Тези дни правих за Спиди едни коректури от стари пътеписи на този дълъг маршрут.
Чета периодично и тук, пък ми става смешно. Георги /Гьоко/ минал маршрута три дни по-бързо от конниците, пък на тях от конското седло, работата им се вижда героична. Добре че не съм кон... Е, Спиди ми обясни, че този Георги се носел леко над повърхността и бил много добър.
Пон Апр 06, 2020 10:54 pm
Mariana1000
С кон е по-трудно, отколкото пеша. На Ел Камино видях хора, които го правеха на коне и наистина се движеха по-бавно от пешаците. Първо, себе си можеш да преумориш, но животното не. Храна трябва повече. Едно такова добиче пие много вода, значи и нощувките трябва да се съобразят. И определено препускането в галоп изглежда много добре по филмите, но в реалния живот не може да се поддържа това темпо за дълго. Като се предвиди време всеки ден конете сутрин да се оседлаят, вечер да се разседлаят, изтрият от потта, срешат и прочие грижи, то става дълга и широка.
Друго си е да станеш сутрин, да си обуеш обувките, да метнеш раницата на греб с един литър вода и две филии хляб и да мааш по баирите без други грижи. Вечер същото, единствената грижа е да си изпереш чорапите, но като се има предвид планинарската мъдрост, че за цялото Ком-Емине ти трябват само два чифта чорапи - за първия и всички останали дни, то и това се оказва, че не винаги трябва да се прави
Иначе и на мен ми е интересно, когато случайно попадна на стар пътепис. Особено, ако е от преди моето минаване. Цъкам с език, като си спомня колко съм била заблудена, като съм ги чела
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 8 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети