ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Офлайн карта BgMountains за OruxMaps в стил kade.si
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Предишната тема
Следващата тема
Офлайн карта BgMountains за OruxMaps в стил kade.si
Автор Съобщение
dido

Мнение Отговорете с цитат
С каква програма ползваш картата?

Сашо Самсиев пише за подобен проблем и дава променена Elevate тема тук - https://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?p=156696#156696
Провери дали след като изпълниш горните стъпки нещата са ок.

Нед Ное 10, 2024 1:01 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
drazko

Здравейте, дали има възможност картата BgMountains да се визуализира в стил kade.si и на гармин устройства? Конкретно ме интересува за часовник.
Пет Ное 22, 2024 8:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dido

Здравей, не.

Съб Ное 23, 2024 1:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
andriii

drazko написа:
Здравейте, дали има възможност картата BgMountains да се визуализира в стил kade.si и на гармин устройства? Конкретно ме интересува за часовник.

Тук има тема: https://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?t=13439&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

При него е станало на Феникс 5Х Wink
Предполагам на следващите модели би трябвало да може също.
Съб Ное 23, 2024 8:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
buci59

Здравейте.Прочетох всички постове в темата за да си инсталирам картата,но до момента съм на нула.Не зная къде е причината,но последните актуални линкове за сваляне са от преди почти 3 години,освен това и версията на OruxMaps,която си купих е 10.7.4 и е коренно различна визуално от споменатите преди години версии.Молбата ми е да ми съдействате с актуални линкове за сваляне,както и с кратко ръководство в кои папки се слагат?
Нед Дек 22, 2024 4:24 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
wanderer_142

Здрасти, в Глобални настройки на твоята версия, ако активираш редуцираната Lite version, ще получиш изгледа на безплатната версия, която се ползва най-често и е по-лесна за настройки. Гугъл забрани на автора да я пуска за сваляне, но и тя се намира из мрежата. Аз си пазя моите файлове които са ти нужни, ако искаш да ги кача някъде и ги ползвай. Само трябва да спазиш указанията за инсталиране, дето са дадени по-горе в темата.
Нед Дек 22, 2024 7:32 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stealth

Местожителство: Хасково

Мнение Re: Офлайн карта BgMountains за OruxMaps в стил kade.si Отговорете с цитат
Понеже вчера инсталирах гарминската версия, сега пробвах и този стил на картата. Връзките ги има в първото мнение в темата:
Ристо Туристо написа:

Edit 9 юли 2023:
Официални линкове за сваляне на картата в mapsforge формат са:

карта:
http://bgm.uni-plovdiv.net:40158/mapsforge/bgmountains.map

стил и файлове за височинни светлосенки:
http://bgm.uni-plovdiv.net:40158/mapsforge/BGMountains_mapsforge_allfiles.zip

Обновена карта можете да свалите на всяко 3-то число на месеца. Обновяването е автоматично и съдържа последните промени до 1-во число на същия месец.
Стилът и светлосенките променям много рядко, типично веднъж годишно

Накратко:
.map файлът отива в \oruxmaps\mapfiles\
нещата от .zip файлът отиват съответно в \oruxmaps\dem\ и \oruxmaps\mapstyles\

В менюто няма нищо различно (аз ползвам версия 10.6.3, но се съмнявам да има някакви кардинални промени до 10.7). Може да е нужно да се рестартира orux-а, за да си хване новите файлове.
Нед Дек 22, 2024 8:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
buci59

След доста опити впредвид уменията ми,успях да инсталирам картата,но не зная дали е правилно.Направих скрииншот на ено и също място-съответно с онлайн и с офлайн карта.Така ли трябва да изглеждат и ако не,къде да търся причината.Предварително Ви благодаря.

https://www.flickr.com/photos/202034551@N06/54221424192/in/dateposted-public/
Пон Дек 23, 2024 5:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
stealth

Местожителство: Хасково

Аз on-line нищо не ползвам, за да съм сигурен, че, когато ми се наложи, off-line ресурсите ще ми достатъчни. При мен изглежда подобно на това твоето:

Но по-важното е да ти върши работа, а не дали изглежда идентично на друго устройство. Тествай как се държи картата, преди да тръгнеш да се губиш някъде Very Happy
Пон Дек 23, 2024 6:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
buci59

Ако това което показваш при теб е офлайн,то при мен е онлайн,значи има голяма разлика и някъде съм сгрешил в настройките,но не зная къде.
Пон Дек 23, 2024 6:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

buci59 написа:
Ако това което показваш при теб е офлайн,то при мен е онлайн,значи има голяма разлика и някъде съм сгрешил в настройките,но не зная къде.

Изглежда при теб не са активни стила и светлосенките.

Сря Дек 25, 2024 1:13 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
buci59

Ще Ви бъда благодарен да ми помогнете, как да ги активирам.
Сря Дек 25, 2024 11:45 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

buci59 написа:
Ще Ви бъда благодарен да ми помогнете, как да ги активирам.

Това не върши ли работа? - https://forum.bg-turist.com/viewtopic.php?t=13310

Сря Дек 25, 2024 11:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
buci59

Мнение Re: Офлайн карта BgMountains за OruxMaps в стил kade.si Отговорете с цитат
Ристо Туристо написа:

I. Разпределяне на файловете.
Ако нямате описаните по-долу папки в телефона - създайте ги с файлов мениджър!

1. Мап-файла с картата /bgmountains_20210608.map/ трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapfiles\offline_maps\bgm
2. папката dem и съдържание трябва да отиде в ...\oruxmaps
3. Съдържанието на папката theme трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapstyles

II. Настройки в OruxMaps.
След като сте разпределили свалените файлове по директории от т. I , стартирате OruxMaps и правите следните стъпки:
1. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно , от падащото меню избирате Switch map, в новопоявилият се прозорец горе избирате OFFLINE, съответно намирате местоположението на map файла в папка offline_maps\bgm и избирате bgmountains_20210608 (MAPSFORGE)

2. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Mapsforge theme и отмятате/избирате Elevate,

3. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Tweak Mapsforge theme натискате Map style и отмятате Hiking,
- в същото меню надолу /под hiking/ можете да изберете какви обекти да се визуализират на картата - например ресторанти, барове, магазини, услуги, туристически и културни обекти и други.

4. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks и натискате Refresh tiles,

5. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции отмятате Apply hill shadows,

6. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции намирате надолу DEM based maps, избирате го и в новия прозорец отмятате Relief map,

7. Затваряте OruxMaps и го отваряте отново.

[/color]

Ръководя се изключително от тук.
Файловете са изтеглени и са поставени в посочените папки.
Проблема ми е в настройките на OruxMaps.
т.1 изпълнена
т.2 след отваряне на Mapsforge theme я няма опцията Elevate а вместо нея е OruxMapsGP.vtm
т.3 с търсачката никъде не намирам Tweak Mapsforge theme,Map style и Hiking
т.4 с търсачката никъде не намирам Map tweaks и Refresh tiles
т.5 и 6 изпълнени

Затова отново моля за съдействие и помощ.
Сря Дек 25, 2024 2:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
packo packov

Местожителство: 144 м денивелация под и на 580 м или 10 мин от Витоша 100

buci59 написа:
Ристо Туристо написа:

I. Разпределяне на файловете.
Ако нямате описаните по-долу папки в телефона - създайте ги с файлов мениджър!

1. Мап-файла с картата /bgmountains_20210608.map/ трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapfiles\offline_maps\bgm
2. папката dem и съдържание трябва да отиде в ...\oruxmaps
3. Съдържанието на папката theme трябва да отиде в ...\oruxmaps\mapstyles

II. Настройки в OruxMaps.
След като сте разпределили свалените файлове по директории от т. I , стартирате OruxMaps и правите следните стъпки:
1. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно , от падащото меню избирате Switch map, в новопоявилият се прозорец горе избирате OFFLINE, съответно намирате местоположението на map файла в папка offline_maps\bgm и избирате bgmountains_20210608 (MAPSFORGE)

2. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Mapsforge theme и отмятате/избирате Elevate,

3. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks, влизате в Tweak Mapsforge theme натискате Map style и отмятате Hiking,
- в същото меню надолу /под hiking/ можете да изберете какви обекти да се визуализират на картата - например ресторанти, барове, магазини, услуги, туристически и културни обекти и други.

4. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Map tweaks и натискате Refresh tiles,

5. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции отмятате Apply hill shadows,

6. Натискате "къдравото" прозорче горе в дясно, от падащото меню избирате Maps settings, от показаният нов прозорец с опции намирате надолу DEM based maps, избирате го и в новия прозорец отмятате Relief map,

7. Затваряте OruxMaps и го отваряте отново.

[/color]

Ръководя се изключително от тук.
Файловете са изтеглени и са поставени в посочените папки.
Проблема ми е в настройките на OruxMaps.
т.1 изпълнена
т.2 след отваряне на Mapsforge theme я няма опцията Elevate а вместо нея е OruxMapsGP.vtm
т.3 с търсачката никъде не намирам Tweak Mapsforge theme,Map style и Hiking
т.4 с търсачката никъде не намирам Map tweaks и Refresh tiles
т.5 и 6 изпълнени

Затова отново моля за съдействие и помощ.

И аз изпълбних т.1
Като започна т.2 давам "къдравото", после map tweaks, после Mapsforge theme и ми изписва Select theme и с точка има маркирано Default mapsforge theme и имам само един голям червен бутон ОТМЯНА...
До тук стигам ;(

Чет Дек 26, 2024 5:36 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Литература, карти, GPS ресурси Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Следваща
Страница 9 от 11

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.