-добре го съкрати, така както каза. Но в крайна сметка какво прецениш, но бъди внимателен и да пишеш после, че сега снимките стават много хубави Smile
Вто Окт 08, 2024 10:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dilaro2

наистина стават уникални снимки, жалко че нямам някакъв хубав апарат Crying or Very sad
Вто Окт 08, 2024 11:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Е, ми ето и екстремното преминаване на Пламен Петков и приятели на Църномогилският чал и карста наоколо от миналата седмица.
И времето е било стабилно за изпълненията му в стил: "див кон" и "дива коза".

Пламен си е Пламен и както казва и тук:

"Не следвайте нашите стъпки, а собствените си възможности!"

https://www.youtube.com/watch?v=f_3N-GVnC0s

Диларо, успех! Пази се!

Последната промяна е направена от ДИАНА на Сря Окт 09, 2024 12:17 am; мнението е било променяно общо 1 път
Сря Окт 09, 2024 12:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ДИАНА

Местожителство: ПЛОВДИВ

Very Happy

Сря Окт 09, 2024 12:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

"Ако бях с мисленето отпреди 7-8 години щях да сляза по ръба на Църномогилския чал" .. То затова пък е по-добре целия траверс да се прави наобратно, за да може този ръб да се изкатери там има 2 клина мисля, но пък е кофти слизането от Кутело..
Иначе май са им поуврели главите ужж... Ама са се надушили един път. Тоя другия Тони е човека дето беше снимал как се качва на Иглата без въже, не си спомням обаче как е слизал, ама всичко на магия Smile

Няма как обаче да правиш такива видеа, които достигат до толкова много хора и да казваш "Това не е хубаво, не правете като мен" просто не става така.

Относно преминаването и те са минали през този т.нар "скален праг" а не са го обикаляли. Но все пак на изкачване е по-лесно понеже виждаш по-добре откъде трябва да минеш.
Сря Окт 09, 2024 7:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladofff

kaloyanv написа:

Няма как обаче да правиш такива ...

Има, едно време небезизвестният Христо Христов /знаем го като Ицо от Еделвайс/, казваше, че в живота на повечето такива има етапи. Започва се с фазата "безсмъртен"/от клана Маклауд/. Ако не се утрепеш, това време продължава до първият сериозен инцидент, водещ до осмисляне на това, което си правил досега. След този момент вече започваш много да внимаваш, съответно ставаш изключително безинтересен и никой няма да иска да ти гледа повече клипчетата, тъй като и те като теб самия, вече не са атрактивни...
Сря Окт 09, 2024 10:37 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

vladofff написа:
kaloyanv написа:

Няма как обаче да правиш такива ...

Има, едно време небезизвестният Христо Христов /знаем го като Ицо от Еделвайс/, казваше, че в живота на повечето такива има етапи. Започва се с фазата "безсмъртен"/от клана Маклауд/. Ако не се утрепеш, това време продължава до първият сериозен инцидент, водещ до осмисляне на това, което си правил досега. След този момент вече започваш много да внимаваш, съответно ставаш изключително безинтересен и никой няма да иска да ти гледа повече клипчетата, тъй като и те като теб самия, вече не са атрактивни...

Хахахаха Smile) за съжаление е така ...
Сря Окт 09, 2024 11:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Относно видеото, все пак един от учасниците е написал

"Един от най-екстремните ми преходи . От Върха на Църномогислки Чал до Кутело беше истинско приключение и спускане по улей равняващ се на улея Локи в Олимп,но лично за мен беше доста по рисково. Както и самото захождане и катерене до Кутело от там."

Кое все пак е хубаво че го казват, но това едва ли го има във видеото Smile
Сря Окт 09, 2024 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dilaro2

Благодаря за видеото, идва ми като по поръчка Cool
Сря Окт 09, 2024 5:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
аngel

Не е трудно, няма катерене, обикновено ходене по стръмно. Улеят на Черномогилски в краят на хребета на юг не е никаква трудност, както за слизане, така и за качване . Всичките участници - пещерняци минават през върха на Кутело, ръба към Черна могила и оттам надолу , въпреки че има един по-пряк път - един процеп на Кутело, но той се вижда, несредствено като се стигне до него се появява , защото е извит къто сърп и не си личи от 100 метра . От него се излиза директно на равното към заслона Казана
Най трудно е качването - слизането по стръмното - денивелация километър, ако се слиза към река Бъндерица на тревата на Палашица, която е висока , винаги суха даже и юни месец и води до 5-6 хлъзвания и падания минимум. Но е на меко.
От Палашица до Равният чал и заслон Казана е много приятно, с малки денивелации нагоре и надолу . Може да се слезе лесно от Кутело, Равни и оттам директно надолу към Малкият казан.

От заслон Казана в посока северозапад

Излизане на равната местност под Кутело

Мястото на "скритият пролом" Началото изглежда трудно, но е добре издълбано от козите 50 метров зиг-заг. Ясно личи козята пътека, която води към превала под Черна могила

След слизане 50 метра, водоравно напред по козята пътека

Уникалише гледкен от тия места

Непознатата страна на връх Кутело, от североизток

И друга красотия

Съб Окт 19, 2024 11:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dilaro2

Много благодаря за инфото!
Пон Окт 21, 2024 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
excalibur

Местожителство: гр.София

kaloyanv написа:
Тоя другия Тони е човека дето беше снимал как се качва на Иглата без въже, не си спомням обаче как е слизал, ама всичко на магия Smile

А на Иглата Тони Липошлиев и Радо Гаватовски бяха с водач и осигуровка. Имаха видеа във Фейса. Много ронлив този ръб след Църномогилски чал...Ама знам от Стефан Илиев, че с Деси са слизали директно като тези по сипея и после са качили Кутело...
Чет Ное 21, 2024 11:07 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.