ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
х.Синаница, Гергийски езера, Влахински езера, м.Черната вода
Иди на страница 1, 2  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Предишната тема
Следващата тема
х.Синаница, Гергийски езера, Влахински езера, м.Черната вода
Автор Съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Мнение х.Синаница, Гергийски езера, Влахински езера, м.Черната вода Отговорете с цитат
27-29.05.11г.

м. Върбите - Туристическа база "Лагера" - х. Синаница /през Разкола и Ленище/ - Гергийски езера -
Влахински езера - м. Черната вода - Пещерата - м. Върбите

Снимките
Нед Юли 24, 2011 10:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Speedy

Местожителство: Неврокопъ

Мнение Отговорете с цитат
Доста голямо разстояние сте отърчали по гладното време Laughing

Пон Юли 25, 2011 9:16 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Velio

тая снимка е страшна Very Happy

и на снимката със змията има коментар ,,мечката, която видях не успях да я снимам" - какво се случи? Мечката се оттегли, като ви видя ли?
Пон Юли 25, 2011 10:39 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Valio

Местожителство: София, Враца

Velio написа:
... и на снимката със змията има коментар ,,мечката, която видях не успях да я снимам" - какво се случи? Мечката се оттегли, като ви видя ли?

На пещерата Дидо и Люси решиха да хапнат, а аз продължих сам към Върбите /там очквах да има бира/. Пет минути след като се разделихме, чух шум от трошене на съчки. Не предполагах какво е животното... Извадих фотоапарата и като стигнах до завоя и имах видимост, тъкмо да щракна и застинах... за няколко секунди, които бяха достатъчни мечката да изчезне от погледа ми. Предполагам, че е била слезнала почти на пътя и като ме е усетила, е започнала да се оттегля нагоре по склона в гората. Беше на около 40 метра от мен, когато я видях. Добре, че беше с гръб към мен...
Пон Юли 25, 2011 10:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Още ме е яд, че седнахме да ядем Laughing

Моите снимки:

https://picasaweb.google.com/stamenova/201104
Пон Юли 25, 2011 11:32 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
dido

Малко снимки и от мене, близо година след това ходене:

Люси и Вальо се снимат за спомен от югозападните части на Врачанския балкан:

Синаница - целта на нашето пътешествие - видяхме я на втория ден ...

Пътьом покрай Гергийските езера, облачния карък ми изкара цяла година дотука ...

Всички снимки - в галерията

Последната промяна е направена от dido на Пон Дек 25, 2023 8:57 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Пон Фев 27, 2012 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Чадърче

Местожителство: София

Мнение Чадърче Отговорете с цитат
Първата снимка не е ли правена на реброто, свързващо Мурата с Гредаро?

Вто Фев 28, 2012 12:42 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Re: Чадърче Отговорете с цитат
Чадърче написа:
Първата снимка не е ли правена на реброто, свързващо Мурата с Гредаро?

Ами да, то даже се вижда отзад Гредаро ...

Вто Фев 28, 2012 12:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Ристо Туристо

Местожителство: на 950 м.н.в.

dido написа:
...

...

Tooth
Они верно са врачанци, ама Балканот и Пиринот и Югозападот...

Вто Фев 28, 2012 12:50 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Чадърче

Да попитам има ли горе-долу ясна пътека надолу между Гергийските езера и Гредаро? А и колко време коства придвижването до по-ниско място? Аз не нося палатка, така че съобразявам и това! Question

Вто Фев 28, 2012 1:05 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Мнение Re: Чадърче Отговорете с цитат
Чадърче написа:
Да попитам има ли горе-долу ясна пътека надолу между Гергийските езера и Гредаро? А и колко време коства придвижването до по-ниско място? Аз не нося палатка, така че съобразявам и това! Question

Гредаро - хребета (или седловината на снимката), или самия връх ? Придвижване откъде до къде имаш предвид ?

Вто Фев 28, 2012 1:33 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Чадърче

Примерно тръгвам от Синаница, отивам до Гергийските езера и оттам надолу към Черната вода. Не ми е ясно и покрай кое от езерата да мина, вероятно може да се завие направо към долното, без да се отива до другите езера. Там има бая клек, та не знам! Без да изкачвам Гредаро!

Последната промяна е направена от Чадърче на Вто Фев 28, 2012 12:31 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Вто Фев 28, 2012 1:38 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dido

Аха, ами пътеките са - от Синаница прехвърляш 2 ридчета и излизаш под Гергийца, високо над долното Гергийско езеро. Все по пътека си, пирамидки, просечено през клека - личи си. Даже опити за маркирано със синя боя има.

Прехвърляш една бабуна между Гергийца и връхчето Муратова чука, и слизаш между двете горни големи Гергийски езера. Пак има пирамидки. Следиш след това пирамидките към въпросната седловина, вдясно остава малко връхче и Муратов връх, вляво надалеч е Гредаро.

Слизаш към горното Влахинско езеро, обикаляш го откъм Вихрен и следваш течението на потока, като след езерата се стремиш да държиш лявата му страна. В началото на клека под езерата трябва да намериш просеката през клека. Веднъж хванеш ли я, ще те заведе до Черната вода.

Там пътеката се губи на места, че водят много добитък местните овчари. Като упътване - при първия овчарски заслон пресичаш Влахинска река и държиш десния и бряг. Скоро след това ще видиш жълтата маркировка до м. Върбите - към Кресна (или х.Яворов надясно).

Вто Фев 28, 2012 1:53 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Чадърче

Пътеката за Гергийските езера ми е ясна.Мисълта ми беше да не отивам до Гредарски превал, а направо от Долно Гергийско езеро да тръгна надолу към м. Пещерата, пада се западна посока,може би по течението на реката, която отводнява Гергийски езера - р. Гергийска. От Влахини езера знам пътя, но не искам да ходя чак до там!Прочетох, че съфорумец igurbev е ходил по подобен маршрут! Ето за това питах:
С няколко думи слизането: ние заобиколихме долното езеро отляво (не съм сигурен дали това е по-удачния вариант, защото се върви по камъните и след това се заобикаля клека малко). След това следвахме реката в една непрогледна мъгла, първо по едни удобни за ходене полянки. След това реката започна да се спуска по-стръмно и се наложи да се отклоним между клека вдясно и за късмет намерихме каменни пирамидки (оттам се връщах назад за да ги проследя до откритото). После пирамидките изчезнаха, но следвахме нещо като пътека с прилазвания и провирания най-често (различаваше се, че на места клека е просичан). Този участък не е много продължителен. След това се излиза на една много дълга поляна. (Според картата някъде по средата тя се пресича от маркировка от Черната вода за Синаница - но аз не можех да открия дори наченки на такава пътека). След поляната надолу следва една много приятна и добре очертана пътека през гората чак до Влахина река и жълтата маркировка.
Въпросът е колко време коства придвижването от Гергийски езера до м. Пещерата и надолу до заслон, горски дом или хижа?Е, да се остави и някоя и друга минутка за среща с Баба Меца! Surprised Shocked Rolling Eyes

Последната промяна е направена от Чадърче на Вто Фев 28, 2012 12:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Вто Фев 28, 2012 2:02 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Gamina

Ристо Туристо написа:
dido написа:
...

...

Tooth
Они верно са врачанци, ама Балканот и Пиринот и Югозападот...

Врачани, Ристе, врачани.
В интерес на истината въпросната снимка е размазана Laughing
Вто Фев 28, 2012 12:07 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Пирин Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.