Автор |
Съобщение |
mili4kamoq
|
Re: х.Ив.Вазов |
|
|
|
|
|
Здравейте,подходящи маршрути до х.Ив.Вазов? |
1. От х. Пионерска през Езерата
2. От х. Вада по Зелени Рид
3. От х.Мальовица през едноименния връх
4. От Рилски манастир по рида Бричебор
5. От с.Бистрица /Дупнишка/ през заслон Юрта
6. От Зелени преслап през връх Кабул и Отовишки връх |
Благодаря!
|
|
|
Вто Окт 13, 2015 11:53 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3375 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
...
Оле майкоо! Е добре де, ти не виждаш ли, че е лед пред тебе, къде си тръгнал? |
Имах изминати едва 8 000 км, откакто бях купил колата, ти мислиш ли, че както си се бях засилил нагоре и успях да видя леда?
Проблемът беше, че като връщах назад и колата не се върна обратно, а взе да завива и да се плъзга леко странично към пропастта.
Както и да е - с леко разбиване с пикел на леда под гумите и посипване на пръст и камъчета успяхме да изкараме колата от леда.
По-късно хижарите на "Иван Вазов" са се качили след нас, като първо са разбили леда с помощта на камъни, след което са минали.
|
|
Сря Окт 14, 2015 12:01 am |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
Сря Окт 14, 2015 12:01 am |
|
|
mili4kamoq
|
Re: х.Ив.Вазов |
|
Има сделка!
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 12:09 am |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
По-късно хижарите на "Иван Вазов" са се качили след нас, като първо са разбили леда с помощта на камъни, след което са минали. |
Е нали точно това казах - "питай Венци".
Иначе в зависимост от условията, изобщо не е задължително да се качваш с колата до горе. Ето това са вариации от ноември: http://blog.igurbev.net/2012/12/blog-post_27.html
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 5:34 am |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
|
|
Въпросът беше, че питането беше поставено по толкова неадекватен начин, че е съмнително изобщо, че някой ще провери отговора. Да не говорим, че отговори от гугъла валят без никакво усилие: http://www.ivanvazovhut.info/map.html |
Скъпи господине благодаря за така адекватния Ви отговор,но видимо напрежението Ви е в повече ,а и липсата на такт ви куца |
Само да поясна какво имах предвид, за да не стане недоразумение. Та, миличка моя, за мен сеенето на въроси, които дори не са структорирани като такива, в първия изпречил се раздел (в случая "проблеми и препоръки") е или проява на липса на уважение към завареното и демонстрация на безхаберие какво ще оставиш след себе си или проява на неспособност за ориентиране. И в двата случая е уместна думата "неадекватност". Просто пояснявам.
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 8:05 am |
|
|
аngel
|
|
|
|
Някои хора влизат във форума, отварят тема за щяло и нещяло, нямат представа какво искат и накъде са тръгнали, дават им се съвети от опитни планинари, и накрая когато не могат елементарно да се ориентират какво им е казано или най-вече когато то не отговаря на някаква тяхна мъглява представа за това което са намислили, естествено виновен е човека, отделил си от времето да се опита да им помогне.....никой да не се учудва, българска работа
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 11:27 am |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
....никой да не се учудва, българска работа |
Пишман-планинарска бих казал.
P.S.Между другото с кола стига ли се до Иван Вазов
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 11:34 am |
|
|
Щуров
|
|
|
|
|
|
P.S.Между другото с кола стига ли се до Иван Вазов |
Не!
_________________ http://sturow.net/ |
|
|
Сря Окт 14, 2015 12:31 pm |
|
|
Dimo Kolev
|
|
|
|
|
|
|
P.S.Между другото с кола стига ли се до Иван Вазов |
Не! |
Знам
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 2:01 pm |
|
|
ivantcho
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Въпросът беше, че питането беше поставено по толкова неадекватен начин, че е съмнително изобщо, че някой ще провери отговора. Да не говорим, че отговори от гугъла валят без никакво усилие: http://www.ivanvazovhut.info/map.html |
Скъпи господине благодаря за така адекватния Ви отговор,но видимо напрежението Ви е в повече ,а и липсата на такт ви куца |
Само да поясна какво имах предвид, за да не стане недоразумение. Та, миличка моя, за мен сеенето на въроси, които дори не са структорирани като такива, в първия изпречил се раздел (в случая "проблеми и препоръки") е или проява на липса на уважение към завареното и демонстрация на безхаберие какво ще оставиш след себе си или проява на неспособност за ориентиране. И в двата случая е уместна думата "неадекватност". Просто пояснявам. |
СтруктУрирани, а не структОрирани. От структУра. Моля, коригирайте думата. Прави лошо впечатление, когато някой видимо грамотен човек, допуска такава елементарна правописна грешка. Нищо лично.
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 4:59 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
|
|
СтруктУрирани, а не структОрирани. От структУра. Моля, коригирайте думата. Прави лошо впечатление, когато някой видимо грамотен човек, допуска такава елементарна правописна грешка. Нищо лично. |
Ми не мога, минали са три часа и не мога да променям мнението. Откакто ме цитира, пък съвсем - край, безвъзвратно се изложих. Все пак много благодаря за корекцията!
|
|
|
Сря Окт 14, 2015 5:21 pm |
|
|
vandu
|
|
|
|
Обмислям ходене до х. Вазов и прибиране през калините и голям полич. Може ли да дадете съвет от къде е най-бързо и лесно слизането от там? На картите които гледам двата най-добри варианта които виждам са пътя до яз. Калин или слизане към село Бадино.
|
|
|
Вто Юли 05, 2016 10:19 am |
|
|
irina
|
|
|
|
Аз от там слизам към Бистрица. От там има градски автобус до Дупница.
|
|
|
Вто Юли 05, 2016 12:24 pm |
|
|
|