Автор |
Съобщение |
bst
|
х. Грънчар - как? |
|
Здравейте,
искаме да направим едно ходене от Боровец до х. Грънчар и обратно през Мусала.
Единия въпрос е какво е положението по пътя, ако някой е бил там скоро?
Втория въпрос е как е на хижата, защото чета някакви негативни мнения за хижарите и хижата, но са от лятото но 2011 г.
_________________ skype: stm.desk |
|
|
Пон Юни 18, 2012 11:01 pm |
|
|
Emil
|
|
|
Относно хижарите, кво да ти кажа. Ако са все още същите, мъжът е доста крив и мрънкащ. Жената си гледа предимно бизнеса, но преди години ме спаси, като ми намери някакъв широкоспектърен антибиотик, че положението беше станало зле и бях с 39,5 градуса температура от 2-3 дни и бях минал от Боровец до там а имах още много, през Р.Езера-Македония до Семково. Но дали са те все още не знам.
И аз писах преди няколко дена в някоя от темите, дали някой е ходил скоро по Мусала, че на 30-ти ще ходя до там с приятели ама никой не е писал още.
Ти кога ще ходиш до там?
|
|
|
Пон Юни 18, 2012 11:37 pm |
|
|
bst
|
|
|
Ще ходим на 23 и 24 този уикенд.
Аз тръгвам от Пловдив с колата а брат ми от Сафия с колата.
|
|
Вто Юни 19, 2012 8:37 am |
|
|
satzata
|
|
|
Пътеката между Чакър войвода и Марица е в доста лошо състояние на места от паднали дървета. След Заврачица не знам какво е положението. Тове е от преди два-три дена.
|
|
|
Вто Юни 19, 2012 7:29 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
След Заврачица предшественика на бате Бойко е построил магистрала
_________________ Бутам след осмата бира |
|
|
Вто Юни 19, 2012 11:08 pm |
|
|
Emil
|
|
|
То пътеката над Грънчар към Заврачица няма какво да и се случи, освен клека да порасне още малко и да те жули по голите ръце и крака.
Не е било да мина от там и да не постоя 15-20 мин поседнал на моста над рекичката
|
|
|
Вто Юни 19, 2012 11:34 pm |
|
|
satzata
|
|
|
Миналото лято бая боровинки изядохме по тази пътека.
|
|
|
Сря Юни 20, 2012 7:12 am |
|
|
bst
|
|
|
Тази пътека я знам, минавал съм по нея. По скоро не знам какво да очаквам на Грънчар, но пък не ми се носи палатка.
|
|
Сря Юни 20, 2012 8:06 am |
|
|
Kristy
|
|
|
Сря Юни 20, 2012 2:31 pm |
|
|
satzata
|
|
|
Е, Грънчар си работи, няма проблеми. Кеф ти палатка, кеф ти спане у хижата.
|
|
|
Чет Юни 21, 2012 1:19 am |
|
|
Trand
|
Грънчар - Якоруда |
|
Здравейте, понеже мисля с групата да отидем до х.Грънчар през вр.Мусала и на следващия ден да слезем в Якоруда, та искам да попитам за колко време приблизително се слиза??? 10x предварително!!
P.S.:bst, извинявай за нахлуването в темата ти!
|
|
|
Сря Юли 11, 2012 4:02 pm |
|
|
Мавруд
|
|
|
|
На х. Грънчар от 15 години (ако не се лъжа) са си все леля Мария и бай Ангел. Бях там от 6-ти до 9-ти Сеп сега и за пореден път мога да потвърдя тяхното гостоприемство, коректност и отзивчивост. Държа да отбележа, че хижата вече не се захранва с генератор, а със слънчеви батерии и няма вечерен час за светлината.
_________________ ЕП "Български железници"
http://www.bgrail.eu/news |
|
|
Пон Сеп 09, 2013 1:41 pm |
|
|
simply
|
|
|
kenwood,
Внимавайте да не "хванете гората" към Белмекен, както ни се случи скоро по пътя от Грънчар към Якоруда. Местни хора, които ни опътиха ни казаха, че преди нас е имало няколко двойки туристи, хванали като нас погрешен път. Според мен има несъответствие между картата на Домино 2006г. и пътя. На първото място където се разделя пътя с трошено каменна настилка в форма на буквата "V", на картата е "Л" и няма маркировка или табела. Ние хванахме десният път, който тръгва надолу към Якоруда (другия беше на ляво и нагоре) и в крайна сметка стигнахме наляво и нагоре към Белмекен.
За сметка на това слязохме покрай река Бяла Места, за което съм доволна, защото много ми хареса.
|
|
|
Пон Сеп 09, 2013 6:55 pm |
|
|
toni g
|
|
|
Преди 20 дни бяхме на хижата, от Якоруда се качихме през Нехтеница. И аз бях чела много негативи в нета, но всичко беше нормално, носихме мн храна и вода, а там предлагаха доста готвено и напитки, една група пристигна след нас и леля Мария ги попита какво да им приготви за вечеря. Някой попита хижаря за палатка и той каза, че няма проблем.Има и бунгала. Иначе телефоните там нямат обхват. Много е красиво наоколо. Пътеката към Якоруда трудно можеш да я объркаш.
Догодина пак ще минем през Грънчар, но ще носим по-малко храна.
|
|
|
Нед Сеп 15, 2013 10:38 pm |
|
|
Весела Ягодова
|
|
|
|
|
|
На х. Грънчар от 15 години (ако не се лъжа) са си все леля Мария и бай Ангел. Бях там от 6-ти до 9-ти Сеп сега и за пореден път мога да потвърдя тяхното гостоприемство, коректност и отзивчивост |
Да бе, верно ли ? Май имаме различни разбирания за гостоприемство.
Да не говорим, че хижата е в окаяно състояние. За по-лошо поддържана хижа не се сещам в момента. Щом Ангел и Мария са стопани от 15 години, това говори още по-зле за тях. Поне една стая да ремонтират, все пак сме в 21 век, тотална излагация !
|
|
|
Пон Сеп 16, 2013 11:33 am |
|
|
|