Автор |
Съобщение |
raskoll
|
|
|
Сря Юли 30, 2008 2:02 pm |
|
|
Kat
|
|
|
|
здравей,
снимките добре, но няма ли да кажеш нещо за това ходене?
аз лично не съм била по оня край, би ми било интересно
|
|
|
Сря Юли 30, 2008 2:52 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Аз съм ходила там, много е хубаво, Козичино, старото му име е Еркеч е едно малко селце ,обаче в бъдеще едва ли ще остане такова, от Слънчев бряг ги карат курортистите с едни джипки на сафари, бяха започнали да строят някакво хотелче ,има и голяма кръчма. Има и ферми за щрауси. Ще измислят сигурно още атракции. Иначе то си е поле, преди н.Емине има гора, става за разходка, само да не е много горещо Снимките са много хубави ! Кажи нещо повече, че аз съм ходила преди 2 години за последно.
|
|
|
Сря Юли 30, 2008 3:20 pm |
|
|
Явор Митев
Регистриран на: 13 Юни 2008 Мнения: 49 Местожителство: Варна/София |
|
|
|
Колега, айде едно пътеписче да ни спретнеш...
|
|
|
Сря Юли 30, 2008 3:28 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
през лято живея в Несебъър и няма много интересни неща да правиш през деня. затова обикалям селата във Община със колело. максимално съм направил 115 км за един ден. снимки които има на страницата не са от един ден, а от няколко пътувания. от село Кошарица отива асфалтов път към връх Гиозтепе (не знам как точно се пише) където има ТВ Кулата. от там има избор - да отиваш по Ком-Емине маркировката - черен път към Емине през планината или към Козичнио също по черен път. ходих и по двата пътя. към Козичнио е много по интерсено. във селото има много интерсени домашни животни за снимане )) прасета си ходят свободно, да не говорим за обичайните за Българските села крави и овци. от Козичино продължих към село Сини Рид през гората, в която, по време на моето пътешествие се расположиха 100+ цигани със палатки и стари коли. голи циганчета можете да видите на няколко снимки )))) както цяло пътя е лесен - най добре е да отивате със велосипед. черен път е широк - затова не е интересно за ходетне пеша. като вече е споменато тука - наистина във Козичино и във района се развива селски туризъм и срещнах 3 джипа с немски турсити. едва не се сблъснах със тях, не очаквах да срещна никой там ))
вариант 2 е от ТВ Кулата към Емине. от там има много скучен планински черен път + 5 км по магистрала Бургас - Варна което не ми хареса изобщо!!!. а нос Емине е интересно местенце, само че вече бях много уморен като стигнах към него ))) обрато от Нос се сръща през Влас.
ако следите снимките по карта отдясно, можете да видите маршрутите ми )))
ако има въпроси - питайте ме ))))
|
|
|
Сря Юли 30, 2008 4:34 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Напоследък е по-хладно и може би удобно за ходене по такива, иначе горещи места.
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Чет Юли 31, 2008 11:07 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Имаш интересни снимки. Есента сигурно ще да е много интересно в оня район.
Върхът се пише Гьозтепе. Гьоз означава око, поглед, взор, зрение. В съчетание с тепе може би означава нещо от сорта на Обзорен връх или връх от който се вижда всичко, с широка панорама.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Юли 31, 2008 11:41 am |
|
|
raskoll
|
|
|
|
здравейте, днес планирах да пътувам с колелото ми по билото от Плазовец до Емине, но започна да вали и слязох към село Кошарица по един черен път. на този път попаднах на една много интересна постройка дълбоко в гората, до нея има един изоставен черен път от село Кошарица покрай реката.
ето и снимката:
като се вижда на снимката, там има една врата и вътре има един тунел и нямам представа къде свършва, нямах фенер, само светкавицата на фотоапарата, но все пак не успях да видя къде води. в самия тунел пода е във вода, 5-6 см не повече.
едва ли някой тук знае каква е тази постройка и за какво е, но много ми е интересно, да не е нещо построено от DHARMA Initiative от LOST?
до тези малки прозорчета дето са над вратата има стълбите...качих се нагоре но там нямаше нищо интересно освен да гледам през тези "прозорчета"....
|
|
|
Чет Май 07, 2009 10:39 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Яяя, че интересно, не съм се натъквала на тоз обект, обикаляла съм из района , ама това...
|
|
|
Чет Май 07, 2009 10:47 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
оказа се че и в паморамио вече има снимка на този "тунел", има и карта с точното място и мако информация, пише че би трябвало да е част на ЖП линия Бургас -Варна...хм.....
ще отида в Кошарица пак за да питам някой там
http://www.panoramio.com/photo/3242467
някой от панорамио е написал че този мост дето го снимах миналата година http://www.panoramio.com/photo/11456438 е също част от този незавършен проект... много интересно )) поне на мен
|
|
|
Чет Май 07, 2009 10:50 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Да, прилича на тунел. Интересно дали въобще е прокопан до другия край на баира или е изоставен до някъде. Пуснах запитване до един местен приятел.
|
|
|
Чет Май 07, 2009 11:02 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
Пет Май 08, 2009 2:28 pm |
|
|
raskoll
|
|
|
|
тази година пак направих велоразходка Несебър - Плазовец - Дюлински проход -Козичино - Оризаре - Несебър с моя велосипед
от Кошарица до Плазовец има 1 час бутане на колелото по асфалтов път...
в Плазовец не видях нито хора нито кучета....
макар че селото се намира на 15-20 км от морето хора все пак имат лодки
пак бутане на велосипед към връх Гьозтепе
от там по черен път надолу към Дюлински Проход през полета на тази част на стара планина
след Дюлински проход има пак малко бутане...
в Козичино - спокойствие и много животни....
от Козично надолу към Оризаре има един асфалтов път - 9 км - много ми е любим. 9 км само с натискане на спирачки, вятър, красиви пейзажи .... струва се да буташ колелото за да можеш след това да го караш надолу по този път.
|
|
|
Пет Юни 05, 2009 10:05 pm |
|
|
irina
|
|
|
|
Чудни снимки си направил, хубаво е че няма още хора.
|
|
|
Пет Юни 05, 2009 11:07 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Ех, това магаре трябва да се "чеше", не си е сменило козината!
_________________ Две неща движат този свят - инатът и шубето. |
|
|
Вто Юни 09, 2009 10:19 am |
|
|
|