Ако освен он-лайн го пуснат и на запис, ще е много добре.
Крайно време е да науча нещо полезно.
моя съвет е да намериш време и да се разходиш към София на 14.12
определено е полезно и човек научава нови неща, опреснява знания, среща хора
в планина съм засичала хора които нямат никакъв респект към Зимата/Снега/Планината поради обикновено незнание /Как беше това, че за незнаещия пътища много, знаещия трудно вижда и един../
не че аз съм много знаеща де ама от крехка детска възраст са започнали да ми втълпяват някои неща за Зимата/Снега/Планината и малко или много се придържам към тях
Някой ще може ли да го пусне за сваляне, че нямах възможност да го гледам? Благодаря предварително.
Сря Дек 14, 2011 9:54 pm
albena :-)
лекцията беше чудесна, научих някои неща, други си припомних
и безаварийно из планините пожелавам на всички
Сря Дек 14, 2011 11:39 pm
ПАВЕЛ
Наистина много полезна лекция беше - научих някои нови за мен неща.....Въпреки ,че върху хлъзгава крива дъска се не качвам , информацията е много ценна за превенцията на тази толкова често подценявана опасност. Евала на момчетата за инициативата !
готов продукт със свестни снимки, схеми ,описания, аудио,видео.
Нещо изпипано отвсякъде и което ще може да се ползва и припомня по всяко време.
така де, инфо има достатъчно, курсове има....само да чете човек и да мисли като е в планината
и да не се подава на разни приказки от типа "аре бе, бъзе ли те е....."
още нещо - като нещо се прави сезонно, било то хоби или работа е добре да има опресняване на знанията преди сезона
....
Бих искал да видя всички онези варианти с да кажем няколко слоя, с лед между тях, със сняг който е със стопена основа от жегата, сняг с различна структора и т. н.
Предполагам има десетки варианти и всеки се държи различно според атмосферните условия.
Колко лавинни курсове ще ми трябват за да видя всичките и да ми бъдат обяснени особеностите им?
Предполагам стотина.
....
готов продукт със свестни снимки, схеми ,описания, аудио,видео.
Нещо изпипано отвсякъде и което ще може да се ползва и припомня по всяко време.
така де, инфо има достатъчно, курсове има....само да чете човек и да мисли като е в планината
и да не се подава на разни приказки от типа "аре бе, бъзе ли те е....."
още нещо - като нещо се прави сезонно, било то хоби или работа е добре да има опресняване на знанията преди сезона
Май това е първия път когато не съм съгласен с теб .
Във форума на БАСЕС има много полезна информация но Аз не се чувствам по знаещ след като прочетох всичкото написано там по въпроса.
Не е множко да искам свестни снимки и видео, защото точно това липсваше в снощната лекция.
Всичко беше така замазано, че не можах да добия зрителна представа за видовете сняг,слоеве , за техните особености и т.н.
Практическите курсове които ще се проведат в началото на януари се доближават най- много до представата ми за нещо наистина полезно, но веднага ми изниква следния въпрос.
Ако въобще завали стабилно реално ще видя един вид сняг.
Бих искал да видя всички онези варианти с да кажем няколко слоя, с лед между тях, със сняг който е със стопена основа от жегата, сняг с различна структора и т. н.
Предполагам има десетки варианти и всеки се държи различно според атмосферните условия.
Колко лавинни курсове ще ми трябват за да видя всичките и да ми бъдат обяснени особеностите им?
Предполагам стотина.
Затова бих искал да видя всичко това събрано на едно място, с висока резолюция и компетентен коментар .
Дано някой се върже и направи нещо .
пак ще се повторя, че лекцията беше много добра - бях на живо, виждаше се чудесно
аз януари 2010 изчетох форума на БАССЕС като че ще се явявам на изпит и запълних много празноти в знанията си
но всичко това е теория - трябва да стъпиш на снега, и то не веднъж, а много пъти
била съм при всякакво време в планината, правила съм доста глупости в тийн годините си, много ми е показвано и обяснявано, друг е въпроса аз какво съм запомнила
сега вече зная, че не съм безсмъртна и се опитвам да мисля и преценявам ситуации, а те се различават - то рядко се случва да имаш 2 еднакви дни един след друг даже.....
колкото повече опит събираш, включително теоретичен толкова по-бързо преценяваш на място какво се случва
страхувам се от лавини, що съм ги гледала да падат от Казаните в Пирин, такава мощ....човек е прашинка просто.....
достатъчно е да се качиш в района на Черни връх и ще видиш 100 вида сняг
много съм далече аз като знания и опит от БАССЕС-овци, ем толкова години съм изкарала покрай приятелите на баща ми и пак...нищщщщщо не знам, човек трябва да е всеки ден в планината, да живее с нея, да я чувства....и пак стават инциденти
Лавинните курсове със сигурност ще са ти полезни, особено като знаеш за какво става въпрос
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети