За два дни обикаляне из дъждовна Рила Литос-ките от Алпин се представиха доста добре.
Пон Юли 13, 2009 9:20 pm
Gamina
etfilm написа:
За два дни обикаляне из дъждовна Рила Литос-ките от Алпин се представиха доста добре.
Аз имам едни летни Литос-ки (от Алпи взети, приличат на кецове ) и съм супер доволна за момента, вече трето лято ги експлоатирам усърдно, понякога есен джапам с тях в градски локви също, супер удобни са ми и за тая ниска цена са чудесни обуща. Само веднъж съм имала малко мазолче на един пръст. Единствено, че им е тъничка подметката и по чакъл се подбиват краката. Минавала съм и Карстовото било с тях - на първото обуване при това - никакви ядове.
То си зависи до голяма степен и до краката, когато ги взимах измерих почти всичко налично в Алпи и тея просто ми лепнаха за крака. Ще видим колко ще откарат
щерката е с Литос
ето такива http://www.alpibg.com/product_info.php?products_id=1226
цяла зима ги носи из София и по планините и не са мръднали (а тя прави обувките на нищо)
удобни са и много
не пропускат вода
"зацепват" добре по скали и камъни
Сря Юли 15, 2009 10:47 am
celibat
Впечатления от Литос Шерпа:
1. Лепнаха ми на пробване в магазина на Алпи.
2. При първото ми качване с тях от Железница до Черни връх се държаха супер, но започнаха да ме щърбят под кокалчетаа на глезените от двете страни. След това при злизането от Черни връх по малко пресечена местност горният ръб започна да се търка здраво в кожата и направи раничка след двудневния преход (грешката беше моя вероятно, защото не ги стехнах добре в горната част при слизането). На пръстите абсолютно никакъв проблем.
3. Не се мокрят вътре в безснежни условия, преджапах през мочурища, рекички и много мокра трева. Чудно ми е зимата дали са подходящи за дълбок сняг (ако някой има опит, да каже?)
4. Не запарват, въпреки дългия преход и мн топлото време, разбира се, чорапът нормално беше леко запотен, но обувката има явно добро изпарение, защото не се вмирисва.
Чудя се с какво мажете Cordura-та, защото една планинарка под Черни връх ми спомена за някакъв специален спрей?
Едит: След второто носене вече никъде не обиваха и се държаха страхотно
Последната промяна е направена от celibat на Пон Юли 20, 2009 1:06 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Юли 16, 2009 12:00 am
albena :-)
Cordura-та с нищо не я мажа
не пропуска вода
за дълбок сняг стават, децата ходиха така зимата плюс гети и краката им бяха сухи и топли
Чет Юли 16, 2009 12:29 pm
Gamina
ggattov написа:
Здравейте
ако може на мен някой да ми даде информация от опит по въпроса
понеже много мразя да обикалям из магазини, ме интересува кои от магазините в София(а не съм в София) работят и в събота и имат избор от номера и модели...смисъл не да си харесеш един и да нямат номера ми (41-42:lol: )....
и ако има хора от Враца или Берковица да споделят дали при тях има хубави магазини за обувки и ако има малко имфо ако може (се пак имат туристически домове и т.н., но се съмнявам много )
иначе търся като bushy_7 до около 150 лв
Във Враца има магазин с туристически стоки на Суми - в търговския център на втория етаж. Повечето неща са стари модели, но цените са повече от прилични
В София предполагам, че поне 99% от магазините работят и в събота.
Gamina написа:
ggattov написа:
Здравейте
ако може на мен някой да ми даде информация от опит по въпроса
понеже много мразя да обикалям из магазини, ме интересува кои от магазините в София(а не съм в София) работят и в събота и имат избор от номера и модели...смисъл не да си харесеш един и да нямат номера ми (41-42:lol: )....
и ако има хора от Враца или Берковица да споделят дали при тях има хубави магазини за обувки и ако има малко имфо ако може (се пак имат туристически домове и т.н., но се съмнявам много )
иначе търся като bushy_7 до около 150 лв
Във Враца има магазин с туристически стоки на Суми - в търговския център на втория етаж. Повечето неща са стари модели, но цените са повече от прилични
В София предполагам, че поне 99% от магазините работят и в събота.
