Доста добре изглежда този модел раница. Като цяло не е от най-леките но няма как предвид екстрите по нея и материала.
Ако питаш мен бягай пробвай и ако ти е удобна вземай . Вече зависи от височината ти тъй като тази раница няма регулеруема височина на презрамките може и да не ти е чак толкова удобна като се понатовари малко.
Но като цяло е доста функционална раница. Да не забряваме че е направена изцяло от Кордура което е предпоставка за висока износоустойчивост и здравина.
Определено ми хареса този модел а и цената е супер за такава функционална раница. Определено с всяка измината година Ташев предлагат по интересни и добри модели раници на много изгодна цена.
Ако пуснат на тази раница и модел 50-60 литра след време ще е супер.
На мен това предложение ми се вижда доста по добро, ползвам раницата и определено си заслужава особена на такава цена:
Да кажа и аз - ползвам вече 3 години summit 42 с багаж от 8 до 15 кг и не си спомням да съм усетил дискомфорт някакъв . Ходил съм с нея по високото , дневно към 8-10 часа без да я свалям ( дори и през почивките ) и мисля да е екстра . Висок съм 185 см. и може би ми е леко къса , но не ми е проблем , за разлика от самара с алуминиевата рамка , който ползвах през последните 25 години .
Пон Ное 10, 2014 11:49 am
muttley
Здравейте! В търсене съм на раница около 40-45 литра. Бюджетът ми е нисък и дилемата засега е между моделите на Ташев (Вихрен 40, Дистанс 40 и Съмит 42) и тези на Каримор от Спортс Дайрект
През по-голямата част от годината живея в Англия и имам варианта за безплатна доставка от техните сайтове. Някой има ли впечатления от Кариморите и как се държат спрямо Ташевките? Други предложения в ценовия клас до 120-130 лева са добре дошли.
Благодаря предварително!
Вто Дек 30, 2014 7:52 pm
alexvan
Пропусни ги каримор.
За тия пари може да изкочи нещо много по-добро.
Личното ми мнение базирано на опита ми с каримор и неща на промоция от спортсдайрект ... никога повече.
Нещата поръчани от там издържаха едва един сезон нормално използване и в края на сезона изглежаха плачевно!
Относно раниците Ташев, твърдо ДА, не се чуди - покупката на раница Ташев е дългосрочна инвестиция, която неизменно се изплаща.
Хм, аз имам ей този karrimor и честно казано съм доволен от него.
Вярно, че не е видял кой знае колко експлоатация но определено съм доволен от него и със сигурност вдъхва доверие.
Обаче имам едни сандали пак на Karrimor и пак от спортсдиректт-а и за тях определено мога само да кажа:
На скоро си взех тази http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=20
Днеска я тествах за около 3-4 часа и мога да кажа, че е много удобна. Вярно не я бях напълнил на 100% но като цяло се държи много добре. Ще я видя в какво състояние ще е на есен. Сега малко извън темата взех и тези http://www.tashev.bg/shop/product_info.php?idarticles=1430 след около 30 мин. ходене в гората установих че едното "капаче" е паднало ако някой има от същите нека да сподели мнение.
...30-40 литра е оптималната раница за планина, всичко отгоре е ненужно презапасяване.......Към тази тема могат да се добавят раниците на "ванго" и "Блю айс" -които са бюджетни а вторите и изключително надежни.
Ти првиш ли разлика от двудневен уикеден излет и експедиция на майната си за 10+ дена?
Пък и да не на майната си, разликата е само, че не се съобразяваш толкова с теглото.
Моята е 100 + 20 ташевка и пак се налага оптимизация понякога.
И между другото до скоро си я носех навсякъде и за всичко.
То голяма раница ималко събира, да знаеш!
Както е казал колегата "голямата раница събира и малко" И да ако е да ида да си набера гъби или малка разходка може дори и без раница но за 2-3 дневен преход с преспиване на палатка в планината се съгласи че си трябва малко повече литраж
Аз този 60л каримор го купих единствено защото тешевката ми е голяма за преходи с мотора.
В сми подпира ми на седалката - дълга е и ми пречи.
Пък за няколко дни на полеви условия 40-50л е просто нелепо - то няма къде да закрепя палатката и спалният чувал на нея та какво остава за останалото!
И през ум не би ми минало ако не беше ендурото, че трябва да купя по-малка за еднодневни преходи за тренировка дори и на Витоша!
Ако искам за тренировката 120л ташевка я блъскам със всевъзможни простотии, ако реша просто я оставям празна.
В 98% от случаите дори не отварям раница за разходките до Ч.Връх.
Факт е, че без нищо на гърба ми е тегаво вървенето
И никога не ми е хрумвало, че трябва да купувам още една по-малка преди!
За ташвките като надежност и разумна цена и копче не мога да им кажа!
Веднъж смених за няколко часа с един познат неговата сравнително еквивалента дойтер....
Ама сравнително - не беше повече от 70л.
Еми колкото и да бях скептично настроен, стои много по-удобно на гърба.
Не може да се сравнява като комфорт, дума няма!
Обаче като се има предвид цената да дойтер-а и като се има предвид, че май дойтер изобщо няма такъв брутален обем като ташевката (120л), българското е без еквивалент по тези параметри!
Тоя лаф него знам и признавам, че съм леко грандоман.
Факт е обаче, че голяма раница никога не ми е пречила дори за ежедневни разходки.
Не бих казал същото за малка обаче.
Всъщност аз малка нося ежедневно на гърба си
Лафът, жалко, че не го намерих на български Но се схваща идеята.
Това вече е друго нещо. И аз съм грандоман в определени случаи.
За Е-3 и аз си мислех, че 50 литра няма да ми стигнат, но палатки-малатки, котлон и т.н. Само шалтето и фотото ми бяха извън раницата.
_________________ "Пирони,не питони, аз искам върхове!" - Боян Петров R.I.P.
"Пътувайте докато можете!" - Тихомир Севов R.I.P.
Фотото изобщо не го намесвай, това няма ама нищо общо багажа, нито с раницата!
То не че едно време и аз не мъкнех буркани и триподи за които треперех повече да не се намократ отколкото мен да не ме омаха мълния.
Ама ми мина. Сега камерата ако я нося изобщо ми е закачена с карабинер на презрамката.
Квото е имало за снимане вече е снимато барем 100 пъти все от някого
Съб Апр 11, 2015 8:31 pm
disbelief
Здравейте,
знам че ви е писнало от подобни въпроси, но моля за мнение.
Търся раница около 60+литра, за 1-2 дневни преходи с храна (в топлия сезон)+ палатка и чувал евентуално.
Знам, че литрите ще дойдат малко, но не държа всичко да е вътре.
Бюджетът е малък - около 150 лева, затова препоръчайте някой модел на Ташев.
Интересно ми е да чуя мнение и за тази Quechua - http://www.decathlon.bg/ranitsa-forclaz-easyfit-60-id_8300841.html.
Отворен съм и за предложения втора ръка.
Предварително благодаря на отзовалите се.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 8 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети