При него е станало на Феникс 5Х
Предполагам на следващите модели би трябвало да може също.
Съб Ное 23, 2024 8:46 am
buci59
Здравейте.Прочетох всички постове в темата за да си инсталирам картата,но до момента съм на нула.Не зная къде е причината,но последните актуални линкове за сваляне са от преди почти 3 години,освен това и версията на OruxMaps,която си купих е 10.7.4 и е коренно различна визуално от споменатите преди години версии.Молбата ми е да ми съдействате с актуални линкове за сваляне,както и с кратко ръководство в кои папки се слагат?
Нед Дек 22, 2024 4:24 pm
wanderer_142
Здрасти, в Глобални настройки на твоята версия, ако активираш редуцираната Lite version, ще получиш изгледа на безплатната версия, която се ползва най-често и е по-лесна за настройки. Гугъл забрани на автора да я пуска за сваляне, но и тя се намира из мрежата. Аз си пазя моите файлове които са ти нужни, ако искаш да ги кача някъде и ги ползвай. Само трябва да спазиш указанията за инсталиране, дето са дадени по-горе в темата.
Обновена карта можете да свалите на всяко 3-то число на месеца. Обновяването е автоматично и съдържа последните промени до 1-во число на същия месец.
Стилът и светлосенките променям много рядко, типично веднъж годишно
Накратко:
.map файлът отива в \oruxmaps\mapfiles\
нещата от .zip файлът отиват съответно в \oruxmaps\dem\ и \oruxmaps\mapstyles\
В менюто няма нищо различно (аз ползвам версия 10.6.3, но се съмнявам да има някакви кардинални промени до 10.7). Може да е нужно да се рестартира orux-а, за да си хване новите файлове.
Нед Дек 22, 2024 8:13 pm
buci59
След доста опити впредвид уменията ми,успях да инсталирам картата,но не зная дали е правилно.Направих скрииншот на ено и също място-съответно с онлайн и с офлайн карта.Така ли трябва да изглеждат и ако не,къде да търся причината.Предварително Ви благодаря.
Аз on-line нищо не ползвам, за да съм сигурен, че, когато ми се наложи, off-line ресурсите ще ми достатъчни. При мен изглежда подобно на това твоето:
Но по-важното е да ти върши работа, а не дали изглежда идентично на друго устройство. Тествай как се държи картата, преди да тръгнеш да се губиш някъде
Пон Дек 23, 2024 6:39 pm
buci59
Ако това което показваш при теб е офлайн,то при мен е онлайн,значи има голяма разлика и някъде съм сгрешил в настройките,но не зная къде.
Пон Дек 23, 2024 6:46 pm
dido
buci59 написа:
Ако това което показваш при теб е офлайн,то при мен е онлайн,значи има голяма разлика и някъде съм сгрешил в настройките,но не зная къде.
Изглежда при теб не са активни стила и светлосенките.
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Дек 25, 2024 1:13 am
buci59
Ще Ви бъда благодарен да ми помогнете, как да ги активирам.
Сря Дек 25, 2024 11:45 am
dido
buci59 написа:
Ще Ви бъда благодарен да ми помогнете, как да ги активирам.
Re: Офлайн карта BgMountains за OruxMaps в стил kade.si
Ристо Туристо написа:
I. Разпределяне на файловете.
Ако нямате описаните по-долу папки в телефона - създайте ги с файлов мениджър!
1. Мап-файла с картата /bgmountains_20210608.map/ трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapfiles\offline_maps\bgm
2. папката dem и съдържание трябва да отиде в ...\oruxmaps
3. Съдържанието на папката theme трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapstyles
II. Настройки в OruxMaps.
След като сте разпределили свалените файлове по директории от т. I , стартирате OruxMaps и правите следните стъпки:
1. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно , от падащото меню избирате Switch map, в новопоявилият се прозорец горе избирате OFFLINE, съответно намирате местоположението на map файла в папка offline_maps\bgm и избирате bgmountains_20210608 (MAPSFORGE)
2. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Mapsforge theme и отмятате/избирате Elevate,
3. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Tweak Mapsforge theme натискате Map style и отмятате Hiking,
- в същото меню надолу /под hiking/ можете да изберете какви обекти да се визуализират на картата - например ресторанти, барове, магазини, услуги, туристически и културни обекти и други.
4. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks и натискате Refresh tiles,
5. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции отмятате Apply hill shadows,
6. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции намирате надолу DEM based maps, избирате го и в новия прозорец отмятате Relief map,
7. Затваряте OruxMaps и го отваряте отново.
[/color]
Ръководя се изключително от тук.
Файловете са изтеглени и са поставени в посочените папки.
Проблема ми е в настройките на OruxMaps.
т.1 изпълнена
т.2 след отваряне на Mapsforge themeя няма опциятаElevate а вместо нея е OruxMapsGP.vtm
т.3 с търсачката никъде не намирамTweak Mapsforge theme,Map style и Hiking
т.4 с търсачката никъде не намирамMap tweaks и Refresh tiles
т.5 и 6 изпълнени
Затова отново моля за съдействие и помощ.
Сря Дек 25, 2024 2:15 pm
packo packov
Регистриран на: 04 Юли 2013 Мнения: 1278 Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100
Re: Офлайн карта BgMountains за OruxMaps в стил kade.si
buci59 написа:
Ристо Туристо написа:
I. Разпределяне на файловете.
Ако нямате описаните по-долу папки в телефона - създайте ги с файлов мениджър!
1. Мап-файла с картата /bgmountains_20210608.map/ трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapfiles\offline_maps\bgm
2. папката dem и съдържание трябва да отиде в ...\oruxmaps
3. Съдържанието на папката theme трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapstyles
II. Настройки в OruxMaps.
След като сте разпределили свалените файлове по директории от т. I , стартирате OruxMaps и правите следните стъпки:
1. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно , от падащото меню избирате Switch map, в новопоявилият се прозорец горе избирате OFFLINE, съответно намирате местоположението на map файла в папка offline_maps\bgm и избирате bgmountains_20210608 (MAPSFORGE)
2. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Mapsforge theme и отмятате/избирате Elevate,
3. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Tweak Mapsforge theme натискате Map style и отмятате Hiking,
- в същото меню надолу /под hiking/ можете да изберете какви обекти да се визуализират на картата - например ресторанти, барове, магазини, услуги, туристически и културни обекти и други.
4. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks и натискате Refresh tiles,
5. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции отмятате Apply hill shadows,
6. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции намирате надолу DEM based maps, избирате го и в новия прозорец отмятате Relief map,
7. Затваряте OruxMaps и го отваряте отново.
[/color]
Ръководя се изключително от тук.
Файловете са изтеглени и са поставени в посочените папки.
Проблема ми е в настройките на OruxMaps.
т.1 изпълнена
т.2 след отваряне на Mapsforge themeя няма опциятаElevate а вместо нея е OruxMapsGP.vtm
т.3 с търсачката никъде не намирамTweak Mapsforge theme,Map style и Hiking
т.4 с търсачката никъде не намирамMap tweaks и Refresh tiles
т.5 и 6 изпълнени
Затова отново моля за съдействие и помощ.
И аз изпълбних т.1
Като започна т.2 давам "къдравото", после map tweaks, после Mapsforge theme и ми изписва Select theme и с точка има маркирано Default mapsforge theme и имам само един голям червен бутон ОТМЯНА...
До тук стигам ;(
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети