ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
4 дневен преход
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
4 дневен преход
Автор Съобщение
marto0414

Местожителство: sofia

Мнение 4 дневен преход Отговорете с цитат
Здравейте искам да попитам да ми предложите преход за 4 дена 3 нощувки в Рила.
Условията са:
Тръгване от Боровец към Мусала (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО)
идеята е да стигнем някак до 7-те езера (но не е задължително)
ще спим на палатки ако това има значение
хубаво е маршрута да е добре маркиран
ще бъдем с обществен транспорт (тоест не е задължително маршрута да е кръгов)

благодаря предварително
Пон Авг 05, 2013 11:25 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Местожителство: София

Мнение Отговорете с цитат
За четири дена от Боровец до езерата - ей тука има едно примерно изпълнение. Smile
(Надявам се схващаш иронията. Като начало набавете си карта на Рила, замерете с линийка показаните маркировки и сметнете километрите. Разумно е да искаш съвет за участък от даден маршрут, но е несериозно да чакаш някой да ти начертае маршрута.)
Пон Авг 05, 2013 11:56 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Алекс.Йо

1-ви ден. Боровец-Мусала-х.Грънчар
2-ри ден. х.Грънчар-Х.Рибни езера-з.Кобилино Бранище
3-ти ден. з.Кобилино Бранище-х.Иван Вазов
4-ти ден. слизане където решите- Рилски манастир,с.Бистрица,х.Пионерска,Зелени Преслап.

Ходене си е. Smile
Вто Авг 06, 2013 12:18 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Хаха, аз реших да се пошегувам, а тя гледай каква стана работата!
Я кажете двамата съветващи, като часове, сумарна денивелация и километри как ги виждате всеки един от дните?
Вто Авг 06, 2013 6:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
igurbev

ZCEZBPM написа:
Може това да им харесва на хората.Smile

Кажи сега сумарната денивелация и километрите.
Също така, съдейки по начина, по който е зададен въпроса, според мен те все още незнаят дали "това им харесва".
Вто Авг 06, 2013 6:46 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Аз съм го правила за 5 дена с 4 нощувки, сефтето ми в голяма част от Рила. Искам да кажа, че не е непосилно дори за слабо подготвени хора. Не сме носили палатки обаче, но пък другарчето мааше по кубинки, аз влачех втори чифт обувки /толкова ми е бил акъла/ и мъкнехме консерви...

Ястребец - Грънчар
Грънчар - Рибни
Рибни - Мальовица
Мальовица - Вазов
Вазов - Скакавица

Те могат /като са с палатка/ да си подредят така нощувките, че да успеят за 4. Например няма нужда да слизат до Мальовица и да ходят до Вазов.

Вто Авг 06, 2013 9:14 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
igurbev

Gamina написа:

Ястребец - Грънчар
Грънчар - Рибни
Рибни - Мальовица
Мальовица - Вазов
Вазов - Скакавица

Това е вече съвсем друга бира, всъщнот стандартния начин за минаване на трасето. (Като се замислиш, ако искаш да спиш на хижи, просто няма как повече да съкратиш дневните преходи)
Вто Авг 06, 2013 10:34 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Gamina

Да, само Кобилино и Страшното остават като някакви варианти.

Ако не държат да спят близо до хижите:
Ястребец - Вапски езера /не е непосилно, но за първи ден с багаж може да е множко/
Вапски езера - Кобилино бранище
Кобилино - х. Мальовица - спане някъде по Втора тераса
Последния ден през върха и на прибиране минават през езерата Rolling Eyes

Ако могат да си отпуснат още една нощувка ще е по-лесно Laughing

Вто Авг 06, 2013 11:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ggattov

Може и така: Very Happy

1. Ястребец лифта - вр. Мусала и после след тръгването към Грънчар има една пътечка в дясно (много съм я заглеждал Smile) и се слиза на пътя за язовир Бели Искър Very Happy , от там малко се повървява след като се тръгне към язовира естествено и има пак в дясно по рекичката под Скакавците пътечка (на теория Razz ) за Кобилино бранище. и примерно там до където се стигне покрай реката платки.
2. Втори ден от където сте стигнали през Кобилино бранище, само че по билото да не се губи денивелация до БАК. (Ако може и до Страшното само, ако ви се види зор)
3. Ден ако се тръгне от БАК спокойно се стига до Раздела (през Орловец да не се губи денивелация) и там на палатки, ако от Страшното малко по-тегаво, ама може или да се качи Купена и по билото или има минаване към БАК, че слизаното до Мальовица си е ......
4. Е от Раздела спокойно през езерата и към цивилизацията...

