Автор |
Съобщение |
sten
|
|
яке, панталон Trimm |
|
Струват ли си парите якетата и панталоните на въпросната марка в ценовия клас 150 -250 лв ?
Може ли да се разчита на подобно яке в планината с подобни параметри W/R 8.000mm, Breathable 5.000 mm
и колко дълго може да действа подобна мембрана при нормална употреба ?
|
|
|
Пон Окт 17, 2011 11:29 pm |
|
 |
igurbev
|
|
|
На Трим дрехите са добри за парите си. Аз имам няколко модела зимни и летни панталони, също нещо подобно на уиндстопър и съм доволен. Мембраната "може да действа" приемливо дълго.
|
|
|
Вто Окт 18, 2011 12:42 am |
|
 |
sten
|
|
|
|
Обявената непромокаемост на някои от моделите с мембрана и Софтшел са еднакви, това прави избора по труден
Има много изписано по въпроса, но какви са предимствата на двата варианта според вас?
|
|
|
Вто Окт 18, 2011 7:50 pm |
|
 |
sten
|
|
|
|
Каква е алтернативата за яке на подобна цена, което да може да се използва зимно време в града , за леки преходи в планината и да се рачита на него в по-голяма степен през останалите сезони ?
|
|
|
Чет Ное 03, 2011 11:33 pm |
|
 |
pif
|
|
|
Аз имам панталони Montero на Trimm и съм много доволен, като се има предвид, че цената им е около 70-80 лв. мисля. Не са баш за лятото, но се представиха много добре при упражнението "минаване през тръни - шипки, акация и т.н.". Не пуснаха "бримка". Всичките ми други панталони, които при това са на цени 80-150 лв. не издържаха подобни изпитания...
Даже мисля, че този модел на Trimm имат и мембрана Triguard - 5000 mm. воден стълб. Веднъж ме валя слаб дъжд към 1 ч. и се учудих, че панталона ми не залепна по мен, а даже и бях сух отвътре.
|
|
|
Сря Ное 09, 2011 12:50 pm |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4324 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
Обявената непромокаемост на някои от моделите с мембрана и Софтшел са еднакви, това прави избора по труден
Има много изписано по въпроса, но какви са предимствата на двата варианта според вас? |
Според мен няма два варианта - по предназначение говорим за едно и също нещо.
Говорим за връхна лека дреха с водо и/или ветроустойчивост при изненадваща екстремна проява на метеорологичното време.
Важното е каква дрешка има в раницата за под него
 |
 |
Каква е алтернативата за яке на подобна цена, което да може да се използва зимно време в града , за леки преходи в планината и да се рачита на него в по-голяма степен през останалите сезони ? |
Възможно по-евтина - примерно на Regatta имаше в SLS-а едни якета с 5000мм. воден стълб.
 |
 |
На Трим дрехите са добри за парите си. Аз имам няколко модела зимни и летни панталони, също нещо подобно на уиндстопър и съм доволен. Мембраната "може да действа" приемливо дълго. |
Харесах си в сайта на TRIMM едни панталони за зима/LOGIN/ - и тях ги е хванала цифроманията - 140 ЕВРО
Други ще са...
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пет Ное 11, 2011 9:27 pm |
|
 |
sten
|
|
|
|
 |
 |
Според мен няма два варианта - по предназначение говорим за едно и също нещо.
|
Имаш предвид, че якетата са с реазлично предназанчение или е въпрос на лично предпочитание ?
|
|
|
Пет Ное 11, 2011 10:17 pm |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
Пет Ное 11, 2011 10:21 pm |
|
 |
sten
|
|
|
|
Много плява в тази тема. Благодаря но не намерих нещо съществерно за предназанчението.
|
|
|
Съб Ное 12, 2011 5:50 pm |
|
 |
albena :-)
|
|
|
|
 |
 |
Има много изписано по въпроса, но какви са предимствата на двата варианта според вас? |
от личен опит и наблюдения:
софтшела започва да пропуска след 30-ина минути ходене под дъжда, почва от раменете и гърба и след час се е наквасил целия, съхне бавно и е добре да се пази сух
от вятър пази, топли, харесва ми като дреха, но на планина вече не го взимам
тънко яке 5000 мм е ок за няколко часа под дъжда, да има проветрение е добре
за зимата Gore-tex мембрана или друга мембрана с добри отзиви, якето да не е много дебело, пак да има проветрение
пазим си якетата с мембрана само планина, в града не ги носим, за да имат максимално дълъг живот
|
|
|
Съб Ное 12, 2011 6:46 pm |
|
 |
ГеоргиМ
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 1:51 am |
|
 |
Ристо Туристо
|
|
|
Ходи да го видиш и пипнеш.
Говорим за третия слой от облеклото - външния.
Мембранните якета стават за цялата година. Въпросът е в какви условия ще ти се наложи да ги ползваш.
Основното предназначение на мембраната е да осигурява преминаване на отделяните от кожата водни пари от активното движение навън и същевременно да не пропуска дъждовната /или стопена снежна/ вода навътре. Важно е да осигуряват и ветроустойчивост.
Аз имам две мембранни якета с различна дишаемост и дебелина на плата. Едното е с по-дебел плат Event /яке/, другото е с плат като вестник /софтшел/.
Тънкото ми е Regatta x-ert 5000мм, другото е Montane Ventura Event.
Тънкото го ползвам пролет, лято и есен по ниските планини, на високото само юли и август.
Това с event мембраната го ползвам основно зимата, а пролетта и есента на високо.
Много важни са и другите два слоя облекло, особено материите.
albena над теб също е описала обективно нещата от гледната точка на жена.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Вто Ное 15, 2011 8:36 am |
|
 |
albena :-)
|
|
|
|
 |
 |
....
albena над теб също е описала обективно нещата от гледната точка на жена. |
това с "жената" изкърти всичко......
Албена е дала мнение на база съвкупния опит на 5-ма ходещи на планина през всички сезони (с превес на мъжете) 
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 9:59 am |
|
 |
igurbev
|
|
|
 |
 |
Харесах си в сайта на TRIMM едни панталони за зима/LOGIN/ - и тях ги е хванала цифроманията - 140 ЕВРО
Други ще са... |
Аз съм тези http://www.ekipirovka.com/index.php?p=8&pid=1664 вече втора зима. Лятото и по алпите ходих с тях. Не ми се е случвало да ги тествам на сериозен дъжд и малко се съмнявам, че ще издържат дълго, но те са и по-плътни за топло време. За сняг обаче са си екстра.
|
|
|
Вто Ное 15, 2011 12:15 pm |
|
 |
sten
|
|
|
Вто Ное 22, 2011 10:45 pm |
|