ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Ком-Емине (Е3): 2025 г.
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
Ком-Емине (Е3): 2025 г.
Автор Съобщение
Yan4o

Местожителство: Варна

Мнение Отговорете с цитат
Абе тоз човек е в Дъскотна преди планираното си време? Shocked
Или си е оставил голям резерв за последния ден в разчета, или нещо много пауър му е дошъл Laughing .

П.П. Явно си почива и чете форума даже Laughing .
Успех, Борка!
Чет Юли 24, 2025 11:10 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Yan4o написа:
Абе тоз човек е в Дъскотна преди планираното си време? Shocked
Или си е оставил голям резерв за последния ден в разчета, или нещо много пауър му е дошъл Laughing .

П.П. Явно си почива и чете форума даже Laughing .
Успех, Борка!

Ами наистина има буфери, аз му ги знам. Той дефакто по някаква причина е и в по-добра форма от миналата година и е по-бърз Smile , когато иска. Отделно на това той преминава и с резерв. То и аз така правя, за да няма неприятни моменти.

Но според мен няма и друга опция. Понеже домочадието го чака на морето и ще не ще трябва да стигне дотам Smile ..

П.С -- охх малеее сега баш минава по асфалта към Топчийско, там е ТОП гадно, сигурно е 50 градуса на слънце поне. Дано няма проблем.
Чет Юли 24, 2025 2:20 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Еее, то мотивацията му е много силна тогава Very Happy . Я е закъснял, ще трябва да дава обяснения (на жената Wink ) - защо, как, какво е правил ... Tooth .
Майтапа настрана, ама ми се струва, че днес като на парад ще го мине до Емине BG
Чет Юли 24, 2025 2:37 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
andriii

Не знам каква е жега, ама предобря графика. Мина Сини рид, а по график му е 15.30 Laughing Бая ентусиазъм е хванал...После да се чуди за другата година ква цел да си слага..
Чет Юли 24, 2025 3:12 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Тоя юнак, ми се чини, че иска по светло да се топне в морето Very Happy .
И ще му се получи, май...
Чет Юли 24, 2025 3:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Да, така е ... Като цяло сме си говорили с него. Тоя последния район е много неприятен, заради горското стопанство там, дето все разорава пътя и прави проблема и най-вече за поморийския проход, който трябва да мине, че е супер натоварен и най-хубаво да е по светло.

А и е много по готино хем да се топне, хем и залеза да хване.

А за догодина да е жив и здрав, не виждам вече смисъл да се пъне да сваля още. Като може да направи някакви също толкова яки неща за удоволствие Smile ... Макар че, той си знае най-добре Smile .. Иначе ако иска да сваля под 4 дни, става вече прекалено ... Трябва като Матов да кара последните 24 часа без да спира и да има съпорт навсякъде.
Чет Юли 24, 2025 6:28 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Yan4o

Борката сигурно си отспива (на плажа Smile ), но някой ще сподели ли какво стана - кога финишира, че аз изтървах финала снощи? По мои сметки трябваше да е някъде около 20:00-20:30 ...
Чакаме и той да сподели впечатления, от очевидно успешния опит Cool .
Пет Юли 25, 2025 9:51 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Yan4o написа:
Борката сигурно си отспива (на плажа Smile ), но някой ще сподели ли какво стана - кога финишира, че аз изтървах финала снощи? По мои сметки трябваше да е някъде около 20:00-20:30 ...
Чакаме и той да сподели впечатления, от очевидно успешния опит Cool .

Не го знам и кога ще започне да пише. Кой знае кога, ще отмори. Иначе стигна доста навреме. Малк след 20.00
Пет Юли 25, 2025 5:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Мисля утре да се кача с колелото от Острец по пътя към хижа Тъжа. Това ще ми е нещо като едно от последните тренировъчни / разходки - ходения. Ще е рано ставането че голяма жега. Освен това ще използвам маршрута да си закарам там и да оставя малко енергийни гелчета и малко електролити. Аз не ползвах доста години тези гелове, но е добре понякога да имаш, че дават бърза енергия. С меда е малко неудобно, но и тази година сигурно ще взема и мед. Мисля и малко багажа да го преиграя, че до последно не си тегля килограите, не че има значение, аз съм го свел багажа до минимум и няма какво да махна повече.

