|
ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
|
|
Автор |
Съобщение |
wanderer142
|
|
Препоръчайте ми прахосмукачка! |
|
Ако някой има добри впечатления от уреда и е в диапазона 250,
+/- 50, моля да сподели!
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 11:56 am |
|
 |
ИванТ
|
|
|
Предполагам става въпрос за домашна употреба? Но и технологията има значение, дали да бъде с воден филтър, с контейнер или с торбичка? Наскоро си закупих прахосмукачка Samsung, която се управлява дистанционно от пулт на телескопичните дръжки, екстра изключително удобна. Абсолютно Ви препоръчвам това улеснение.
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 5:33 pm |
|
 |
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
Да ви е честит БГ Мама-2. В предвид всичко, логично развитие. 
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 7:05 pm |
|
 |
wanderer142
|
|
|
|
Не знам защо си помислих, че бюджета беше достатъчен!?
Ами за в къщи, с контейнер, без смяна на на крайници за различни настилки. Не разбирам много от тази джаджа, а ми се повреди и лаптопа та не мога да разгледам разните предложения.
Николай Т. сигурно имаш своите основания за да честитяваш - не ти се бъркам. Ако смятан, че нарушавам някакви правила, съветвам те да сезираш прокуратурата!
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 8:37 pm |
|
 |
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
wanderer142 не се впрягай, не е насочено към теб. 
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 8:59 pm |
|
 |
wanderer142
|
|
|
|
В такъв случай не съм разбрал иновативният ти отговор на вопъла ми за съвет.
Има ли начин да воювате извън темата ми?
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 10:01 pm |
|
 |
НИКОЛАЙ Т.
|
|
|
wanderer142 съжалявам ако съм те засегнал.Няма да спамя повече в темата ти. 
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 10:18 pm |
|
 |
аngel
|
|
|
|
То не е много свързано с планините, но в този живот всичко си е свързано. От много сменени от мен прахосмукачки, най- добре в рамките на твоя бюджет са се представили Сименс и Бош над 1400 вата задължително, в много компактен обем са. Аз бих си взел със сменяема хартиена торбичка, не с платнена такава, германците даже с платнени мисля че не съм виждал да правят/ те са правени в Китай вече, но проекта е немски / . Да видиш някой да блъска в кофата за смет такава платнена торбичка, да рови в нея опитвайки се да извади мръсотията, и да става целият в прах, е много тъжна гледка.
Има ги в Техномаркетите. Гледай да е с големи меки колела, че малките колела запецват и тропат,раздвижи я преди да я купиш.
Испанските и корейските, виждах доста такива и имам една на село да чистя колата, само бучат и не вършат много работа, а са и доста тежки. Сега могат да имат някои по-удачни модели, това не знам.
Понеже си имам наблюдения от Германия, на една промоция в Техномаркета взех за 390 лв Миеле, което е нещо класи над всичко в сектора, една от най-добрите ми покупки за бита. Там един плик за смяна обаче, който е друга технология, е над 10 лв., скоро взех и въгленов филтър за обиране на остатъчен прах. От хигиена, пари не бива да се пестят, защото хигиената е здраве. Бих спестил от всичко друго, но там не - не са и чак толкова големи разходите. Сега ги има и по 284 лв този модел, заслужава си:
www.miele.bg
Моят модел е малко по-масивен и ако бях на твое място бих дал още 50 лв . за следващите модели.Общо Миеле са си най-добрите елуреди.
|
|
|
Нед Ное 29, 2015 10:55 pm |
|
 |
didogen
Регистриран на: 15 Дек 2011 Мнения: 1479 Местожителство: kleta majka balgariq |
|
|
Пон Ное 30, 2015 12:41 am |
|
 |
аngel
|
|
|
|
Проверих, не са толкова скъпи торбичките - 29 лв са 4 бр. а са доста големи. Каквато и прахосмукачка да се вземе, ако искате да не дишате праха от нея в къщи, не си купувайте буклучавите заместители Нитек на оригиналните филтри. За Миеле няма опасност, никога не могат да направят такова, филтъра въобще не е хартия, а някаква технология, но праха в къщи намаля многократно :
Пак да отбележа, Миеле са уникални прахосмукачки. Тихи и мощни, вървят като по масло. Много стабилни и масивни, но леки за работа са и маркучите и тялото за прохосмукане, приставките. Само един път в Германия като хванах такава, и разбрах че си заслувава и двойно парите за нея. При близки вече цени с другите производители, няма и много какво да му мисли човек. Може и да се оцени , само като се види как лесно и елегантно се прибира след работа.
Този модел, който ти препоръчах, е от мощната серия- нищо че е най-евтин, който е и по-подходящ за България. Екосериите са за по на запад, където има по-малко боклук. Моят модел е S 5211, 2200 вата е ,но модела е много близък с този на снимката, при Миеле излагации няма. Едни от най-добре дадените пари, които и не са много.
Все пак, виж и БГ - мама. Жените са по-умни от нас 
|
|
|
Пон Ное 30, 2015 8:16 am |
|
 |
wanderer142
|
|
|
|
Уф, тя дъщерята си била купила още миналата седмица, а аз да изхабя толкова ресурс и форумно пространство Добре че разбрах, иначе щях да продавам от утре! Благодаря все пак!
Вече можете да препоръчвате лаптоп до към 700!
|
|
|
Пон Ное 30, 2015 10:27 am |
|
 |
Ристо Туристо
Регистриран на: 02 Окт 2008 Мнения: 4325 Местожителство: на 950 м.н.в. |
|
|
|
 |
 |
Уф, тя дъщерята си била купила още миналата седмица, а аз да изхабя толкова ресурс и форумно пространство Добре че разбрах, иначе щях да продавам от утре! Благодаря все пак!
Вече можете да препоръчвате лаптоп до към 700! |
Моите 0,5лв. В британският английски има групичка от думи, съответно съществителни и глагол hoover - hoovering. Прахосмукачките в една верига магазини
Относно лаптопа - попитал си все едно "Препоръчайте обувки до към...."
Гледай да е с матов екран.
_________________ Енциклопедия за ЕКИПИРОВКАТА за туризъм.
Палатки *** Туристически обувки |
|
|
Пон Ное 30, 2015 12:34 pm |
|
 |
ieronimus
|
|
|
|
 |
 |
Проверих, не са толкова скъпи торбичките - 29 лв са 4 бр. а са доста големи. Каквато и прахосмукачка да се вземе, ако искате да не дишате праха от нея в къщи, не си купувайте буклучавите заместители Нитек на оригиналните филтри. За Миеле няма опасност, никога не могат да направят такова, филтъра въобще не е хартия, а някаква технология, но праха в къщи намаля многократно :
Пак да отбележа, Миеле са уникални прахосмукачки. Тихи и мощни, вървят като по масло. Много стабилни и масивни, но леки за работа са и маркучите и тялото за прохосмукане, приставките. Само един път в Германия като хванах такава, и разбрах че си заслувава и двойно парите за нея. При близки вече цени с другите производители, няма и много какво да му мисли човек. Може и да се оцени , само като се види как лесно и елегантно се прибира след работа.
Този модел, който ти препоръчах, е от мощната серия- нищо че е най-евтин, който е и по-подходящ за България. Екосериите са за по на запад, където има по-малко боклук. Моят модел е S 5211, 2200 вата е ,но модела е много близък с този на снимката, при Миеле излагации няма. Едни от най-добре дадените пари, които и не са много.
Все пак, виж и БГ - мама. Жените са по-умни от нас  |
Филтрите от къде ги купуваш. Гледам в сайта на миеле няма.
|
|
|
Пон Ное 30, 2015 1:54 pm |
|
 |
wanderer142
|
|
|
|
Благодарност и към Ристо - това за екрана не го знаех и ще имам предвид.
Наблюдател50, ти положи сериозни усилия - напомни ми да пиша в завещанието един чудесен нож от Тошко, да стигне до теб, като му дойде времето
Да приключим темата, че след няколкото намека, не знам как да тълкувам "за каквото се сетите"
А да, относно лаптопа. Ползвайки приом на Том Сойер ще изразя та доста си да живеят на място, където може човек да занесе в сервиз напълно здрав компютър (за инсталиране на ОС) и да си го вземе от там развален. После да го занесе в друг, от ориз уран за марката сервиз и там да ме му го оправят!
Усмихнете се - живеете в страната на усмивките 
|
|
|
Пон Ное 30, 2015 1:57 pm |
|
 |
stefan_iliev38
Регистриран на: 25 Сеп 2009 Мнения: 3437 Местожителство: Кюстендил; София, кв. „Овча купел" |
|
|
|
Полезна тема. Ще я имам предвид.
А ако накой се чуди каква е връзката на прахосмукачката с туризма - често съм получавал отказ за ходене на планина, защото човекът имал да чисти къщата точно тогава. Изборът на по-хубава и функционална прахосмукачка би могъл да съкрати времето за чистене и да увеличи времето за планина.
Продължавайте с препоръките и за лаптоп (наскоро ме попитаха и за съвет за нов лаптоп ).
|
|
Пон Ное 30, 2015 3:28 pm |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.
|