Автор |
Съобщение |
amdimitrov
|
|
Мразя хвойната |
|
Тая хвойна...много дере- хем ходя с дълъг панталон (даже през него дере) .
Около и над Конярника...
Преди да са ме нападнали природозащитниците да поясня - няма да я подстригвам... само споделям
Лека вечер
|
|
|
Вто Юни 18, 2013 10:07 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Пробвай да ходиш през хвойна (смрика) при прясно навалял сняг. Тогава и ще разбереш що е то омраза
|
|
|
Вто Юни 18, 2013 11:21 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
Сря Юни 19, 2013 10:43 am |
|
|
tzezko
|
|
|
Абе вие защо мразите природата? Ами ако и тя ви намрази?
|
|
|
Сря Юни 19, 2013 10:50 am |
|
|
Gamina
|
|
|
Сря Юни 19, 2013 10:56 am |
|
|
vaskoo
|
|
|
Мани го клека - пробвай през хвойна, а отдолу смрика ... оттогава клека е приятна за разходка слънчева гора
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича |
|
|
Сря Юни 19, 2013 8:11 pm |
|
|
Gamina
|
|
|
Чет Юни 20, 2013 9:23 am |
|
|
Mariana1000
|
|
|
|
|
Мани го клека - пробвай през хвойна, а отдолу смрика ... |
То не е е ли едно и също хвойна и смрика? Двойна доза от любимия храст?
Аз мисля, че най-гадно е хвойна и отдолу камъни и дупки между тях
Но пък от друга страна по хубавите пътеки хвойна няма... да ви пита човек какво правите насред хубавите растения, вместо да ги снимате отстрани
_________________ Искате ли да изживеете едно приключение!?!... |
|
|
Чет Юни 20, 2013 11:46 am |
|
|
Petya
|
|
|
Е те сега в неделя и аз окончателно я намразих пустата й хвойна - много здраво се нацепихме в хвойновото поле от Големия рид към краварника (над Ярлово), а там е станала висока над човешки бой... Не само краката, и ръцете, и главите си изподрахме.
|
|
|
Чет Юни 20, 2013 5:38 pm |
|
|
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3367 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
Чет Юни 20, 2013 6:46 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Това което газим из високата планина е основно от вида Сибирска хвойна. Често тя задръства пътеките, но това се оправя ако същите се поддържат. А извън тях сами се набутваме и хвойната не ни е виновна, че я газим Аз лично я харесвам. Много полезно и хубаво растение.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Юни 20, 2013 8:27 pm |
|
|
amdimitrov
|
|
|
|
|
|
Но пък от друга страна по хубавите пътеки хвойна няма... да ви пита човек какво правите насред хубавите растения, вместо да ги снимате отстрани |
Ооо аз съм от културните туристи - не излизам от пътеките Хвойната дето предизвика темата беше около и над Конярника- по "магистралата" от Кумата до Черни връх...на места трябваше да ходя с вдигнати ръце, че ми е над пъпа...Явно е доста упорита...щом вирее и по такива пътеки.
Иначе да...много е красива. Ей тази беше първата, която ме дра...ама пътечката си е непопулярнa и не се изненадах....
|
|
|
Чет Юни 20, 2013 8:42 pm |
|
|
vaskoo
|
|
|
Първата от снимките на стефан е хвойна, втората е със сибирска хвойна (смрика). Първата служи да те издере хубаво навсякъде, докато си пазиш очите и лицето, втората е за да те спъне и да недереш пазеното до момента
Към удоволствията от зимната планина оставяме интересното вклиняване с шейна с висока скорост в голям шипков храст с пит стоп баш в средата. И после някой да ми каже, че не може да изминеш 5 метра за цял час без да сипраш да се движиш!
Оспамихме темата на човека, ама нейсе. Като се сети човек за такива убавини и му стане мило
_________________ Приятелят е човек, който те познава отлично ... и въпреки това те обича
Последната промяна е направена от vaskoo на Пет Юни 21, 2013 12:09 pm; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
Пет Юни 21, 2013 12:16 am |
|
|
Petya
|
|
|
Абе и двете са чепати, но първата е "по-качествена".
Единственото хубаво нещо, което съм видяла от хвойната, е, че "шишарките" й са ме спасявали от глад.
А за забиването в шипки не ми се говори изобщо, там е трагедия.
|
|
|
Пет Юни 21, 2013 9:05 am |
|
|
баир_будала
|
|
Re: Мразя хвойната |
|
|
|
Тая хвойна...много дере- хем ходя с дълъг панталон (даже през него дере) .
Около и над Конярника...
Преди да са ме нападнали природозащитниците да поясня - няма да я подстригвам... само споделям
Лека вечер |
М-м-м....
само,ако знаеш в какво чудесно питие се съдържа хвойна......
+
тоник,лед и лимон .....
за лека вечер,
след жежък поход из Витошките баири,
ще забравиш, защо не обичаш хвойната .
_________________ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
Вто Юни 25, 2013 12:34 pm |
|
|
|