Автор |
Съобщение |
still_cve
|
|
Търся мнение за обувки |
|
Здравейте,
Нападната съм от дилема...Имам възможност да си взема хубави обувки(или поне аз ги определям на такива) Lowa Renegate, но това, което ме измъчва е, че всъщност обожавам планината, но не ходя толкова често, колкото за един по-дълъг преход и няколко по-малки лятото и много много рядко зимата...
Интересува ме мнението ви за обувки те и трябват ли ми толкова добри обувки или няма смисъл да инвестирам толкова средства, а да си взема и нещо по-евтино...
Благодаря
|
|
|
Нед Юли 29, 2007 10:06 pm |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Здравей!
Щом няма да ги носиш примерно само това лято, смяташ че обувките са добри и имаш средствата да си ги купиш направи го. Нали догодина и подогодина пак ще ходиш? Нищо няма да им стане на обувките в шкафа докато чакат следващия преход!
Можеш ли да дадеш някакъв линк да ги видим?
|
|
|
Пон Юли 30, 2007 8:07 am |
|
|
still_cve
|
|
|
Пон Юли 30, 2007 9:11 am |
|
|
Speedy
Регистриран на: 29 Ное 2006 Мнения: 2551 Местожителство: Неврокопъ |
|
|
|
Тези обувки не са за зимата май. Иначе мисля, че са добри. Вземай ги. Щом ходиш рядко, ще ти вършат работа няколко години.)))
|
|
|
Пон Юли 30, 2007 10:10 am |
|
|
itilien
|
|
|
С моите Asolo въпреки че не са зимни, 2 пъти качвах мусала април и си бяха супер, едва ми се навлажниха чорапите, но това може да е било от изпотяване, знам ли. Само малко трудно се закачат котките (обикновени с каишки). Иначе обувките не ги избирай по картинка, а по това дали ще са ти удобни, макар че това може да се каже със сигурност едва когато тръгнеш да ходиш с тях.
|
|
|
Пон Юли 30, 2007 10:55 am |
|
|
irmelinda
|
|
|
|
Знам, че човек като си е избрал нещо, трудно се разубеждава, но ако искаш пробвай.
Аз имам Гармонт Дженезис от почти година и съм доволна. За удобни сама ще си прецениш, зимата се държат добре, въпреки, че тазгодишния модел не е с вибрам подметка.
имат и преден борд, което май също е предимство (особено ако се препъваш като мен)
общо взето и според мен - щом имаш възможност за хубави обувки, не го мисли, действай!
Поздрави!
_________________ „Нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда, това е всичко.“ - Карлос Кастанеда |
|
|
Пон Юли 30, 2007 11:26 am |
|
|
still_cve
|
|
Благодаря!!! |
|
Много благодаря!!!
Аз днес се поразходих по магазините. Общо взето наистина човек трудно променя избора си Днес в единия магазин казах на продавач-консултанта, че трябва да ме впечатли много, за да избера нещо друго и той се засмя и каза...така си е...тези са наистина добре, които си ги харесала
|
|
|
Пон Юли 30, 2007 4:06 pm |
|
|
irmelinda
|
|
|
|
ем...по женски бих те посъветвала...щом си ги харесала, вземай ги, няма какво да ги мислиш
хайде...и хубави разходки после
_________________ „Нещата не се променят. Човек просто променя начина, по който ги вижда, това е всичко.“ - Карлос Кастанеда |
|
|
Пон Юли 30, 2007 7:58 pm |
|
|
dido
|
|
|
|
Бих ти препоръчал Лова Тахо-то или Леандро Мид. Тези обувки е добре да са без парчета кожа, особено в предната част. Всеки шев потенциално пуска вода рано или късно.
|
|
|
Вто Юли 31, 2007 10:54 pm |
|
|
mislesht
|
|
|
275 лева са си цифра...Особено ако ходиш рядко. Щом можеш да си ги позволиш -добре.
Аз ходя с обувки за 85 лева трета година. Не че ходя често, но тая седмица за 2 дена направих близо 20 часа ходене + още 2,5 третия ден и не са мръднали. А не са нови, както казах. И китайците се изучиха.
|
|
|
Чет Авг 02, 2007 9:17 am |
|
|
still_cve
|
|
|
|
Благодаря за препоръчаните обувки. Намерих само Lowa Leandro mid като са на цена 305лв. За шевовете и аз съм си го мислила, но повечето са с повече шевове. Иначе си харесах и едни Raichle Scout GTX, които ми паснаха на крака много добре, но им дават само 1 месец гаранция. Така, че Lowa Renegate май си остава и предполагам, че няма да чакам повече, а в понеделник ще се сдобия с тях
Благодаря на всички за коментарите и препоръките. Ако имате още нещо, което да споделите с мен ще се радвам да го прочета. Благодаря
|
|
|
Чет Авг 02, 2007 2:54 pm |
|
|
Hristo
|
|
|
|
Привет и от мен
Малко късно виждам темата, но все пак ще дам и аз своето мнение по въпроса
След като си решила да даваш толкова пари, погледни и тези обувки:
http://www.makalusport.com/index.php?code=1&pid=48#
Преди половин година и аз бях пред същата дилема и след много четене по форуми и разпитване, и обикаляне по магазини, се спрях на обувките Bestard, модел Breithorn. Останах страшно доволен от обувките. Въпреки, че са от кожа и са по-подходящи за пролет-есен (евентуално и зимни преходи) през лятото също се държат много добре и то в големи жеги. Вода не пускат, на няколко пъти ги ползвах почти като ботуши, при продължителни риболовни излети. Освен това и гаранцията не е за подценяване - 2 години, и отношението на вносителя към клиентите също
Поздрави!
|
|
|
Пет Авг 03, 2007 10:04 am |
|
|
still_cve
|
|
|
|
Здравейте
Аз пак благодаря на всички...В крайна сметка след многото пробване и търсене на мение и разговори, си купих Garmont Syncro и мисля преди похода, който сме замислили да ги тествам на някой баир скоро....иначе се чувствам много добре с тях...Утре отивам на обиколка със сестра ми, която също ше си купува обувки и ще погледнем тези Breithorn ...много ме заинтересуваха
Доста добри отзиви прочетох и за Hanwag
Още веднъж БЛАГОДАРЯ на всичи....Хубава вечер и много усмивки
|
|
|
Нед Авг 05, 2007 10:03 pm |
|
|
cennia
|
|
LOWA Renegade |
|
zdraveite i ot men:) Az sum nov v tozi sait,a sega ve4e imam nujda i ot malko info. Student sum i dosta 4esti4ko hodim po planinite na razni hiji4ki,a ot tam i na pohod4eta estestveno...Ta imam az edni obiknovenni gadni kubinki,no ot poslednia pohod totalno se ubedih 4e se nujdaia ot ne6to naistina dobro za kra4etata mi,4e adski se izkurtih na vuprosnia posleden pohod...i re6ih ako e garga pone da e ro6ava...ta na vuprosa-dosta gledah iz forumite,subrah malko info i v kraina smetka si kupih spored men ne6to dobro LOWA Renegade.I sega vuprosa mi e dali tezi obuvki sa naistina tolkova dobri kolkoto si mislia(za6toto dosta leki4ki mi se vidiaha,a sa ka4estveni spored men-sus vibram,gore-tex),kolko vreme biha me iskarali,na kakvi tereni biha mogli da sa nai- eksplodativni,nai-dobri,moga li da gi nosia iz grada,niama li da im se povredi podmetkata i nai-vajnoto-kak da gi poddurjam? Prosto dali si zaslujavat parite? Moje da gi vidite v sportbul.com
|
|
|
Вто Дек 11, 2007 8:36 pm |
|
|
cennia
|
|
LOWA Renegade |
|
Kakvo ozna4ava PU-midsole?