Тъкмо ще проверя и задната капла как е, след като собственоръчно смених счупена спица и си направих центровката. Е , аз го покарах и малко преди това, няма да му е първото каране, това ще е баш тестовото такова, след дългото обслужване, което правих собственоръчно. А това бяха смяна на преден диск с по-хубав и нови накладки. Обезвъздушаване на спирачките. Смяна на средното движение, коригиране (за пореден път) на ухото. Смяна счупена спица, нова задна гума и тн .. А дълго стана, защото трябваше да правя някои неща по два пъти Smile
Съб Юли 26, 2025 6:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
boris_borisov

Оная вечер в събота стигнах Емине в 20:12 ч. Общо време - 4 дни, 20 часа и 12 минути. Като цяло, всичко мина по план. С Калоян се справихме отлично, минаването по траверса без него щеше да е доста по-бавно. И като цяло съпортът му беше безупречен. С Павел първия ден беше приятно, той е доста по-силен карач от мен, но стриктно си караше отзад, почти без да си разменяме местата. За жалост множество технически проблеми наложиха да слезе на Витиня. Андрей и брат му направиха така, че от Витиня до Кашана да мине леко, безболезнено и пак с приятна компания. Между Ехо и Козя стена направих елементарна грешка, когато група туристи бяха насядали по горната "опасна" пътека и аз, заслепен от пот и омаломощен от носенето, хванах по долната...която обикаля около екватора и чак тогава излиза на Козя стена. По траверса отгоре, оказа се, не съм по-бърз в сравнение със слизането през Топалица. От заслон Ботев до върха поставих личен рекорд - 30 минути, с колело на гръб! После загубих време на Смесите, защото беше голяма жега и не смеех да тръгна за Мазалат само с един литър вода, а нямаше откъде да налея. Накрая налях от реката, без лоши последствия. Най-тежката отсечка от целия маршрут се оказа Кръстец - ски база Грамадлива. Там вече халюцинирах от умора и липса на сън. Всъщност, за целия преход имам общо 6 часа сън. На ски-базата моят приятел Митака от Търново ми донесе нормална храна, която много ми помогна. С тия сникърси, локумчета и халвички, които бях помъкнал за изхранване на тоя преход много се прецаках. В Котел се забавих излишно в къщата на Шопови - ядене, къпане, пране - все неща, с които не трябва да се занимаваш твърде много когато бързаш. Не успях да заспя и за минута на ловния заслон преди Върбиш, въпреки че се опитвах около 2 часа. После, поради доста причини, допуснах грешката да се отклоня от пътя и навъртях около 2 излишни км. Към 6 сутринта на последния ден пак започнаха леки халюцинации, запръска дъжд, а аз, без да искам, съм заспал на масата при чешмата под Байряка. Един час непробуден и дълбок сън, който ми спаси прехода. От Риш нататък вече бях свежарка. До морето - рутинно и равномерно. По асфалта преди Дъскотна температурата беше около 1500 градуса по Целзий! В Добра поляна телефонът ми прегря от жегата и престана да работи. Наложи се да го подържа 10-на минути в един фризер за сладолед. Оправи се. С наближаването до финала, учудващо, краката започнаха да работят така, все едно сега стартирам - мощно и безотказно. Ония не бяха разорали пътя. Рутинен финал по светло. Обаче никой не ме чакаше на финала и нямах никакво време даже да се радвам на успеха, защото трябваше да стигна до Елените, където ме чакаше семейството. Тоя път между Емона и Елените, вечерта на фарове, след около 160 изминати километра преди това, направо ми взе здравето. Взеха ме и едвам слязох от колата - колената ми бяха блокирали от седенето. Сега обаче съм добре. Редовните тренировки имат огромно значение и си казват думата.
С малко думи, е това. За повече нямам сили в момента Laughing

П.С. Тоя текст съм го написал още преди два дни и по някаква причина от телефона все не успявах да го публикувам - или форумът е недостъпен, или не ми дава да го пейстна... Сега от компютър стана.
Нед Юли 27, 2025 1:16 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Борко, знаеш ли че аз си направих труда да ти сравня времената и всъщност това минаване отгоре, въпреки че и на мен не ми се стори особено бързо, всъщност с 40 минути си по бърз. Разгледай траковете и ще видиш и аз се почудих Smile
Нед Юли 27, 2025 5:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kaloyanv

Утре Борката ще минава да си вземе багажа следобед. Аз през това време за разнообразие ще се кача до Амбарица с колелото с колелото Smile) да видя дали ми е омръзнало след не знам й кой път ... Мисля да хвърля и 2 ракии и 3 гела в гората. Мислех и два домата и една краставица, ама няма да станат нещата.

И ето сега ме обзема прозрението ... Защо никога по пътя не съм си слагал провизии. .. Ами ... защото не ми трябват, ама ракийка, нито ще се развали, нито животните ще я изпият. Даже мога да слагам по-големи запаси да си има за всяка година и като минавам през местата, просто ще си преливам по 200 мл в шишенцето.. Не мога да повярвам че 5 години съм такъв аматьор и чак сега се сещам ... Цтцтцццц
Пет Авг 01, 2025 8:26 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 8 от 8

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.