E и това чудо мина. Аз за мое съжаление и за радост на всички не успях да присъствам. Надявам се да сте си изкарали приятно и забавно. Чакам снимков матриал.
Пон Дек 05, 2016 9:55 am
Тодор (Тошко)
Много ми хареса срещата, минахме по най-краткия път и горе беше голям кеф.
За хижата и хижарите давам отлична оценка.
Организацията беше перфектна.
Имаше много по сто неща, плюс много усмивки.
E и това чудо мина. Аз за мое съжаление и за радост на всички не успях да присъствам. Надявам се да сте си изкарали приятно и забавно. Чакам снимков матриал.
Подаръците който беше пратил се употребиха от всички за твое здраве и на близките ти.
Пон Дек 05, 2016 11:37 am
EXIIIT
Много добре се получи срещата. Благодаря на всички, които дойдоха и на Ники (другия път ще се видим!). Организацията и настроението бяха перфектни. Малко снимки и от мен.
Пон Дек 05, 2016 12:25 pm
Rain
Регистриран на: 03 Юли 2013 Мнения: 652 Местожителство: Стара Загора-София
staria написа:
Много добре се получи срещата. Благодаря на всички, които дойдоха и на Ники (другия път ще се видим!). Организацията и настроението бяха перфектни. Малко снимки и от мен.
Изпратихме слънцето и посрещнахме 100+100кюфтета и кебапчета
Пон Дек 05, 2016 5:41 pm
Tito
На мен ми беше първа среща от подобен мащаб и ми остави много приятен спомен. Най-вече със задушевните разговори вечерта в топлата столова с чаша вино и тесте кебапчета/кюфтета в ръка. Беше приятно да си поговорим лице в лице с повечето познати имена от форума. Специални благодарности към организатора Тодор и за "гръбнака" на тези мероприятия - Цецко. С такива хора в редиците този форум го чакат светли бъднини
Все пак малко информация от туристическо естество. Понеже закъснях за срещата на бариерата като пристигнах там към 11:45 викам петима Петко не чакат и тръгнах по въпросната зелена маркировка, за която по-горе се писа да не се минава. Стигнах до табела съвсем в началото, която казваше, че маршрутът е затворен. Върнах се обратно, не толкова заради табелата, а защото не видях следи. А очаквах поне 20 човека да са тръгнали преди малко. Понеже не го познавам района реших да ескпериментирам и хванах по един коларски път, който катереше направо от паркинга в северозападна посока. По-точно по северния склон на Градешки дол. Маркировка нямаше. Скоро свих по една ясно очертана пътека в ляво от пътя, която катереше успоредно на дола. Целта ми беше да се кача на билото и някъде там да се включа в зелената маркировка. Въпросната пътека скоро стана типично дивечова, но и това е жокер особено зимата и по следите на животните стигнах до друг коларски път, който вече го има на БГМ. От него излязох в горната част на една поляна, където са първите означения за губеща се маркировка. Някъде насреща откъм Тънката рътлина едва доловимо се чуваха гласове. Лесно намерих къде влиза пътеката в гората и от там вече маркировката беше отлична с табели тук-там. Излизайки на билото на рида отново се заредиха няколко полянки без маркировка, но пък глиганите бяха спретнали такава хубава пъртина, че правилната посока се следваще без проблем. След като отново влязох в гора маркировката и табелите отново се появиха и общо взето до хижата нямаше проблем с ориентировката. Проблем беше дълбокият на места до над коляното пресен сняг. Беше минавал човек преди това, но ураганът в петък беше заличил пъртината и имаше доволно навявания. Поозорих се, но цъфнах на хижата в 15:45 т.е. 4ч. след тръгване. Скрийншот от трака:
Според мен лятото тази пътека ще е сериозно изпитание във въпросните участъци. Сега всичките треволяци и тръни бяха натиснати от снега.
Върнахме се и ние. Благодарим сърдечно за срещата. На Тодор, Цецо и всички други организатори. На приятелите с които се сбрахме тази вечер и на хижарите за уютните условия и точния сервис
Ние тръгнахме вчера за Ехо, но под Братаница съгреших щото решихме да подсечем по лятната, като естествено скоростта на придвижване драстично падна, горе на кончето Ирена вече виждаше лилави и зеленикави дракони в зрителното си поле, и не беше сигурна дали по светло ще стигнем страшното въже на Юмрука, та затова слязохме през Въртопа до подбалканския път. /от тук не бях слизал нито качвал/. Много красиво долу бре... А и някой ни беше изпреварил - двама или трима...
Долу на шосето се сетих, че това не е най-адекватното слизане, ако си без автомобил, та се пошматкахме из околностите докато не взе да мръква. Тъкмо започнах да се вкисвам /около 18ч./и добър човек ни взе на стоп от разклона за Копривщица и в 19 ч. бяхме в Софето на гости при шурея, в 21 часа вече бях изпил четери литра бира, в 23 часа с пяна на уста доказвах че навремето по-добре би било царя да стане президент /за да не стане премиер/,после не помня...
Такива работи. Снимки нямам.
Пон Дек 05, 2016 11:11 pm
Станислав
Много хубава среща стана! Въпреки притесненията, хижата се оказа съвсем достатъчна и откъм столова и откъм легла. А Стефко такава звездна беседа ни спретна на една ограничена група, че нямам думи. Сега чакам снимки от него.
Благодарности на първоинициатора за срещата Цецко. На Тодор за организацията и на всички, които дойдоха за хубавите моменти.
Както каза Петко (staria) в неделя на изпроводяк: Чакаме 1 седмица за снимки и коментари и почваме да обсъждаме къде ще се събираме на пролет. А дано!
ПС:
Kent написа:
..... Долу на шосето се сетих, че това не е най-адекватното слизане, ако си без автомобил, та се пошматкахме из околностите докато не взе да мръква. Тъкмо започнах да се вкисвам /около 18ч./и добър човек ни взе на стоп от разклона за Копривщица и в 19 ч. бяхме в Софето на гости при шурея, в 21 часавече бях изпил четири литра бира, в 23 часа с пяна на уста доказвах че навремето по-добре би било царя да стане президент /за да не стане премиер/,после не помня... Такива работи. Снимки нямам.
Докторе, ще ме умориш от смях! Яко си се вкиснал на подбалканския щом в Софето така рязко си "отскочил" с 4л бира. Какви спомени чакаш, какви снимки!
Прекрасна среща, уютна хижа, готини хижари, време - невероятно добро, адмирации за Т.Христов - доста организационна работа свърши, както и за всички верни ятаци Живи и здрави, следващия път пак
_________________ Слънце, вятър и туризъм - здрав и бодър организъм!
Вто Дек 06, 2016 1:59 am
EXIIIT
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети