ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Подготовка Ком-Емине 2015 сам човек
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Предишната тема
Следващата тема
Подготовка Ком-Емине 2015 сам човек
Автор Съобщение
boris_borisov

Мнение Отговорете с цитат
didogen написа:
Там винаги може да си легнете под навеса. Водата е до него, огнището под него. Какъв е проблема?

Проблемата е, че няма да имаме на какво да легнем и с какво да се завием Smile Отделно от това, тръгнем ли наистина в полунощ, преходът само до Лескова се явява твърде кратък и безсмислен...

Иначе съм абсолютно съгласен, че ако си носиш инвентара за спане, под навеса е супер. Именно там съм изкарал най-приятната си нощувка досега в Балкана.

В тази насока на размисли някой знае ли каква е вероятността да се попадне на хижар на х.Свищи плаз или х.Паскал без предварително обаждане или поне разполагат ли тия хижи с винаги отключено помещение, където да се приютим и да изкараме що-годе нормално нощта без чували и шалтета? Проблемът е, че не знам до коя от двете хижи бихме могли да се доберем, а няма как да излъжем и двамата хижари да са си по хижите, пък току-виж нещо станало с нас и не пристигнем...
Пон Юни 15, 2015 11:44 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SakatOrel

Местожителство: София

boris_borisov написа:

В тази насока на размисли някой знае ли каква е вероятността да се попадне на хижар на х.Свищи плаз или х.Паскал без предварително обаждане или поне разполагат ли тия хижи с винаги отключено помещение, където да се приютим и да изкараме що-годе нормално нощта без чували и шалтета? Проблемът е, че не знам до коя от двете хижи бихме могли да се доберем, а няма как да излъжем и двамата хижари да са си по хижите, пък току-виж нещо станало с нас и не пристигнем...

От личен опит, който не пожелавам на никого и искрено се моля да е единствен в историята, бих споделил, че на обаждане през седмицата без резервация на х.Свищиплаз и питане за отворено помещение за такива ситуации, хижарят от Златица отговори с репликата:
"ТИ У ВАС ПРЕЗ СЕДМИЦАТА АПАРТАМЕНТЪТ ОТКЛЮЧЕН ЛИ СИ ГО ДЪРЖИШ?!?"
Кракът ми няма да стъпи по собствено желание!

Леля Тотка на х.Паскал пък винаги е на обратния полюс - изключително топла и отзивчива. По телефона от Пирдоп ще те упъти кое, къде, как, защо и т.н.

Вто Юни 16, 2015 12:49 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Иван Андреев

Местожителство: Пловдив

Здравей Михаил аз съм от Пловдив и моят син планира да прави този преход горе долу по същото време.Ако искате може да се включи при вас.Той е на 30год.
Съб Юни 20, 2015 2:34 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tribaleo

Местожителство: Sofia

Няма никакъв проблем, който иска нека пише на лично Smile
Съб Юни 20, 2015 9:18 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Петър

Мнение Хижа Свищи плаз Отговорете с цитат
Актуална информация за хижа Свищи плаз/13.06.15/
Хижата се стопанисва от община Златица. Отворена/летен сезон/: петък,събота и неделя. През другото време по заявка. Водоснабдена, електрифицирана,има баня.
За контакт:
Тел: 0885437677
Хижар:Михаил Андреев
Нед Юни 21, 2015 6:40 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tribaleo

boris_borisov написа:
Лескова не отваря за под 12 човека? Ето ти проблееммм... Май се налага да се изнасилим още първия ден до Зла поляна... което много не го виждам как ще стане, ама... при тръгване в полунощ, хубаво време и вси светии с нас, може и да стане... Това само да направя, вече ще съм доволен от похода, та ако ще и на Витиня да си слезем Smile

Емии ако случайно сте по същото време да се съчетаем ии да ги борим да отворят?
Нед Юни 21, 2015 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tribaleo

Петър, благодаря за актуалните данни, записвам ги Smile
Нед Юни 21, 2015 10:22 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tribaleo

Mariana1000 написа:
tribaleo написа:
притеснява ме нощувката на х.Лескова (тъй като човека каза че за под 12души не отваря, но пък същия ден когато голямата група си тръгва трябва да съм там) както и кантона на пр. Вратник...

На Вратник от три години нищо не работи, така че не разчитай, освен ако изрично не разбереш, че тази година е по-различно.

А къде мога да намеря подслон между х. Чумерна и Котел имайки предвид че разстоянието е около 60км някъде видяло се е че ще мъкна чувал и шалте в крайна сметка. В новия пътеводител има някакъв заслон Вратник, който по скоро прилича на изоставена постройка, дали може да се ползва като вариант?
Пон Юни 22, 2015 4:39 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Вече е казано, параклиса на Агликина поляна.
Пон Юни 22, 2015 9:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Mariana1000

tribaleo написа:

А къде мога да намеря подслон между х. Чумерна и Котел имайки предвид че разстоянието е около 60км някъде видяло се е че ще мъкна чувал и шалте в крайна сметка. В новия пътеводител има някакъв заслон Вратник, който по скоро прилича на изоставена постройка, дали може да се ползва като вариант?

Заслон Вратник (който не е на прохода, а до Изворите на Камчия) е превърнат в обор. Не става за спане, освен ако някой не се е хванал да го изчисти.

Пон Юни 22, 2015 10:00 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
tribaleo

todor__x написа:
Вече е казано, параклиса на Агликина поляна.

Това ясно, но той е на 20тия км, ако е заключен?? Варианти трябва да има няколко щом не е сигурно.
Пон Юни 22, 2015 11:13 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
HHristov

Местожителство: Шумен

Mariana1000 написа:
Заслон Вратник (който не е на прохода, а до Изворите на Камчия) е превърнат в обор. Не става за спане, освен ако някой не се е хванал да го изчисти.

Но пък е достъпен с кола, има покрив и който желае, може предварително да отиде и да си го подготви за нощувка. Друг вариант е заслон "Света Богородица" (Набожното дърво) но той е само на 4.5 км. преди Котел. Май с това се изчерпват всички варианти с покрив.
Вто Юни 23, 2015 10:54 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
todor__x

Такова е положението.
Имаш ли сили да вървиш от Чумерна гониш Котел.
За Вратник бивак при изворите на Камчия, или кола да го донесе.
Зависи кога ще тръгнеш сутринта. При тръгване в 6 до 14- 15ч. най- късно си на Изворите.
Дали ще качваш вр.Чумерна или по пряката "Ушичките", пак е от значение.
Вариант, лукс, свали и върне, до и от Сливен.
По бързото слизане в Котел е през Разбойна, качваш от юг и слизаш на север.
Съкращава се поне час, качването не е много трудно, а слизането продължително.
Вто Юни 23, 2015 8:55 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Николай

Толкова много информация.... от една седмица вече чета и пресявам. Надявам се и аз да съм по пътеките на КЕ през края на август.

Въпрос свързан със водите по маршрута: Има ли начин да разберем кои места са целогодишни чешми и за кои има вероятност да са пресъхнали в по сухи условия?
Вто Юни 23, 2015 9:15 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mikesli

Местожителство: Сливен

Николай написа:
Има ли начин да разберем кои места са целогодишни чешми и за кои има вероятност да са пресъхнали в по сухи условия?

Ами като се замисля за водата която съм описал тук на всички може да се разчита в сухо време. Преди около месец минах Чумерна - Вратник, тръбата на 10ти километър едва течеше, защото камъните край кайнака бяха разместени вероятно от животни. Другите водоизточници са стабилни и не са всички. Четете! за Мечулица под Дранчулица, за трасето през Дращела и чешмата на Поморийски проход...

................

tribaleo написа:

Ами няколко пъти вече пиша за туристическа спалня с. Нейково.
Базата на пещерняците на Зеленич, а край нея има няколко изоставени постройки, удобни да си разпънеш шалтето Smile, навесите Приказна и Набожниково дърво са час преди Котел.
Вто Юни 23, 2015 10:09 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » E-3 Ком-Емине Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 3 от 6

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.