Супер много се зарадвах, като видях, че българи са направили нов вид снегоходки, желая им успех в разработването на продукта. За съжаление не успях да намеря цена, явно тепърва ще бъдат пуснати на пазара.
Без да имам особен опит със снегоходки, бих искал да ги пробвам. Вие какво мислите?
Пон Дек 24, 2012 3:19 pm
torah
Re: Нов вид снегоходки - кажете мнение?
loudidd написа:
Супер много се зарадвах, като видях, че българи са направили нов вид снегоходки, желая им успех в разработването на продукта. За съжаление не успях да намеря цена, явно тепърва ще бъдат пуснати на пазара.
Без да имам особен опит със снегоходки, бих искал да ги пробвам. Вие какво мислите?
Според мен това е само за равно, макар, че и там не знам как точно ще е с него. На високо и ти и уредите ще заплачете с човешки глас.
Пон Дек 24, 2012 9:15 pm
баир_будала
Това по скоро прилича на нещо за ходене по вода ,и най вече на спасителен пояс.
Или микро надуваема лодка без дъно...
Как само се кефят пингвинчетата от човешката глупост .
Пон Дек 24, 2012 9:48 pm
ПАВЕЛ
Това нещо е приложимо само в места като Делиормана, за да имат възможност хората когато ги натисне виелицата да проверят дали е останало брашно в местния Универмаг . И без да имаш голям опит в снегогазенето става ясно , че на терен със страничен наклон ще падне голяма веселба . Използването на тези снегоходки в планината е немислимо. И аз в началото почнах да търся цена въпреки очевадния недостатък със сцеплението, но като прочетох какво им е теглото бързо ми мина мерака . 1,460кг +0,220кг за котките и незнам колко си за помпичка ,калъфчета, лепенки и т.н. го докарват колкото ТСЛ-ките , което нулира единственото им възможно предимство.......
п.с.Като се замисля имат си и положителни качества - могат да се използват като столче, възглавница , шейна по фирновани склонове.........
Тук поговорката:
"Що е Българско и родно то е непригодно"
важи с пълна сила.
Ако цената е добра ще си взема едни лятото за морето
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Пон Дек 24, 2012 11:30 pm
slavei
ПАВЕЛ написа:
Това нещо е приложимо само в места като Делиормана, за да могат хората когато ги натисне виелицата да имат възможност да проверят дали е останало брашно в местния Универмаг . И без да имаш голям опит в снегогазенето става ясно , че на терен със страничен наклон ще падне голяма веселба . Използването на тези снегоходки в планината е немислимо. И аз в началото почнах да търся цена въпреки очевадния недостатък със сцеплението, но като прочетох какво им е теглото бързо ми мина мерака . 1,460кг +0,220кг за котките и незнам колко си за помпичка ,калъфчета, лепенки и т.н. го докарват колкото ТСЛ-ките , което нулира единственото им възможно предимство.......
п.с.Като се замисля имат си и положителни качества - могат да се използват като столче, възглавница , шейна по фирновани склонове.........
Цената също е по-висока от TSL.
Пон Дек 24, 2012 11:39 pm
Sev
Това нещо е приложимо само в места като Делиормана, за да имат възможност хората когато ги натисне виелицата да проверят дали е останало брашно в местния Универмаг ...
Павле, аз толкова те уважавам, ти целия "Делиорман" и делиорманци ги направи на "кайма". (Шега, свикнали сме да възприемаме сравненията по-добре, от сравняващите).
_________________ "АКО ЖИВЕЕШ ВСЕКИ ДЕН КАТО ДА Е ПОСЛЕДЕН, ПОЧТИ СИГУРНО Е, ЧЕ НЯКОЙ ДЕН ЩЕ СЕ ОКАЖЕШ ПРАВ" Стив Джобс
Вто Дек 25, 2012 5:53 pm
Emil
Струвами се, че малко говорите наизуст.
Нещо което даже не сте пробвали му лепвате етикет - негодно.
Утре ще взема два чифта от създателя им за проба и после ще пиша.
Ако някой иска да дойде с мен за пробата да ми пише.
Пропуснах да кажа, че пробата няма да е утре а в някой от следващите почивни дни по Витоша или по Рила.
И цента ne е 250 CHF а доста по-ниска.
Пет Дек 28, 2012 11:04 pm
igurbev
Определено предимство би било компактния размер при пренасяне. Също по-малкото тегло, все пак. Но аз също се съмнявам, че са използваеми при по-голям наклон, особено при мек сняг, когато котките отдолу са безполезни и единствено можеш да напреднеш със странично закантване на снегоходките.
Пет Дек 28, 2012 11:34 pm
ПАВЕЛ
igurbev написа:
. Но аз също се съмнявам, че са използваеми при по-голям наклон, особено при мек сняг, когато котките отдолу са безполезни и единствено можеш да напреднеш със странично закантване на снегоходките.
Абсолютно, точно за това става въпрос .... Придвижването със странично закантване дори и с нормални снегоходки си е божие наказание, какво остава за тези играчки.......Освен това ако конструктивното решение беше удачно, големите фирми производителки на подобен род екипровка да са го "хапнали " отдавна
п.с. Аз все пак не виждам никакво предимство при теглото - само 90 грама са по-леки от ТСЛ-226 . И то без помпичката, и задължителния(според мен) ремонтен комплект ......
Все умни хора с опит в планината пък гледай........
Ами,ако го боднеш с щеката (без да искаш) или стъпиш на некое остро камиче и се спука туй нящо....
(на едно от клипчетата по-горе едни младежи нещо махат с едни щеки и скачат около едни камънаци)
Това изубретьене е все едно да управляваш лодка със щеки ,не с гребла . Не си е на мястото!
Но пък е в сила аптекарския принцип:
,,Може да не помага,но поне (не чак толкова) е скъпо,,
Последната промяна е направена от баир_будала на Нед Дек 30, 2012 3:04 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Съб Дек 29, 2012 9:19 pm
dido
Предполагам мислено е за сноубордисти - да се метнат нависоко, да ги приберат в компактен размер, после в раницата и - надолу по улеите.
За "нормално" придвижване в зимна планина, по техничен терен - очевидно не стават.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4Следваща
Страница 1 от 4
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети