за пръв път ми се случва да ходя 11 дена с литоските ми и се получи една ужасна миризма.сякаш вътре е умрял пор как да се отърва от миризмата? за стелките няма проблем да се изперат но самата обувка?
_________________ Там далече в планината,
в царството на вечния сняг,
еделвайс цъфти усамотен
сред дивия планински мир.
Пътник нивга не минава
край теб, любим и нежен цвят.
Еделвайс, защо цъфтиш, кажи,
на никому ненужен ти?
Еделвайс, любимо цвете ти,
за теб сърцето ми тупти.
Вто Авг 04, 2009 5:35 pm
Sinanitsa
Купи си спрей за обувки , например Schuh-Deospray или нещо подобно.
Можеш да намериш такъв спрей във всяка аптека.
Тези препарати отстраняват миризмата и осигуряват дезинфекция на обувките.
Успех!
_________________ Sinanitsa
Вто Авг 04, 2009 6:02 pm
bushy_7
ок а може ли да ги изпера и тях?
еделвайс цъфти усамотен
Пътник нивга не минава
на никому ненужен ти?
за теб сърцето ми тупти.
Вто Авг 04, 2009 6:34 pm
Gamina
моите (пак литос) ги "изпирам" отвън с мека четка и малко сапун - да падне мърсотията, ако не става само с поливане с вода. Отвътре още не са се вмирисали толкова, но пак - пълня с вода и изплаквам.
Нали знаеш - не се сушат до печки, радиатори и такива неща. Оставям на терасата на сянка и достатъчно бързо изсъхват.
-Купуваш си ПИКОЛИНО за WC.
-Правиш един така по-концентриран разтвор в кофа/леген и накисваш обувките така, че да ги залее целите.
-Престояват така известно време и сушиш.
Предполагам знаеш, че миризмата идва от похапващи и размножаващи се бактерии в обувките.
Начи - изтребва ги до крак!
Я така обезмирисвам на наште краката, джапанките им и др. миризливи неща.
Сода бикарбонат
Най- евтиния и ефикасен вариант е употребата на най- обикновена сода за хляб. Засипваш доволно дъното на обувката- почти да побелее от слой сода... и носиш спокойно. Ефекта е двоен- неприятната миризма не се появява, а два дни след прехода мъртвата кожа по стъпалата започва да се бели с лекота- пилинг ефект. Единствения недостстък на метода е, че при дъжд содата се разпенва. Но това сравнено с гадните миризми си е нищо...
Успех!
Вто Авг 04, 2009 10:22 pm
koce
Re: Сода бикарбонат
W_sjankata написа:
Най- евтиния и ефикасен вариант е употребата на най- обикновена сода за хляб. Засипваш доволно дъното на обувката- почти да побелее от слой сода... и носиш спокойно. Ефекта е двоен- неприятната миризма не се появява, а два дни след прехода мъртвата кожа по стъпалата започва да се бели с лекота- пилинг ефект. Единствения недостстък на метода е, че при дъжд содата се разпенва. Но това сравнено с гадните миризми си е нищо...
Успех!
Не се ли чувства некомфорт при носене и пиленг ефекта през чорапите ли действа
_________________ Мила Родино,
ти си земен рай,
твойта хубост,
твойта прелест,
ах, те имат край.
-Купуваш си ПИКОЛИНО за WC.
-Правиш един така по-концентриран разтвор в кофа/леген и накисваш обувките така, че да ги залее целите.
-Престояват така известно време и сушиш.
Предполагам знаеш, че миризмата идва от похапващи и размножаващи се бактерии в обувките.
Начи - изтребва ги до крак!
Я така обезмирисвам на наште краката, джапанките им и др. миризливи неща.
състава на това ПИКОЛИНО да не направи нещо на обувките?в смисъл да почне да ги разяжда или нещо от сорта.
еделвайс цъфти усамотен
Пътник нивга не минава
на никому ненужен ти?
за теб сърцето ми тупти.
Сря Авг 05, 2009 10:58 am
W_sjankata
За Коце и Ристо
.... никакъв дискомфорт не се усеща. Да- действа и през чорапа и вероятната причина за това е, че краката се потят...
"Пилинг- ефекта" не се усеща физиологично- не боли, не сърби-просто не се усеща- като си събуеш чорапа изпада мъртва кожа на ситни парченца, а останалата по стъпалата можеш да отстраниш дори с изтриване с ръка. И както написах това се случва поне два дни след ходенето- така е при мен...
...не за 50ст. толкоз, а КОЛКО МНОГО само за 50ст....
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети