Здравейте,
Виждам че не писано отдавна.
Търся раница за еднодневни преходи в планината спрял съм се на няколко модела.
Раница OSPREY Talon 33 blue
Раница ТАШЕВ Distance 40
Раница ТАШЕВ Camino 35
Не мога да дам съвет за конкретен модел, но тъй като аз ходя предимно еднодневно, мога да споделя, че 35-40 литра са прекалено много.
Нещо от сорта на 20-25 литра спокойно побират вода, нещо за хапване и връхна дреха. Което е достатъчно за ден.
Сега, реално погледното, в голяма раница може да сложиш и малко, и много, но все пак - погледни и някои по-малки модели.
Пет Дек 17, 2021 6:35 pm
taurus
Търся за "подарък" 32-40 литра - за града /работа, дрехи.../ с цип, не с капак и да е до 100лв макс /нова, секънд хенд/. Опционално - с по-дебели презрамки. За по-едър мъж.
_________________ - Ядрото на човешкият дух се изгражда с новите преживявания.
Пет Дек 17, 2021 8:06 pm
alexvan
gecata написа:
Здравейте,
Виждам че не писано отдавна.
Търся раница за еднодневни преходи в планината спрял съм се на няколко модела.
Раница OSPREY Talon 33 blue
Раница ТАШЕВ Distance 40
Раница ТАШЕВ Camino 35
Здравейте, колебая се между три раници. Коя според вас е избора за туристическа раница, която да е и подходяща при пътуване.
ТАШЕВ Summit 42 S+ - 205 лв
berghaus trailhead 65 bronze - 205 лв
BERGHAUS Раница ALPINE 45 - 167 лв
Благодаря Ви.
Пон Юни 06, 2022 8:41 am
kaloyanv
ivan888 написа:
Здравейте, колебая се между три раници. Коя според вас е избора за туристическа раница, която да е и подходяща при пътуване.
Благодаря Ви.
Зависи какво разбираш под това ? Аз пътувам с 70 литрова раница , обаче това ми е да пренасям багаж, а после с друга 25-30 литра. Много зависи какво ще правиш ... Дали правиш реклама, дали ходиш да катериш или да ходиш или ски и тн ...
Пон Юни 06, 2022 1:07 pm
ivan888
Ходене, събиране на багаж за палатка на мен и половинката ми, за два- три дни. Палатка, спален чувал. Без катерене и каране на ски. А това с рекламата ми е още по далеч. Интересувам се като качество на изработка
Пон Юни 06, 2022 3:00 pm
kaloyanv
ivan888 написа:
Ходене, събиране на багаж за палатка на мен и половинката ми, за два- три дни. Палатка, спален чувал. Без катерене и каране на ски. А това с рекламата ми е още по далеч. Интересувам се като качество на изработка
Може би преди да уточним нещата е хубаво да те попитам, дали си носил някога раница през живота си, освен в училище ?
Пон Юни 06, 2022 3:06 pm
ivan888
Да, tashev saver 30.
Пон Юни 06, 2022 3:16 pm
kaloyanv
ivan888 написа:
Да, tashev saver 30.
Супер! А сега искаш да си купиш нова раница по какви причини, вместо да си използваш старата ?
Пон Юни 06, 2022 9:28 pm
ivan888
Трябва ми по-голяма.
Вто Юни 07, 2022 6:03 am
rumen radev
ivan888 написа:
Благодаря Ви.
Според изискванията: "Ходене, събиране на багаж за палатка на мен и половинката ми, за два- три дни. Палатка, спален чувал", измежду посочените три варианта, лесно бих препоръчал 65 литровия berghaus. По-малкият модел на същата марка е нелоша олекотена раница (под килограм е), особено като за сам човек, но едва ли е подходящ избор за шерпи/носачи, към каквото занимание е ориентирано питането.
Впрочем, може би е удачно да се предвиди и поне половин чувал допълнително за половинката, но това си е ваша работа, естествено.
Вто Юни 07, 2022 9:12 am
Lexx
ivan888 написа:
Първо ще започна с важното уточнение, че мястото на всичкия ти багаж е вътре във раницата, с изключение на шалтето. При това положение за да натъпчеш твоя багаж + палатката в раницата ще ти трябват поне 65-70 литра (55+10, 60+10). Ако смяташ само ти да влачиш всичкия багаж, включително и този на половинката, което не ти препоръчвам да правиш, ще ти трябват от 100 литра нагоре.
А относно марката раница съвсем накратко и грубо обобщено - Berghaus са ми напълно непознати, май не са особено популярни у нас, тъй като не съм виждал някой да ги ползва. Ако търсиш бюджетно и здраво - Ташев и Кечуа, ако търсиш удобство и комфорт - Deuter и Osprey. Има и други марки върху които нямам наблюдение.
Вто Юни 07, 2022 12:11 pm
ivan888
Lexx, много благодаря. Раницата е вече избрана, благодарение на теб - Deuter - Aircontact Pro 60 + 15. Ще почвам и две седици за Trimm Delta-D 2022. Много благодаря и бъдете здрави!
Вто Юни 07, 2022 4:08 pm
vladofff
Lexx написа:
Първо ще започна с важното уточнение, че мястото на всичкия ти багаж е вътре във раницата.
Задължително ли е? При дълги прояви, където всеки грам има значение, май не е баш така. Преди и аз ходех с една 120 литрова, но самата тя тежеше много. После я смених с 60+20, като разни неща, които могат да се държат вън, ги държа вън, докато изям храната и се освободи място. А напоследък съм на 50+10, с тенденция за 40 и крайна цел - като Палакарчев - по потник и с шише вода в жеба...
Инак дойтерите ги харесвам най-много. Удобни са, но са малко тежки. Най-леките пък са доста неудобни. Имам една Милетка, височинен модел, ултра лека огромна раница, на като я натваря, ужасно започва да убива, защото презрамките са много постно направени... Изобщо няма угодия. Ако човек разполага със средства, с течение на годините натрупва един арсенал от около 8-10 раници - от 10 до 110 литра и ползва съответната, която най-приляга на дадена проява. Едно е еднодневка, друго е две седмици палаткуване им Рила и пирин. Определено и раницата няма как да е една и съща, при условие, че имаш няколко. Ако имаш една, нямаш никакви проблеми - носиш я навсякъде, пращяща до скъсване, както правихме в студентските години.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3 ... , 86, 87, 88Следваща
Страница 87 от 88
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети