"Номерът" явно е бил или да си от първите влезли в студио с новата за времето си музика или да вкараш между редовете някаква иновация. Като споменатия Елмор, с т.н. слайд.
Няма друг стил (IMHO) с изключение на госпъл, който да звучи толкова естествено. Има си обяснение, но не му е времето , пък и мястото. Толкова харесвам блус, че си мисля дали в предишен живот не съм брал памук покрай "делтата", ако и да предпочитам да съм бачкал какво да е в Линчбърг, Тенеси и околността
Ето още един от мохиканите:
Весислава Тодорова е челистка от Пловдив, завършила тамошното музикално училище, а сетне и музикалната академия в София в класа на Христо Танев. Преди няколко месеца в съавторство с английския пианист и композитор Luke Faulkner, са записали неокласическия албум за чело и пиано "Gates of Avar", състоящ се от шест пиеси:
Първите три пиеси са написани от Весислава, а останалите три -- от Luke.
_________________ "Caminante son tus huellas el camino y nada más;
caminante, no hay camino, se hace camino al andar." -- Antonio Machado
Съб Фев 18, 2023 2:34 pm
wanderer_142
Още една родна челистка, ако и наскоро да ви я представих, но изкушението е голямо и заради факта че е сънародничка и заради имената с които е излизала на сцена - Селин Дион, Кейти Пери, Фарел Уйлямс ... В случая в любима моя песен, със Съли Ерна:
....коя друга изпълнителка обича да излиза боса на сцената?
Сещам се за Cesária Évora и Sade, но си мисля, че, може би, питаш за друга измежду многото.
Съб Фев 18, 2023 8:40 pm
wanderer_142
Между другото наша Ирина взема дейно участие в албума Avalon на Съли, който албум се явява солов. Иначе той е вокалист и фронтмен на група Godsmack. Лавина-та е супер добър албум и го препоръчвам на всеки отворен за музика човек.
А една от многото (за Шаде не знаех, а ми е абсолютна фаворитка) босокраки е Joss Stone, великолепна и на визия и на глас английска соул певица. Тук в дует с една известна кънтри изпълнителка, в ТВ проект, за който ще ви разкажа някой друг път:
Ружа, wanderer_142, бих ви поканил да разкажете за любимата ви музика в съседната нишка.
Нед Фев 19, 2023 2:26 pm
wanderer_142
Госпожо Пчела, чини ми се, че сакат да ни разкарат от тази обител. Дали да не проявим тънка обидчивост и да си направим собствена тема. Ама затворена, с парола и такса. Кеф им да четат - 1 пара, кеф им да пишат, 3 пари. Доброволно спомоществование. И разписки ще издаваме ...
На кръстопът съм Жужефин, ни на изток, ни на запад:
Кой казва, че докато изграждахме непоклатимото РСО в милата ни страна, "по-така" ритмите били забранени?! Ха кажете, като какъв жанр определяте песните "Ти, ти, ти" на Лилето, "Калинка малинка" на Данчето ... и долното на Емил. А има и още. Та на тези песни може се танцува в чист вид, вулгарния и неприличен западен танц "туист". Само слушайте:
@vedrin, благодаря за поканата! През целият си живот съм слушал музика. Непрекъснато. Та бих могъл да опиша годините между сръбската музика по Радио Ниш, от старата Латвия в забранената стая на село, до Оскар Петерсон Трио, Махалия Джаксън, Ета Джеймс и пр, в наши дни. Може би щеше и да е интересно, защото като надуша добри слушатели ставам доста словоохотлив и сладкодумен, ноооо ... с годините човек позагубва желание да споделя преживявания. Не знам дали е общовалидно, но с мен е така. А иначе беше интересно - опънатата антена на вефа, заради Метронома, радио Люксембург, Хрътката на Пресли, заради която прекарах половината ден преди влизане в казармата, само за да мога да я запиша ... Спомени.
Някак бях проспал точно тази песен на Емил Димитров. Приятна е. Спомних си с какво мечтание и интерес посетих за първи път Сен Тропе преди години. А днес попаднах и на този хубав текст:
Песента "Țărăncuță, țărăncuță" е била с малко по-различен текст преди да бъде изпята от Dan Spătaru. Била е написана от Ion Vasilescu по текст на Puiu (Mihai) Maximilian. Ето я в изпълнение на Lidia Andronescu:
Пон Фев 20, 2023 1:35 pm
wanderer_142
Провокира размисъл, колко непозната ми е Румъния, като култура и т.н. Не мога да кажа нито един изпълнител или група, автор, филм ... Имам усещане, че не е само при мен. Дракула и един онлайн магазин за часовници с изгодни цени ...
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети