Ами.. преди седмица пообиколихме Южна Албания и имахме късмета да се качим на една много интересна, дива и красива планина на гръцката граница - Nemercka. Пътьом прекосихме други десетина планини и се убедихме, че в тази част на Балканите друго освен високи земи няма. Нямам сили да пиша подробен пътепис, засега , просто пускам една колекция от снимки - импресии за това прекрасно място на Балканите. Изключително гостоприемен регион, като изключим бавните пътища, всичко е идеално за любителите на приключения, а изненади и природни чудеса се крият зад всеки ъгъл/проход..
Ще споделя повече инфо по-нататък, ако някой любопитства, да пише!
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563403679452.1073741829.210100538&type=1&l=471a6a9e85
( би трябвало да е публично достъпна галерията)
Последната промяна е направена от Mitko на Вто Окт 15, 2013 2:40 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Пон Окт 14, 2013 3:53 pm
Rincewind
Не е достъпна, или най-малкото не и без регистрация във фейсбук, а такава няма да имам, дорде съм жив.
Пон Окт 14, 2013 5:16 pm
igurbev
Тази Nemercka отдавна я спрягаме по един и друг повод. Снимките ми взеха акъла обаче, определено ще се измести напред в списъка. Можеш ли да пуснеш някаква синтезирана информация, пътя по който сте пътували, местата където сте спали и други детайли, които могат да бъдат от полза. Пък ако има и ГПС трак, особено ще съм благодарен
Пон Окт 14, 2013 5:52 pm
Mitko
igurbev написа:
Тази Nemercka отдавна я спрягаме по един и друг повод. Снимките ми взеха акъла обаче, определено ще се измести напред в списъка. Можеш ли да пуснеш някаква синтезирана информация, пътя по който сте пътували, местата където сте спали и други детайли, които могат да бъдат от полза. Пък ако има и ГПС трак, особено ще съм благодарен
ще пусна обещавам , имаме доста информация събрана вече, а и трак разбира се. Планината е дива, горе ходят само овчари, и разни ударни групи от полско-чешки туристи. Много е гостроприемна, но си има особености, които е хубаво човек да прегледа подробно на картите - руската топографска карта е доста добра и за тази планина. Ние правихме билен преход - от север на юг, навъртяхме 45-50 км и +/- 2000 м денивелация. Единствения проблем е липсата на вода горе, планината е карстова и горе има само едни гьолове за добитък, от които не е добра иде я да се пие. Та пада голямо мъкнене на вода, не знам лятото как се преживява повече от 2 дена горе в жегите.... като намеря време , ще пиша повече. Хвърли един поглед и на този сайт, има 2 маршрута за Немърчка, a и за много други Албански планини:
http://endritstrail.com/category/hiking-climbing/albania/south/
Rincewind.. не знам, би трябвало всеки да може да ги гледа снимките, дори и без фейсбук регистрация.. ще проверя пак..
ще пусна обещавам , имаме доста информация събрана вече, а и трак разбира се. Планината е дива, горе ходят само овчари, и разни ударни групи от полско-чешки туристи. Много е гостроприемна, но си има особености, които е хубаво човек да прегледа подробно на картите - руската топографска карта е доста добра и за тази планина. Ние правихме билен преход - от север на юг, навъртяхме 45-50 км и +/- 2000 м денивелация. Единствения проблем е липсата на вода горе, планината е карстова и горе има само едни гьолове за добитък, от които не е добра иде я да се пие. Та пада голямо мъкнене на вода, не знам лятото как се преживява повече от 2 дена горе в жегите.... като намеря време , ще пиша повече. Хвърли един поглед и на този сайт, има 2 маршрута за Немърчка, a и за много други Албански планини:
http://endritstrail.com/category/hiking-climbing/albania/south/
Rincewind.. не знам, би трябвало всеки да може да ги гледа снимките, дори и без фейсбук регистрация.. ще проверя пак..
и аз пробвах-не става без регистрациямай с коУегата сме единствените без тази "екстра"
Няма лошо, ако си закъсал може и супичка да хапнеш
Вто Окт 15, 2013 11:27 am
Mitko
promis написа:
Митак, не става ли с таблетки да се пречиства тази вода за добитъка? Или ако се преварява според теб ок ли би било?
ами виж, ако я филтрираш през няколко филтъъра, после я превариш и дезинфекцираш с таблетки, може и да е ок. Мен още в първи курс биология ме наплашиха със 100-те вида паразити, които можем да си лепнем от добитъка, та гледам да избягвам да пия вода от такива водоизточници . Най-добрия вариант е някой нано филтър, каето ей този : http://www.backcountry.com/msr-miniworks-ex-ceramic-water-filter?ti=UExQIENhdDpXYXRlciBGaWx0ZXJzOjE6MTpiY3NDYXQ3MTEwMDAyMTg , ама засега нямам намерения да си купувам такова чудо..
Оправих линка, вече би трябвало да е достъпен за целия интернет, поне така твърди Зукънбърг..
Вто Окт 15, 2013 2:31 pm
Rincewind
Mitko написа:
Оправих линка, вече би трябвало да е достъпен за целия интернет, поне така твърди Зукънбърг..
А твоето мнение какво е? Интересно ми е и Митко какво мисли. Случки някакви?
Едни мои приятели минаха с кола през страната и викат само се молехме да не спукаме гума или да им се наложи някакво друго спиране. Просто така ги гледали като минават през селата, че се стреснали.
Чет Окт 31, 2013 5:44 pm
igurbev
Аз лично не съм влизал в Албания, ако не броим прехвълянето на границата през планината, веднъж откъм Косово, два пъти откъм Черна гора. Иначе отношението, на което сме се натъквали в пограничните райони винаги е било изключително дружелюбно.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети