Автор |
Съобщение |
spi
|
|
Балканът |
|
Винаги ще си спомням времето, когато зърнах Балкана за първи път. Бях с едва набола младежка брада, когато таз зараза порази и мен. Сега, след толкова много срещи с теб ти отново стоиш пред мен, в съзнанието. Чувам стенещия вятър в ушите си, шеметния грохот и бучене на планинските потоци. Вдишвам от омайния ти дъх и жадно поемем всеких нов. Ти си там неизменно- весел, спокоен, сърдит, все същият.
Тръгвам. Отивам си. Дори не знам кога ще те видя отново... приятелю.
|
|
|
Вто Апр 15, 2008 1:47 am |
|
|
mislesht
|
|
|
Добре казано! Балканът е мистерия и история!
Когато аз съм го зърнал за първи път съм бил бебе предполагам и нямам съзнателни спомени от това. За мен винаги си е бил там - Калофер и отсреща Чуфадарица, Ботев и Параджика, ако има видимост. Само аз ходя по-рядко, хората умират, корените се късат...
|
|
|
Вто Апр 15, 2008 9:39 am |
|
|
dobrudjan4e
|
|
|
Много се радвам, че прописа в този форум... Наближава "безумното" ходене от Мазалат до Ехо... ще се видим ли там ?
_________________ Който пие бира не умира! |
|
|
Вто Апр 15, 2008 4:35 pm |
|
|
spi
|
|
|
|
Тук съм инцидентно, а на 100х24 - перманентно.
|
|
|
Вто Апр 15, 2008 5:22 pm |
|
|
Jores
|
|
|
|
|
|
...Наближава "безумното" ходене от Мазалат до Ехо... |
А кога е то ?
|
|
|
Сря Апр 16, 2008 12:37 pm |
|
|
spi
|
|
|
|
|
|
|
|
...Наближава "безумното" ходене от Мазалат до Ехо... |
А кога е то ? |
Станислав обикновено организира похода за предпоследната или последната седмица на юли. Събирането е в четвъртък. За тази година не знам още нищо.
|
|
|
Сря Апр 16, 2008 5:29 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Здрасти...относно въпросното ходене..
Иде реч за вече станалото традиционно бързо ходене по билото на Стара планина всяка трета седмица на юли. СтаРа - 100/24. Преминавана от х.Мазалат до х.Ехо за 24 часа. Тази година това се пада на 19-20.07.2008 г. Обикновенно събирането е в /петък тази година се пада 18.07./, като се стартира в 06 часа от х.Мазалат. Последният участък почти винаги се минава по тъмно. Само единици за тези, които го пробягват и пристигат около здрачавана на х.Ехо - главно маратонци. Почти всички завършили финишират в периода след 24 до 06 часа сутринта...
Разбира се, една част не завършват, отпадайки в различни етапи от прехода. А има и такива, които пристигат след определените 24 часа, т.е след 06 часа.
Ако имаш конкретни въпроси, питай..
По-здрави...
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Сря Апр 16, 2008 5:45 pm |
|
|
Niksi
|
|
|
Стефане, аз докато се намотам, и ти си отговорил бре..
Ама нищо..аз по-подробно така, разбираш ли..
|
|
Тръгвам. Отивам си. Дори не знам кога ще те видя отново... приятелю. |
Какво е това бре...накъде така си тръгваш...звучиш ми обезпокоително..ей..
Я си стой тука..-)
_________________ Планинското притегляне е обратно на земното - нагоре, а не надолу. |
|
|
Сря Апр 16, 2008 5:59 pm |
|
|
amorpheus
|
|
|
Мен пък ми се върти някаква подобна идея за Пирин - от вр. Пирин до Хлевен за 24 часа.
Само не знам в коя част на денонощието е добре да се тръгне, че нито от Вихрен до Бъндеришки чукар, нито от Джано до Ченгелчал е добра идея да се ходи по тъмно.
|
|
|
Чет Апр 17, 2008 10:39 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
|
|
Мен пък ми се върти някаква подобна идея за Пирин - от вр. Пирин до Хлевен за 24 часа.
Само не знам в коя част на денонощието е добре да се тръгне, че нито от Вихрен до Бъндеришки чукар, нито от Джано до Ченгелчал е добра идея да се ходи по тъмно. |
От Джано до Ченгелчал не е проблем толкова, но от Кралев двор до Демиркапия по билото нощем е лудост. Там и денем е опасно. Нощем е опасно също от Каменишки връх до Албутин.
_________________ Пирин - географски и етимологичен речник
Пирин - пътеводител |
|
|
Чет Апр 17, 2008 1:36 pm |
|
|
amorpheus
|
|
|
|
|
от Кралев двор до Демиркапия по билото нощем е лудост. |
Ааа от Тевно през дясната порта оттам през Демиркапия на Джано.
Никой не е рекъл че абсолютно целия маршрут трябва да е по билото
И без друго имам един неприятен спомен от тия Демиркапийски чуки.
Иначе и за Кончето по тъмно не звучи много добра идея ако става въпрос, може би за 2 дена с едно спане по средата ще е по-добрия вариант.
|
|
|
Чет Апр 17, 2008 2:35 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хъм закъде бързаш, за ден или два няма да имаш време да огледаш нещата по пътя като хората Какво ти е било по Демиркапийските чуки?
|
|
|
Чет Апр 17, 2008 4:12 pm |
|
|
amorpheus
|
|
|
|
|
Хъм закъде бързаш, за ден или два няма да имаш време да огледаш нещата по пътя като хората |
не е въпроса гледането в случая, то гледаш гледаш че ти писва
Бях се олезил по скалите там преди няколко години и се чудих на едно "прекрасно" място откъде да сляза и накрая насмалко да го направя по бързия начин.
|
|
|
Чет Апр 17, 2008 4:19 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Хъм знам ли, не ми писва на мене ама хич Както и да е. Тия чуки се подсичат южно мисля, по принцип,почвайки от Кралев двор. Там върви едно тревно склонче, успоредно под зъберчетата на около 10-на метра отдолу им. То е адски удобно за да се стигне до Демиркапия. Не знам само дали няма някакви скални блокажи в района на портата, нямам спомен.
Никси мина оттам това лято, ще знае как е. Аз само отгоре съм го заглеждал, ама го бройкам да мина да огледам де ...
|
|
|
Чет Апр 17, 2008 5:18 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
Я вижте заглавието, че нещо се отплеснахте и размечтахте!
|
|
|
Пет Апр 18, 2008 2:07 pm |
|
|
|