Здравейте,любители на планината.Очаквам вашите мнения,впечатления или препоръки за хижа Чаирски езера.
Пон Авг 05, 2013 9:54 pm
ПАВЕЛ
Re: За хижа Чаирски езера
Росен 76 написа:
Здравейте,любители на планината.Очаквам вашите мнения,впечатления или препоръки за хижа Чаирски езера.
Здравей , Росене !
Препоръка номер едно - никога повече не оставяй хижата без Бира ! Че безалкохолната ич не фаща дикиш .....Иначе другото е известно почти на всички - едва ли по нашите планини има хижари като теб и майка ти ! А и местенцето е уникално ! Сърдечно ви желая да се сбъднат всичките планове които имате за това райско кътче от Родопа планина ! Поздрави, и се гответе на есен за набег от търсачи на силни кулинарни усещания !
Здравей , Росене !
Препоръка номер едно - никога повече не оставяй хижата без Бира ! Че безалкохолната ич не фаща дикиш .....Иначе другото е известно почти на всички - едва ли по нашите планини има хижари като теб и майка ти ! А и местенцето е уникално ! Сърдечно ви желая да се сбъднат всичките планове които имате за това райско кътче от Родопа планина ! Поздрави, и се гответе на есен за набег от търсачи на силни кулинарни усещания !
Абсолютно подкрепям!И за хвалбите и за..препоръката,че ми излезе душата да ги мъкна тия тенекета от Мугла чак че и за 2 дена...
Вто Авг 06, 2013 8:45 am
Todor
Абе стига с тая бира по Родопите бре! Чета, чета Хайтов - там все за ракия и вино пише, а за бира само подигравателно
Аз лични впечатления от хижата нямам - спал съм само на палатка там. Природата наистина е страхотна. Самият факт, че търсите препоръки и отзиви от туристите е силно впечатляващ! Вероятно скоро ще ви посетим.
Благодаря за препоръката,Павел.До преди две години не зареждах никаква бира,поради това,че нямах подходящ транспорт,с който да снабдявам.Но от миналата година през летния период гледам винаги да има 4-5 вида бира.А що се отнася за вино или ракия-при мен не се продава,но пък който иска-може да си носи и да си пие,няма проблем.
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ
До всички любители на планината,които планират да посетят хижа Чаирски езера и това райско кътче,наречено,,Чаирите,,.
Имам сведения,че колегите ни от хижа Триградски скали,както и тези,от пещерата,,Дяволското гърло,, ,които са под тяхно попечителство,разпространяват фалшива информация,според която хижа Чаирски езера не работи.
Не бих желал да коментирам отношението на колегите ни спрямо нас/нека всеки си направи извод за себе си/
Хижа Чаирски езера не е спирала да работи с туристи.Така,че всеки,който планира да ни посети,ще бъде посрещнат и обслужен.
Ако желаете да получите правилна информация относно хижата,можете да ми се обадите на 0878 193942 или да ми пишете на email h.chez.rosen@abv.bg.
А на сайта ни www.chairi.com може да разгледате много снимки от природата в близост до хижата.
Заповядайте при нас.Очакваме ви.
Последната промяна е направена от Росен 76 на Чет Авг 08, 2013 9:31 am; мнението е било променяно общо 2 пъти
Сря Авг 07, 2013 11:37 am
gundu
препоръки...
И с бира и без бира Чаирите са си чудесни, природата там прелестна, а хижарите Росен и Софка точните хора, на точното място.
ПРЕПОРЪКА: Давайте и занапред смело все така и бъдете живи и здрави!
А на Банко триградски селските номера си ги знаем и няма какво да му правим реклами. Триградски скали не е хижа, а какво е не знам.
Роска май имаш грешка в дадените мейл и сайт. Дали не е h.chez_rosen@abv.bg или h.chezrosen@abv.bg и сайта www.chairi.com ?
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Искам да попитам - разрешен ли е риболовът в езерата и евентуално каква риба има там. Знам, че по-нагоре има рибарник, но това не ме интересува.
Сря Авг 07, 2013 9:25 pm
gundu
Todor написа:
Искам да попитам - разрешен ли е риболовът в езерата и евентуално каква риба има там. Знам, че по-нагоре има рибарник, но това не ме интересува.
Това по-нагоре е било рибарници преди доста време. От доста години определено не е поддържано, освен едни тебели,че риболова бил забранен . Виждал съм там някоя и друга заблудена пастърва и доста часовници(слънчевки, слънчаци), тях пък къде ли ги няма .
В езерата долу риболова е разрешен по общия ред, ама да хванеш нещо не е лесна работа . Аз лично съм хващал няколко кротушки, колкото да покажа на едни младежи, че може да се хваща при мерак и с малко пиниз (с въдица разбира се).
_________________ ТУРИСТ - ЗДРАВИ КРАКА, ШИРОКА ДУША, РАНИЦА НА ГЪРБА...... И ПРАЗНА ГЛАВА,..
Сря Авг 07, 2013 9:56 pm
alexander86
08.08.2012та година... Група от изтощени кашкавал-туристи пристига във вашата хижа... Най-страхотната мусака с кълцано телешко месо, която съм ял. Живи и здрави да сте. Имаше и цяла тумба хлапета, мисля че бяха на детски лагер.
Сря Авг 07, 2013 10:05 pm
vaskoo
Роскааа ...
За рибарите - риболова е разрешен в горното езеро при вилата на летеца (бившия рибарник) и езерото отдясно и отдолу на пътя под хижата. В горното - слънчаци и каракудки. Пъстърва - няколко бройки американка в ограденото отляво на пътя под вилата - избягали от ограденото с тенекета. Стопанистващите вилата там си пускаха пъстървите за гостите да е прясна рибата. В долното разрешено - кротушки, лешанка, кефал до 2 кг. Доста се е затлачило и изплитняло. Кефала налита на почти всичко естествено и изкуствено, сутрин и привечер. Другите три (четири всъщност) са защитени и забранени за риболов. Държат още шаран и пъстърва. В големия гьол има митично големи кефали . Ако не си местен, горския прави проблем, дори с билет ... ако мине де ... Чаирската е забранена от години за риболов, с ВЕЦ-а и доразказаха играта, а и така беше много изтърбушена. Ловил съм само в разрешените, другото инфо е плод на наблюдения и лежане по околните брегове. ... някои сцени с пъстървови риби си мислех че ги има само по дискавъри ... ама ги видях и там
Освен ходенето по баирите и зачукването на майната си, много обичам и някой да ми приготви нещо топло на тия места ... пататника на Софка - най-хубавият за нас! ... прясното сирене ... шипковият малмалад ... айде стига, че форума стана кулинарно-рибарски
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Чет Авг 08, 2013 12:09 am
Todor
vaskoo написа:
Роскааа ...
За рибарите - риболова е разрешен в горното езеро при вилата на летеца (бившия рибарник) и езерото отдясно и отдолу на пътя под хижата. В горното - слънчаци и каракудки. Пъстърва - няколко бройки американка в ограденото отляво на пътя под вилата - избягали от ограденото с тенекета. Стопанистващите вилата там си пускаха пъстървите за гостите да е прясна рибата. В долното разрешено - кротушки, лешанка, кефал до 2 кг. Доста се е затлачило и изплитняло. Кефала налита на почти всичко естествено и изкуствено, сутрин и привечер. Другите три (четири всъщност) са защитени и забранени за риболов. Държат още шаран и пъстърва. В големия гьол има митично големи кефали . Ако не си местен, горския прави проблем, дори с билет ... ако мине де ... Чаирската е забранена от години за риболов, с ВЕЦ-а и доразказаха играта, а и така беше много изтърбушена. Ловил съм само в разрешените, другото инфо е плод на наблюдения и лежане по околните брегове. ... някои сцени с пъстървови риби си мислех че ги има само по дискавъри ... ама ги видях и там
Освен ходенето по баирите и зачукването на майната си, много обичам и някой да ми приготви нещо топло на тия места ... пататника на Софка - най-хубавият за нас! ... прясното сирене ... шипковият малмалад ... айде стига, че форума стана кулинарно-рибарски
Значи да разбирам, че ако отида за 2-3 дни и си нося мухарката няма да скучая?
Чет Авг 08, 2013 8:41 am
const
На 13-и август тръгнахме по маршрут хижа Ледницата – Мугла – хижа Чаирски езера. По пътя се забавихме и нямаше как да предупредим, че ще закъснеем, – телефоните ни нямаха обхват. Затова много се изненадахме, когато се обади Росен, хижарят на Чаирските езера. Хората се бяха притеснили, че закъсняваме, и дори ни предложиха да ни пресрещнат с транспорт. Успокоихме ги, че идваме.
След около час наистина вече бяхме в базата, където ни посрещна леля Софка, майката на Росен. Настани ни по стаите, показа ни баните и тоалетните. Навсякъде беше много чисто и подредено. Баните са съвсем нови и през цялото време имаше топла вода.
На вечеря ядохме чудесна пилешка супа, а мъжете – мусака, за която още говорят, и за десерт – диня. На закуска страхотни мекици – със сирене, шипков мармалад, конфитюр от горски плодове и мед – кой каквото пожелае. Цените са нормални, особено като се имат предвид вкусът и качеството на храната (а може би и това, че продуктите трябва да се доставят на много недостъпно място).
Четохме в коментарите и за други специалитети на леля Софка, които ще си оставим да опитаме следващата година.
Природата на Чаирските езера е наистина страхотна, но, съчетана с топлото и грижливо отношение към туристите от страна на Росен и леля Софка, прави мястото наистина неповторимо. Благодарим ви и дано се видим пак!
Нед Авг 25, 2013 8:11 pm
Todor
Искам да попитам - как е пътят от Османов вир до Чаирски езера? В смисъл струва ли си да се върви пеш, красиво ли е? Понеже сме минавали от Триград и да не се повтаряме ако си струва...
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети