ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ
всичко за планината
Регистрирайте сеТърсенеВъпроси/ОтговориПотребителиПотребителски групиВход
Нощувка под Купена.

Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Предишната тема
Следващата тема
Нощувка под Купена.
Автор Съобщение
Йосарян

Местожителство: Димитровград

Мнение Нощувка под Купена. Отговорете с цитат
Добре, че си носих палатката. Иначе какво щях да правя събота вечерта не знам. Ето какво се случи колкото се може по-кратко:

Стартирах от Карлово. Паркирах колата на същото място, както когато тръгвахме за сбирката на форума на х. Амбарица. Сетих се за Томанов и органите на реда и Христо с партизанско име Живота какви хубави пътеписи правеше последният.

Хванах пътеката и по-горе започнах да се изкачвам по рида Сакарица. След не много стигнах до местността Кръста.

По нагоре се минава покрай изравнителя, пътеката е маркирана с много пирамидки и лесно се следва.

По нагоре се минава през една поляна и се навлиза в стара дъбова гора. Пътеката си личи ясно, забелязват се много стари жълто, зелени марки.

Рано спрях да похапна. Отпред се виждаше Сакарица.

Не е проблем да се следва пътеката макар вече тя да не личи така ясно през цялото време. Билото се стеснява.

Поглед назад.

Малко преди вр. Сакарица видях един човек да идва към мен от отсрешният рид, движеше се бързо.

Зачаках го, но не го дочаках и тръгнах полека нагоре. Помислих, че е хванал подсичащата пътека, защото бях чел за нея. Но той ме настигна малко по-късно. Оказа се, че е изтървал пътеката от Добрила за Левски. Както и да е тръгнахме, той отпред аз отзад. Момчето нещо много бързаше и загубихме пътеката. Викнах му да ходи по-бавно за да може да намерим и следваме пътеката и той взе, че ми се разсърди. Изостана назад а аз продължих напред. Не след дълго следвайки пътеката излезнах от гората и пред мен се разкри седловината между Сакариза и Ирелтията.

Почаках около 20 минути. След малко чух някой да пцува. Чуваше се доста по на запад по склона в гората. Викнах му и повече не го чух. Странен тип, на странно място. Мислех го тоя ден това момче, защото така и не го видях повече, а все поглеждах назад.
Това е стеснението по билото между Сакарица и Ирелтията. Мисля, че може да се подсече,но заз минах отгоре - сякаш е по-лесно.

Ирелтията го посякох, стана доста бързо.
Това е поляната, на която се намира Залъмовото кладенче.

След това посякох Залъмица и задрапах косо към билната пътека и вр. Амбарица.

Слезнах по зимната пътека.

Ортабурун - утре щях да слезна по него.

Подсякох южно Малкият Купен и ...

стигнах до Жълтият гьол.

И тъй като беше много късно за да стигна до която и да е хижа безопасно си разпънах палатката ето тук.

След това съм полегнал докато похапвам.

Имаше и нещо като залес.

Това е за този ден. Утре ще напиша как слезнах до Карлово.

Нед Май 31, 2015 9:46 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
t.hristov

Мнение Отговорете с цитат
Той сега Живота е на друга вълна. Иначе спор няма, той при фото-пътеписите беше номер едно Very Happy

Браво Живко и ти напоследък имаш голям напредък!
Нед Май 31, 2015 10:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dimo Kolev

Местожителство: Бургас

Ей да не си решил да обиколиш всичко що го има в тоз Балкан. Ударно го караш. Мислех да те викам на Триглав същата седмица, ама като гледам все около Ботев явно си. Уникално време беше при нас. Както и гледките но това е за друга тема. Някой ден като ми остане време. Един Мазалат не ти ли се прави next week Very Happy
Пон Юни 01, 2015 10:01 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Йосарян

Много ми се ходи на Мазалат, но следващата седмица имам уговорка за Миджур. Ако пропадне ще ти звънна.

Не ми е цел Ботев, просто така се получава, защото търся пътеки, по които не съм вървял, а гледам и кръгче да направя. Освен това на Балкана не е останал много сняг, а в другите планини мисля, че ще е повече, пък и ми е по-близо. Smile . Между другото твоят пътеводител много ми помага при подготовката на преходите.

Вие защо не дойдете на Миджур? Ние мислим от петък да тръгваме. Ако отидем повече хем ще е и по весело, а ако сега не отидем кога друг път? Smile Smile

Пон Юни 01, 2015 10:47 am Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Йосарян

Не можах да спя както трябва през изминалата вечер, защото бях забравил да взема шалтето. Не ми беше студено, но пък беше доста твърдо и затова неудобно. За сметка на всичко това времето на сутринта беше хубаво.
Амбарица.

Сакарица, Ирелтията и Залъмица.

Почти целият рид Сакарица.

Идеята за днес беше да слезна по Ортабурун, да мина покрай вр. Хубавец и заслон Дъбене до Малка река, х. Хубавец и Карлово. Имах идея да кача Купена, но остана за друг път.
По Ортабурун.

Не мога да му се нагледам на този рид. Като трудност според мен по Сакарица е по-трудно отколкото по Чуфадарица.

Ортабурун, вр. Хубавец над гористият пояс и Дъбенският заслон.

За съжаление заслона са го изтърбушили. Изглежда сякаш нищо не са откраднали а само са рушили.

Затворих вратите както можах, похапнах набързо отпред на пейката и тръгнах да слизам. Вода в чешмата нямаше.

Пресякох реката и по вече познатата пътечка стигнах до х. Хубавец. От там надолу няма какво ново да напиша.
Край.

Пон Юни 01, 2015 2:11 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mislesht

Местожителство: Пловдив

Не виждам снимките нещо... Rolling Eyes

Пон Юни 01, 2015 3:14 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Rincewind

При мен се виждат нормално.

Пон Юни 01, 2015 3:17 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
mislesht

Местожителство: Пловдив

Вече да.

Пон Юни 01, 2015 5:23 pm Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла ICQ Номер
Покажи мнения от преди:    
Напишете отговор    ПЛАНИНАРСКИ ФОРУМ Форуми » Стара планина Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Страница 1 от 1

Идете на: 
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети

ВРЕМЕТО:

вр.Ботев

вр.Мургаш

вр.Мусала

гр.Сандански

Черни връх

Вземи рекламен банер   

Никаква част от материалите и снимките на този форум
не може да бъде копирана и използвана
без изричното съгласие на автора, който ги е публикувал.