Автор |
Съобщение |
big_usho
|
|
от кресна до х.Синаница |
|
искам да попитам колко км и за колко време се взема пътя и дали може да се намери в кресна някакъв транспорт до върбите от кадето свършва пътя и започва пътеката за Синаница
|
|
|
Пет Сеп 06, 2013 9:07 am |
|
|
stefan
|
|
|
|
Съдейки по това, което знам - 8-9 ч. на посока
|
|
|
Пет Сеп 06, 2013 11:12 am |
|
|
vladofff
|
|
|
|
През 2006 правихме гара Кресна -вр. Вихрен, и с доста бързо темпо и почти никакъв багаж упражнението отне точно 12 часа, така че най-вероятно 8-9часа до Синаница наистина може да е реално осъществимо.
|
|
|
Вто Сеп 10, 2013 9:25 am |
|
|
tortomanin
|
|
|
Колко ще е според запознатите в обратна посока Синаница - Кресна? Смятам да го пробвам следващата година за един ден от х. Вихрен до Кресна в средата на юли.
|
|
|
Пон Ное 04, 2013 9:14 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Описанието "инат турист със средни физически възможности" е точно за мен. Обичам подобни дивотии, макар да знам, че ме очаква много пот в ниското, когато ще е и следобедно време. Благодаря за информацията.
|
|
|
Вто Ное 05, 2013 3:23 pm |
|
|
tzezko
|
|
|
В никакъв случай да не сте спрели, и да си носите тел, за да си връзвате изпадащите пръсти на краката, и да не смеете да намалите темпото, и т.н..................
|
|
|
Вто Ное 05, 2013 6:11 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
"В никакъв случай да не сте спрели, и да си носите тел, за да си връзвате изпадащите пръсти на краката, и да не смеете да намалите темпото, и т.н.................."
Чак пък толкоз.... Определено не съм най- подготвеният във този форум, но съм минавал пътя Банско-Сандански през Мозговишка порта за един ден и не съм губил части от тялото. Всеки сам избира удоволствията си, както е модно да се казва.
|
|
|
Вто Ное 05, 2013 7:18 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3378 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
|
|
...Всеки сам избира удоволствията си, както е модно да се казва. |
Нали това казва и tzezko - да няма отказване!
Защо не се обмисли и вариант със замръкване? Да се обикаля и да се види максимално от високия Пирин през деня, а през нощта да остане за минаване скучния път до Кресна? Аз като бях за пръв път в района, замръкнах при Върбите и слизах бавно и полека на лунна светлина по сравнително хубавия земен път надолу за Кресна, откъдето хванах нощния международен влак за София. Сега вече не правя (често) такива самостоятелни "дивотии", макар още да изпитвам тръпка от тях.
Успех! Пък може и да поканиш желаещи, преди да тръгнеш.
|
|
|
Вто Ное 05, 2013 8:35 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
"Защо не се обмисли и вариант със замръкване? Да се обикаля и да се види максимално от високия Пирин през деня, а през нощта да остане за минаване скучния път до Кресна?"
Ами защото шофьорът посрещач ще изкукурига в Кресна. А и аз няма да гоня обществен транспорт до Хасково, макар да съм оттам, денят ще приключи с моабет още в Разлог, където имаме имот. Разстоянието е около 50 километра или около час. Вариант е и отиването до Сандански, но пак през Бъндеришка порта. Ако оттам е по-красиво, приемам съвети.
Ако искам да стоя във високия Пирин до залез, просто ще се смъкна обратно на фенер до паркинга и ще си карам сам. Така обаче пропускам другата страна, а над Бъндеришките езера се мотая почти непрекъснато през лятото.
|
|
|
Вто Ное 05, 2013 10:34 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Щом има шофьор посрещач, тогава той спокойно може да дойде на Върбите или на Попина лъка. Ако пък това садо-мазо изпълнение с вървенето по асфалта е някаква фикс идея, хубаво, ама дет се вика "Не ни занимавай с глупости!"
|
|
|
Вто Ное 05, 2013 11:24 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
|
Айде, айде... ще го намери пътя посрещача.
Аз съм фен на такива изпълнения и подкрепям идеята! От година-две се измързеливих и спрях да ги правя подобни, но още си ме влече мазохизма.
Ако не държиш на Синаница - може да слезеш през Влахинските и Черната вода, безумно е това място! От Кабата се пускаш на Влахинските и после надолу-надолу по реката. Ако държиш на Бъндеришка порта - от нея качваш Муратов, слизаш по ръбчето от другата страна, ПОДСИЧАШ жандармите (има пътечка) и от Влахинския превал - на езерата.
_________________ www.summitsweb.com |
|
|
Сря Ное 06, 2013 12:26 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Тая пътечка не ми е много ясна. Май съм я виждал веднъж, когато слизах от Вихрен през Кабата, после минах през Хвойнати и се смъкнах на езерото по някакъв тревясал улей. Пътечката подсичаше Муратов. Това ли е?
Време ще имам предостатъчно да направя няколко идиотски прехода и да пробвам всички варианти. По-трудно намирам шофьори.
|
|
|
Сря Ное 06, 2013 4:26 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Сякаш пише друго
|
|
Пътечката подсичаше Муратов. Това ли е? |
|
|
Ако държиш на Бъндеришка порта - от нея качваш Муратов, слизаш по ръбчето от другата страна, ПОДСИЧАШ жандармите (има пътечка) и от Влахинския превал - на езерата. |
|
|
|
Сря Ное 06, 2013 4:35 pm |
|
|
tortomanin
|
|
|
Като не съм минавал, знам ли кои жандарми.....
|
|
|
Сря Ное 06, 2013 4:44 pm |
|
|
igurbev
|
|
|
Между Муратов и Влахински превал има едни клечасали скаляци. Има различима и маркирана с пирамидки пътека, която ги заобикаля.
|
|
|
Сря Ное 06, 2013 4:46 pm |
|
|
|