Така като изключим фактите, че не се ходи много по маркирани пътеки това определено би било най-лесния вариянт според зададени критерий Smile.
Първия ден слизането към язовир Бели Искър не съм го правил и съответно по реката (не знам как се казва тоя приток) до под Скакавците, по обясними причини Laughing , ама ми се иска. Така че давам идеята някой да се пробва и после да сподели как е Smile. Абе със сигурност слизането от Мусала до около 1800м ще да е тегаво, ама за сметка на това останалите дни ще е по-лесно. Пък и трябва да се провери дали пътеката под Скакавците съществува Laughing
Вто Авг 06, 2013 12:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Питат за маршрут с добра туристическа маркировка Smile

Вто Авг 06, 2013 12:43 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
ggattov

То това ясно, за маркировката, ама все пак може да се навият и на алтернативи, знае ли човек Smile Пък и някой трябва да провери дали спомената от мен пътечка съществува Razz .... и да провери дали органите на реда си изпълняват добре задълженията Laughing .... за да знам дали и аз да се пробвам някой ден на ден 1 от моя вариянт Oops
Вто Авг 06, 2013 12:50 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ggattov

ZCEZBPM написа:

То реално от Страшното езеро-Злият зъб-Орловец-Еленин връх- връх Мальовица се взима по-бавно отколкото Страшното езеро-хижа Мальовица-връх Мальовица. пък и си е по-безопасен вторият вариант.
Отне ми пет часа първият вариант и четири часа вторият.

Всичко на тоя свят е относително Laughing ..... това, че ти си ги взел с тези времена, не значи, че и другите ще ги вземат с тези времена и това съотношение. Аз лично без да бързам, определено моя вариант го взимам доста по-бързо по билото, отколкото със слизане до х. Мальовица.
Аз не съм споменавал да се качва Злия Зъб, до БАК човек не би трябвало да има никакви проблеми и не виждам кое му е опасно, може и от там да се слезе до еди коя си тераса там - по маркираната синя май беше пътека и от там през кое там беше езеро към Мальовица. А може и от БАК директно без да се слиза по терасите към Еленино езеро (под Орловец), спестява доста Smile
Иначе по билото от БАК слизането от Орловец е една идея опасничко, както и едно парапетче от север по което се минава през Петлите ли бяха кокошки ли знам ли ги вече Smile Иначе си е ок... Минава се и с тежки раници изпробвано е, не само от мен със сигурност...

Относно опасностите.... много по-опасно е през х. Мальовица, някои я да те настъпи, ритне, да ти хвърли камък и т.н., а отгоре само ти можеш да буташ камъни Laughing ..... всичко е относително Smile
Вто Авг 06, 2013 2:19 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
igurbev

Жоро, то при твоя вариант едва ли ще се стигне до Мальовица, така че няма нужда да го мислиш толкова. Ако пък все пак стигнат, тогава ептен няма какво да ги мислиш Laughing
Вто Авг 06, 2013 2:41 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
ggattov

Ванка, аз лично се надявам, че ще се "вразумят" и ще минат по моя вариант, и даже се надявам и до Мальовица да стигнат.... пък и да споделят, как са минали първия ден Smile Дори и да не е тази група, може някой друг да се зариби по идеята и после да разкаже Laughing
Вто Авг 06, 2013 3:52 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

ZCEZBPM написа:

Gamina написа:

Грънчар - Рибни

Ми то много малко това.Smile
Какво ще правят втората половина от деня?
Да го правят за 4 дни както им се иска и да видиш какъв емоционален пътепис ще избичат след това....след това имам предвид след като реанимират .Smile

Това е аз как съм го минавала за сефте, но само по хижи. Те с палатките могат да подминат Грънчар, да спят някъде по трасето около вода /ако не им се слиза до разните езера/ и на другия ден да стигнат спокойно през Рибни до Кобилиното Rolling Eyes

Вто Авг 06, 2013 4:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.