В Суми бях ходил преди около 2 месеца и там на втория етаж и го разгледах (но поне за мен нищо, което да ми хареса) освен ако имат и някой друг нов от тогава?...а за София може би не се изразих правилно по ме интересумва както съм споменал да има голямо разннобразие от номера ....поне моя(иначе Алпи ще е първото място където ще отида поне го и знам)
А при цени до 100 лв.???
Привет на всички,
Предстои ми екскурзионно в Родопите в края на месеца и обиколих днес 1-2 магазина за специализирана екипировка в София с цел да си намеря подходящи туристически обувки. С неприятно учудване констатирах, че обувките, които се продават започват от 250 лв. нагоре... Не ми се дават толкова пари, а и нямам, честно казано... Готов съм да отделя около 100 - 120 лева... Но не искам да си купувам китайски буклук, а нещо което да нося поне 2 години на планина (аз не съм активен планинар - по 2-3 пъти в годината си правим екскурзионни за по 5 дни). Принципно знам, че скъпото е по-хубаво, но съсипвам обувки със завидна бързина
Правя уточнение, че рядко ще ми се налага да ги ползвам зимата, но все пак предпочитам да не се мокрят от съприкосновение със снега да речем за час-два
Разбрах, че в този ценови диапазон(до 100 лв.) са обувки NETWALK, които са български и според някой хора хич не са за изхвърляне....от друга страна ми препоръчаха да потърся и евтини Литос или Бергхаус, както и онези произвеждани от завод Вихрен, Благоевград. (Магазина им бил на ъгъла на Сливница и Одрин, но не съм сигурен дали още е там).
Моля ви за мнение кое си струва в съотношение цена/качество?
Ако имате и информация за кое каква материя е - винаги е добре дошла
Предварително благодаря!
_________________ Усмивката е подписа на Господ, удостоверяващ връзката ни с божественото!
Сря Юли 22, 2009 2:42 pm
dido
До 100-120 лева на практика нямаш никакъв избор. Това е долния ценови диапазон на Литос-а.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Юли 22, 2009 2:47 pm
Чичка
dido написа:
До 100-120 лева на практика нямаш никакъв избор. Това е долния ценови диапазон на Литос-а.
Дидо, благодаря за бързия отговор, но именно за това и питам за българските на NETWALK:)
Сега, като гледам съм пропуснал да уточня, че търся трисезонни обувки в "златната среда" - не много тежки, но не и такива, че да се намокрят само от стъпване на мокра повърхност (имам едни такива вкъщи)
Все пак в краен случай бих преглътнал ценовата разлика между евентуално български за 80 лв. и Литос Шерпа за 130лв. в полза на комфорта
_________________ Усмивката е подписа на Господ, удостоверяващ връзката ни с божественото!
Разбрах, че в този ценови диапазон(до 100 лв.) са обувки NETWALK, които са български и според някой хора хич не са за изхвърляне....
Предварително благодаря!
Вярно е. Здрави са, ако не друго.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето.
Сря Юли 22, 2009 3:42 pm
Чичка
Разбрах къде се продават въпросните NETWALK, а доколкото разбрах в същият магазин има и други евтини планинарски пособия
Това е адреса и точното описание:
тел. 8667518
ул. "Кръстьо Сарафов" 26 – входът откъм Света гора, приземен апартамент вдясно....на звънеца пише "Раници", а на сградата къща – музей Димитър Димов.
Предполагам, че ще мина да видя как са като продукт и ще споделя тук
Сря Юли 22, 2009 5:04 pm
irina
На мен NETWALK не са ми удобни. Въпреки чорапа, горната част на обувката прежуля, запарват. За здравина не мога да кажа нищо, толкова са ми неудобни, че избягвам да ги нося Много са ефтини, но...не препоръчвам.
Сря Юли 22, 2009 5:19 pm
krasi.ka
Ако имаш възможността да посъбереш още някой лев и да си вземеш нещо наистина добро,макар и след време ,по добре ще е.трябват ти още 100-на лева и ще се сдобиеш с нещо наистина качествено.Моя съвет е по добре качествени обувки за сметка на нещо друго от екипировката
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети