От изброените факти досега може да се направи заключението, че държавата изобщо не е наясно какъв е ресурсът, който е раздала на частни фирми да стопанисва пистите. Или, ако е направила проверка, не знае как да реагира.
Каква държава бе алоооо, такава няма повече от 20 години. Всеки си прави каквото поиска и остава безнаказан. Оня дето уби Киро Въжаров-хокейния вратар също ще остане безнаказан. И колко дървета отрязаха тия гадове? Излиза, че могат да се ширят до безкрай!
Аз пък как съм го написал... по старовремски. Въстание се пише.
Кога въставаме, и как?
то и аз така го пиша, по старовремски ще вдигнеме и възстанието скоро трябва!
Вто Юли 05, 2011 10:43 pm
Сотиров
Надпартийни далавери
Мога да документирам с цитати от "Държавен вестник" кой и кога дава на Юлен концесията в Банско. БРОЕНИ ДНИ преди правителството на Иван Костов да сдаде властта (юли 2001), Министерството на околната среда дава своето съгласие и излиза постановлението за концесията. Тогава министър е Евдокия Манева, един от най-близките сътрудници на Иван Костов в ДСБ. Позната тактика - в последните дни на мандата да се опоска, каквото може, пък да му мислят следващите. Сега се пуска версията, че договорите били "объркани". А същата Евдокия Манева е заместник на министър Нона Караджова. Формално е "безпартийна", защото ДСБ отрича да е в коалиция с ГЕРБ. Но негови членове участват в правителството! Както виждате, нишката на корупцията и беззаконието неотклонно преминава от едно управление в следващото - от ДСБ в НДСВ, оттам в Тройната коалиция, накрая в ГЕРБ и отново в ДСБ... И така от урва на урва и от век на век... И все пак наглостта, на която сме свидетели тия дни, е безпрецедентна! Министри да ни убеждават, че строежите са незаконни, но било безумие да се рушат. Ами че такава постановка развързва ръцете на всеки предприемчив бизнесмен да строи където му скимне в защитени територии и да е сигурен, че държавата няма да извърши "безумието" да му бутне строежите. Стига той да бутне, на когото трябва, естествено... А Бойко Борисов не закъсня с тъпотиите си - да сравнява България с Австрия. Пирин, който е точно сто пъти по-малък по площ от Алпите, що пък да няма същите километри писти! Еле като вземем пред вид, че нашите почват най-много от 2500 метра, а алпийските тръгват от 4500 - как няма да ни излезе сметката! А върхът на тъпотията беше да ни прати да питаме банскалии - като че ли Пирин е мера на Банско и Разлог! Нямам достатъчно силни думи на възмущение и затова млъквам.
Но за да не отварям специална тема, ще спомена тук за гнусното убийство на избягалата мечка. Като че ли нямаха патрони с упойващо вещество! Представете си само настървените за кръв ловци, които цяла нощ са я дебнали с прибори за нощно виждане - такива имат, разбира се! Но като знаем, че кметовете и общинските съветници са в челните места на бракониерството - кметът на Созопол е достатъчен пример, се убеждаваме, че цялата ни власт е пропита от престъпност и аморалност. Жалко за красивата България!
Какъв план?
Какъв план, бе Ради? Единственият план е да не се избират ТИЯ. Аз винаги гласувам за някоя зелена партия. Но тя никога няма да влезе в парламента, защото същите ТИЯ са си направили закон, според който да влизат само те. А "народът", колкото и остаряло да звучи това понятие, има отвратително настроение към всички еколози. Чети коментарите под беглите статии за екологичните протести и ще видиш реалните настройки: "Оставете ни да сечем на воля, да бетонираме плажовете, да застроим резерватите - ние умираме от глад, а вие искате да ни отнемете поминъка! А всички еколози за купени от чужди фондации и служат на чужди държави, та България никога в нищо да не ги конкурира." В Сепарева Баня заплашиха да ми спукат гумите само като разбраха, че съм от София, задето софиянци протестирали против "техния" лифт. Общинските съветници, дето продадоха градинките и ги застроиха, нали и те са избрани от "народа"? Питай го на референдум същия този "народ" да построим ли още пет АЕЦ-а, да изградим ли нефтен мегатерминал от Дуранкулак до Резово, да раздадем ли планините на прилежащите села, да спрем ли изкупуването на крадени метали и ще видиш какъв ще бъде отговорът. Сори, Ради, но "планът" ти е кауза пердута! А ако разчепкам в подробности тази тема, форумът ще се превърне в политически, което естествено не трябва да правим.
Сря Юли 06, 2011 3:27 pm
dido
radi написа:
Надигнете се бе, овци... хайде да направим план?
Днеска хората се надигнаха да протестират мирно за тази кауза. Блокираха кръстовището на НДК, лозунги, долу Цеко Минев и ПИБ и т.н. От една кола със сотаджии, една от първите на кръстовището, излезе орангутан с палка и преби едно случайно момче пред ченгето. Куката просто си гледаше - на 1 метър от момчето ...
Тази случка ме потресе да ти кажа - 7 500 000 души в тая държава (намаляващи) - са абсолютно незащитени от държавата. Държава лиспва на практика, за огромно мое съжаление ...
_________________ Бутам след осмата бира
Сря Юли 06, 2011 10:31 pm
Сотиров
От протеста
Събралите се не бяха малко - позапълни се мостът. Имаше и доста родители с малки деца:
Една от изявите беше кордон с лозунги върху парапета:
Този плакат бе числов израз на безобразието с Витоша, което сътвори Евдокия Манева, когато промени статута на планината от национален парк в природен парк:
Протестът се премести на булеварда и блокира движението. Реакцията на "народа", за който писах в предишния постинг, бе еднозначна - клаксони, псувни и... бой. За съжаление бях от другата страна, та не можах да снимам "орангутана", но на снимката се виждат напористото такси и един черен автомобил, който се мъчеше да изтласка момчето пред него:
Протестът приключи с проверка на документите на няколко души - защо точно на тях, не стана ясно:
Колкото и да са несъпоставими силите на протестиращите младежи и на окопалите се в парламента и правителството професионални крадци, все пак се видя, че има милеещи за българската природа, които не са склонни да мълчат. Но като участник в екологичните протести още от 1989 ще си позволя няколко забележки към "организаторите", пък дано те ги прочетат и разберат правилно. Нарочно сложих "организаторите" в кавички, защото те самите декларираха, че протестът бил "спонтанен". Да ме прощават, но протест с обявен час и приготвени лозунги не е спонтанен. Идеята им, че не са дали достатъчна гласност и не са искали разрешение от общината, за да демонстрират самоинициатива и да предотвратят присъствие на полицията, работи против тях. Първо, не е проява да добър политически вкус борбата с незаконни действия да се води с незаконни средства. Защото един неразрешен митинг е незаконен, колкото и да не ни харесва това. Второ, заради неудачната "спонтанност" дойдоха много по-малко хора, отколкото ако разгласата беше по-широка. Аз самият научих в последния момент от някакъв линк в Интернет. Иначе щях да взема и внуците. Трето, полицията не беше избягната, защото довтаса на третата минута. Ако беше поискано разрешение, тогава полицията щеше да е длъжна да пази протестиращите, а не да се конфронтира с тях. Но нищо, млади са, "зелени" са, както пишеше на фланелките на някои, ще си вземат поука. А аз ще отида на следващия протест вече с внуците.
Мда, забравих за момент, че вече българите не са хора с акъла си. А държава няма за да ги подкарва в правилна посока.
Въстанието ще е трудно - ще се бори първо с неверието и простотията, с невежеството. Планът на врага е успял - умните измряха, изглупяха или избягаха.
Да се надяваме да има нещо положително за Пирин, то някои неща са очевадещи. Лошото е, че Европа не гледа с лошо око на простотията. Приема се за приятно естествено състояние на човеците.
Часовете са според зоната GMT + 3 Часа Иди на страница 1, 2Следваща
Страница 1 от 2
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети