ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Пътят от Боровец до Заврачица проходим ли е?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Предишната тема
Следващата тема
Пътят от Боровец до Заврачица проходим ли е?
Автор Съобщение
Travis

Местожителство: PDX, USA

Мнение Пътят от Боровец до Заврачица проходим ли е? Отговорете с цитат
... и някой минавал ли го е скоро - става въпрос за обикновена кола 2х4. Предпочитам да се кача колко се може по-нагоре защото ще съм там надвечер.

Мерси
Сря Авг 22, 2012 11:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Местожителство: софия

Мнение Отговорете с цитат
Най-много до Хижа "Марица да можеш да се качиш и то ако колата ти е по- височка или не е много натоварена. Рискуваш да останеш без картер. От Марица нагоре е абсурд.
Сря Авг 22, 2012 11:30 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Antoon

Виж първото изречение от тази темаhttp://planina.e-psylon.net/viewtopic.php?t=4417
В допълнение към предишния колега, ми се струва, ме някъде след хижа Марица има и забрана за движение на МПС.
Сря Авг 22, 2012 11:35 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Travis

Мерси за бързия отговор

До Марица е ОК, ако до там стигна пак добре. Колата не е висока но ще сме 2-ма души с малко багаж. Ще пробвам и ще пиша - все пка е края на лятото и трябва да няма локви и т.н.
Сря Авг 22, 2012 11:36 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Trekker

От Марица до Заврачица е около час - час и половина пеш, и по шосето спокойно се минава и във вечерен полумрак. Все пак поне един по силен фенер може и да не е излишен... Smile
Сря Авг 22, 2012 11:55 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Мнение ре Отговорете с цитат
Като те мързи да ходиш, защо не си седиш в панелката, а?
Чет Авг 23, 2012 8:58 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tzezko

Боздуган, не се заяждай. Всеки има мотиви за действията си. Аз например съм се качвал с колата си до Заврачица и до Мальовица за да дам възможност на човек, чийто живот е свързан с алпинизма и е минал до голяма степен в планината, да се докосне може би за последен път до това, на което ние здравите имаме възможността все още да се радваме.
Чет Авг 23, 2012 11:20 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Не се заяждам ,дразни ме присъствието на коли в планината/мисля че не само мен /,извинения и обяснения като твойте колкото искаш. И японците със сигурност може да направят път до Маунт Фуджи,но я катерят пеша.Навсякъде по света хората гледат да ограничат колите, тук в България още сте като невидели кола,като толкова много искаш, наеми си катър или муле да те качи горе, така поне ще вкараш пари в джоба на някой местен,а не на картела на Златев.И друго, ако си оставиш колата долу, Ситняковският лифт ще те качи на нивото на хижата почти по равно.
Чет Авг 23, 2012 12:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
meco puh

Местожителство: обл.Разград

Мнение Re: ре Отговорете с цитат
bozdugan написа:
...като толкова много искаш, наеми си катър или муле да те качи горе, така поне ще вкараш пари в джоба на някой местен,а не на картела на Златев.И друго, ако си оставиш колата долу, Ситняковският лифт ще те качи на нивото на хижата почти по равно.

Съгласен, защо непременно кола? Аха, вижте ме!!!

Балкана символ на цял полуостров
Чет Авг 23, 2012 1:04 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

Мечо, пожелавам ти да си жив и здрав още много години и до края на дните си до имаш възможността да се разхождаш из любимите ти места.
Мозъчният или сърдечен удар, обаче, не питат дали да дойдат- те идват и ако имаш щастието да оцелееш след това, в повечето случаи оставаш жив труп с ясно съзнание. Тогава искам да попитам как ще се качиш на кон или на катър с патериците или в инвалидната количка.

Последната промяна е направена от tzezko на Чет Авг 23, 2012 4:25 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Чет Авг 23, 2012 3:05 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Emil

Местожителство: Sofia

Извинявам се че се намесвам във вашия "мил" разговор Very Happy , но може би тук е момента да спомена нещо.
Понеже правилата за туризъм на територията на националните паркове и тяхното спазване ми е влязла в полезрението и смятам, че има нужда от нови по-адекватни и строги правила за туризъм в тези места, исках да попитам има ли въобще, или по-точно някой някъде въобще писал ли е закон, наредба или друг нормативен акт, който да регламентира как един инвалид може да посети тези места?

Като говорим за планината трябва да мислим за всички хора все пак.
Може би наистина трябва да се регламентира, че можеш да посетиш такива места с моторно превозно средство ако водиш инвалид, и да е ясно, за да не те нападат останалите защитниците на природата, които също разбирам.

Колега bozdugan моля те не бързай да съдиш хорските действия и намерения преди да си много сигурен, каква им е мотивацията. Няма смисъл от напрежение. Ние всички сме от една страна на барикадата. Very Happy
Чет Авг 23, 2012 4:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Trekker

Спора май няма особен смисъл, при наличието на шосе от Боровец.
Още повече, че моя милост съм заварвал на х. Марица по десетина - петнайсет коли всякакви, десетки селяни от околните села и всички насядали на масите за ядене, пиене и чалга на теферич....
Че и бяха безкрайно учудени: "Ама как? Вие - пеш, с раници? Ау-у-у-у-у"
И явно ни взеха за малоумни...
Е, ние, естествено, продължихме направо за Заврачица.... Laughing Laughing
Чет Авг 23, 2012 6:58 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Travis

Отговарям

1)По този път съм се катерил много пъти, но преди 12 - 20 години. Не виждам нищо интересно/полезно в него, просто няколко часа напечен чакъл по река. Идвам директно от море и знам много добре как 2+ К деневилация + няколко часа път могат да ме стопят за следващите 2-3 дни

2)Не мога да оставя колата в Боровец защото ще си слезна през Мальовица или през Езерата/Вазов (понеделник)

3)Не живея в панелка и не живея в България. Убеден съм че не хора като мен са проблема както на Рила, така и на БГ

Както и да е, ще се качваме с Лада Нива утре надвечер. Ще кажа как е бил пътя
Чет Авг 23, 2012 11:21 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tzezko

С "Нива"- та можеш да се качиш и до горе. А за да не рискуваш гумите си по острите камънаци и да не дразниш "боздугани и мечовци" можеш да я оставиш на 10-ина минути преди "Заврачица" на широка поляна след излизането от гората и преди знака, забраняващ движението на автомобили по нататък.
Пет Авг 24, 2012 10:27 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bozdugan

Маунт Хууд е не лошо място,там качват ли инвалиди до върха от Портланд??? Щото в Колорадо и Юта не съм забелязал. И искренно ти завиждам за местоживеенето ,макар и да вали често.
Пет Авг 24, 2012 12:27 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Рила Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.