Автор |
Съобщение |
пишман турист
|
|
до Урдини езера ? |
|
Здравейте,
Интересува ме от къде е по - бързо да се стигне до някое от Урдините езера? От ЦПШ през Яворова поляна по Урдина река или ако има пътека от х. Вада към Урдина река? Също така който маршрут се предложи нека се сравни по време с разстоянието от х. Вихрен до вр. Вихрен.
Предварително благодаря!
|
|
|
Пет Окт 10, 2014 4:48 pm |
|
|
andimit
|
|
|
Най- бързо ще стигнеш ако оставиш колата около моста на Урдина река- и нагоре по реката е супер пътека.
|
|
|
Пет Окт 10, 2014 4:51 pm |
|
|
horseman
|
|
|
|
Или пък с лифта от Паничище - от Седемте езера имаш час до Раздела и оттам през Зелени рид имаш час до езерата
_________________ I want that star, I want it now
I want it all and I don't care how
Careful what you wish
Careful what you say
Careful what you wish, you may regret it
Careful what you wish, you just might get it |
|
|
Пет Окт 10, 2014 4:52 pm |
|
|
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4315 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
|
|
Или пък с лифта от Паничище - от Седемте езера имаш час до Раздела и оттам през Зелени рид имаш час до езерата |
Ехеее - то това е спортно мероприятие...
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Окт 10, 2014 4:56 pm |
|
|
horseman
|
|
|
|
Добре, час и петнадесет минути, за да не спорим
Careful what you wish
Careful what you say
|
|
Пет Окт 10, 2014 4:58 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Пет Окт 10, 2014 4:59 pm |
|
|
пишман турист
|
|
|
|
През Раздела и оттам през Зелени рид ни притеснява защото не познаваме планината. А по реката няма как да се объркаме. Къде горе - долу се намира моста на Урдина река. Някъде близо до х. Вада ли? Ако някой има GPS координати или му се занимава да ги извади от Google Earth ще съм много благодарен.
|
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:00 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:01 pm |
|
|
пишман турист
|
|
|
|
А времето съизмеримо с времето за стигане от х. Вихрен до вр. Вихрен какво е? Ако до вр. Вихрен е 3 ч. какво е времето от моста до някое от езерата.
|
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:06 pm |
|
|
horseman
|
|
|
|
От Раздела няма как да се объркате, те езерата се виждат долу в ниското, но щом сте решили по реката, така го направете, пак е приятно, просто по-малко панорама
п.с. Ристо, стига и ти два часа и половина това си е живо влачене.
Careful what you wish
Careful what you say
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:06 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
А времето съизмеримо с времето за стигане от х. Вихрен до вр. Вихрен какво е? Ако до вр. Вихрен е 3 ч. какво е времето от моста до някое от езерата. |
Повече.
Най-близкото езеро от моста е 9,4 км. и денивелация 960м. Отделно няма туристическа маркировка.
Най-бързо и лесно е през ЦПШ-х.Мальовица - Заешката пътека- Мальово полье - долината на Мала Урдина река - Урдин циркус. Но отново е без маркировка.
Ако искате да ги видите само - послушай @horseman
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:10 pm |
|
|
пишман турист
|
|
|
|
Предпочитаме да отидем до някое от тях. Ристо Туристо за какво време стигаш от х. Вихрен до върха и за какво време стигаш от моста до някое езеро? А от моста има ли видима пътека?
|
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:15 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Предпочитаме да отидем до някое от тях. Ристо Туристо за какво време стигаш от х. Вихрен до върха и за какво време стигаш от моста до някое езеро? А от моста има ли видима пътека? |
Качете се от Езерата - Раздела - Зелени камък - Урдино езеро /Рибното май беше/, както колегата горе съветва.
До Вихрен има три стандартни вече подхода . Предполагам питаш за през Кабата /по магистралата/. Ми от там не съм го качвал Някой друг да каже.
От моста до езеро за вас някъде ок. 4,5-5 часа. Или малко повече - сравняваш несравними неща.
Видима е пътеката.
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:19 pm |
|
|
пишман турист
|
|
|
|
Ристо Туристо знам че са несравними, но също така знам за какви времена качваме Вихрен през Кабата и през Казана. Та ако ти напишеш че качваш Вихрен през Казана за Х часа и от моста до някое езеро за У ч. ние ще си направим груба сметка какво можем и дали можем. Не се притеснявай че може да ни подведеш. Ние си знаем. Просто аз искам да си направя много груб времеви ориентир. Ако беше август с дълъг ден въобще нямаше да питам за времена. Дългото ходене не ни притеснява, а непознаването на планината.
|
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:29 pm |
|
|
Ристо Туристо
|
|
|
|
|
Ристо Туристо знам че са несравними, но също така знам за какви времена качваме Вихрен през Кабата и през Казана. Та ако ти напишеш че качваш Вихрен през Казана за Х часа и от моста до някое езеро за У ч. ние ще си направим груба сметка какво можем и дали можем. Не се притеснявай че може да ни подведеш. Ние си знаем. Просто аз искам да си направя много груб времеви ориентир. Ако беше август с дълъг ден въобще нямаше да питам за времена. Дългото ходене не ни притеснява, а непознаването на планината. |
На мене са ми ясни съображенията и сърцевината на въпросите ви. Апропо - поздравления за интелигентния и уважителен към планината и себе си подход.
Я съм арабия турис и не сметам време като одим. Да кажем 3 часа от х.Бъндерица - Казана - Джамджията - Вихрен.
|
|
Пет Окт 10, 2014 5:38 pm |
|
|
|